Pluck – tartalomkezelő rendszer

A Pluck CMS (Content Management Sytem) egy kicsi, gyors, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer mely PHP-ban íródott.

Előnye más, nagyobb rendszerekkel szemben, hogy használatához nincs szükség MySQL adatbázis használatára, elég ha a szerveren PHP-t lehet futtatni. Az egyszerűen kezelhető admin felületén a cikkek/oldalak szövege egyszerűen felvihető WYSIWYG szerkesztő segítségével, az egyes oldalaknak pedig megadható, hogy mit legyen a TITLE. Igaz ez egyben a menüpont neve is lesz.

A cikkekhez egyedi description-t és keyword-t a 4.4-es verziótól kezdve már lehet adni (a jelenlegi demo 4.3-as, ott ne keressétek), talán érdemes szétnézni a pluginek között. A lenti címeken egy demo is elérhető, ahol ki lehet próbálni élesben a CMS-t. A 4.4-es verzióval az alábbi új funkciókkal is bővült a rendszer: lehet cikkeket és blogot írni, melyekekhez a látogatók is hozzá tudnak szólni.

Csodát nem kell várni tőle, nem fullos, ám egyszerű és gyors a kezelése. Ám ha gyorsan fel kell húzni egy kisebb oldalt, portfóliót vagy egyéb lapot, akkor jól jöhet.

Link: www.pluck-cms.org
Magyarosítás: pluck.extra.hu

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az új 4.4-es verzióban már lehet egyedi description-t és keyword-t megadni, ezen kívűl ami új az a cikk, blog írás lehetősége, amihez a látogatók hozzá is szólhatnak. A demó jelenleg még a 4.3-as előző verzió ezért nem lehetett ezeket megtalálni.

  2. Szia! Köszi az infókat, ezek a demó alapján tényleg nem derültek ki, mindjárt módosítom a cikket.

  3. Hi

    Javaslom még a drupal.hu/ -t illetve, -hogy még egy magyarítást emeljek ki-: e107hungary.org/news.php -ot. Bár én is kipróbáltam a pluck-ot is, leginkább mégiscsak a rememberthemilk jött be, de nekem mindegyikben voltak kivetnivalóim (már egyiket sem használom) :)

  4. A 2 említett rendszerről fogok írni 1-1 bejegyzésben, bár az e107-t meg kell néznem mert lehet hogy itt nem fogom másnak ajánlani, ha keresőoptimalizált lapot nem lehet vele építeni. Drupal-ról tudom, hogy lehet. :)

    A rememberthemilk-et igazán nem értem, hogy kevedett ide, hisz az a többi rendszerhez képest nem egy szerverre telepíthető CMS, hanem egy online, regisztráció ellenében elérhető és használható TODO lista.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét