IE6 CSS hack és IE7 CSS hack

Ez a kódrészlet nem egy tutorial, csak emlékeztetőként rakom fel a lapra, hogy könnyebben megtaláljam ha épp szükségem lenne rá. :)

IE6 és IE7 CSS hack

1
2
* html div {} /* IE6 css hack */
*:first-child+html div {} /* IE7 css hack */

IE8 Standards-Mode kizárólag:

1
.test { color /*\**/: blue\9 }

Az összes IE verzióra jó, beleérte az IE8 Standard mode-t is:

.test { color: blue\9 }

        
Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. én vagy php-s css fordítót szoktam használni ( css hackeket nem használok, hanem [if IE6] és hasonló kódokat szúrok be a css-be és a php lefordítja nekem a megfelelő böngészőhöz a megfelelő tulajdonságot és külön legenerálja a css-t minden browserhez ) vagy pedig külön css-t használok az adott böngészőhöz <! if IE6 és hasonló ‘kommentek’ segítségével . éjlen a valid css! :)

  2. Pont azért írtam le mert én sem szoktam használni (if ie -t használok én is), de most más írta a kódot és ha már van egy anyag X ezer sorral és igazodni kell másokhoz, akkor kell egy közösen elfogadott módszer ahogy dolgozunk. Jelen esetben ez lett az elfogadott, így most igazodok én is. :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét