Youtube playlist honlapba illesztése

Ha egy oldalba több youtube videót is szeretnél beilleszteni, 2 lehetőséged van:

  1. beilleszted őket egyesével
  2. playlist-t illesztesz be

Az előbbi jelenleg nem érdekes, az utóbbira szeretnék 2 megoldást mutatni. Egyik egyszerű, a másik meg pofonegyszerű. Bármelyiket is választod, szükséged lesz a playlist ID-jára, amit a kódban „PLAYLIST-ID-ITT” szöveggel jelöltem.

Alapértelmezett playlist embed kód

Ez az alapértelmezett beágyazó kód, amikor 2 helyen kell beírni a playlist ID-ját. Szerintem ez sem igazán macerás, úgyhogy mindenképp megérdemli a helyet.

<object width="480" height="385">
	<param name="movie" value="http://www.youtube.com/p/PLAYLIST-ID-ITT" />
	<param name="allowFullScreen" value="true" />
	<param name="allowscriptaccess" value="always" />
	<embed type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="385" src="http://www.youtube.com/p/PLAYLIST-ID-ITT" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>
</object>

Iframe-s playlist kód

No ez az iframe-s megoldás viszont már annyira egyszerű, hogy szinte szégyen leírni is. :) Csak az src link helyén kell 1x megadni az ID-t és kész. Amire talán még érdemes odafigyelni, hogy a iframe szélességének most a 100% van megadva, ezért a fix 500-as magassággal nem biztos, hogy minden oldalon arányos lesz, de ezt már mindenki át tudja állítani magának.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/p/PLAYLIST-ID-ITT" width="100%" height="500" frameborder="0"></iframe>

Iframe demo

A minta kedvéért jöjjön egy iframe-s beillesztés, 98%-os szélességgel és 540px magassággal.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét