Total Commander vs TortoiseSVN ikonok

Ha használsz SVN-t, biztos belefutottál már abba, jó lenne az ehhez kapcsolódó ikonokat (commit stb..) nem csak Windows Explorer alatt megjeleníteni, hanem pl. Total Commander-ben is szeretnéd látni, hogy 1-1 fájl épp milyen állapotban van (kell-e frissíteni stb.)

A legnépszerűbb win-es kliens ehhez a TortoiseSVN (nem mintha túl sok ilyen lenne), ami egy natív windows explorer shell kiterjesztés, ám ennek ellenére rá lehet venni a Total Commander-t is, hogy használja ezeket az ikonokat. Amit tenned kell:

  • Hogy használható legyen a jobbegér funkció, menj a configuration / options / operations menüpontba. Itt válaszd ki a “left mouse button (windows standard)” opciót a “mouse selection mode”-nál.
  • Hogy mutassa a ikonokat is, menj a configuration / options / layout / display / icons menüpontba. Válaszd ki a “Show overlay icons, e.g. for links” opciót.
  • Nyisd meg a TortoiseSVN beállításait (settings), menj a “look and feel” menüpontba és vedd ki a pipát a “Show overlays only in explorer” opció mellől.

Ha a fájlokat hálózatos meghajtón tárolod, akkor még be kell tenni egy pipát a hálózatos meghajtók mellé is, különben alapértelmezetten csak a saját gépeden lévő könyvtárak esetében fog működni.

4.) Indítsd újra a Total Commander-t

Ha mindent úgy csináltál ahogy azt fentebb írtam, akkor meg kell hogy jelenjenek az ikonok immár a Total Commander-ben is.

Kiegészítés

Ha az SVN telepítéséről többet is szeretnél tudni, olvasd el Bártházi András “SVN: telepítés” című bejegyzését.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét