Youtube otthonra folytatás


Az előző post után jött még néhány kérdés, és egy érdeklődő tehát jöjjön még pár plussz infó.
A rendszerek free tárhelyen garantáltan nem futnak, ezért ott eleve nem is érdemes próbálkozni a telepítésükkel. A fizetős tárhelyekből sem sokan fogják támogatni azokat a funkciókat, melyeket ezek a script-ek megkövetelnek, így válassz körültekintően szolgáltatót.

php beállitás

1. safe_mode = off
2. open_basedir = (no value)
3. output_buffering = on
4. register_argc_argv = On
5. max_execution_time = 1000
6. upload_max_filesize = 100M (Minimum)
7. post_max_size = 100M (Minimum)

# Mplayer + Mencoder (http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html)
# LAME MP3 Encoder (http://lame.sourceforge.net)
# Flv2tool (http://inlet-media.de/flvtool2)
# Libogg + Libvorbis (http://www.xiph.org/downloads)
# FFmpeg (http://ffmpeg.mplayerhq.hu)
# Parancssori php futtatás és háttér folyamatok futtatásának lehetősége.

Ezen felül jöjjön még pár plusz program, már csak hogy legyen miből választani… :)

AlstraSoft VideoShare Az Alstrasoft már elég régi játékos a piacon, jó néhány nagy és sikeres programhoz árulnak clone programot.

Agria Rayzz Az agria szintén másoló cég. Ami termékükkel eddig találkoztam, erős közepes kódminőséget produkált.

VideoWatchPro Még egy rendszer, amiről elmondhatjuk hogy keresőoptimalizálást szem előtt tartó emberek fejlesztették (ami plusz pont mindenképp), illetve lényegesen összeszedettebbnek tűnik, mint a többi program.

MediaMax A VideoWatchPro céghez kötődő oldal, afféle kiegészítő oldalként funkcionál.

GetYouTube Az első olyan program, ami nem csak hozzánkvág egy marék PHP file-t, hanem rögtön komplett szolgáltatást kínál. Szerverekkel, háttér szolgáltatásokkal mindennel együtt. így csak a nagy ötlet és egy jó design kell.

Meg egy vastagabb pénztárca… Hiszen egy ilyen site elég kis látogatottságnál is elég komoly sávszélességet képes megenni.

Matekozzunk kicsit: 1 perc videó durván 5 mbyte. egy átlag videó mondjuk 5 perc. Azaz 25 mega. ha ezt megnézik 100x akkor az 2.5Gbyte adat forgalom. és ha van 100 videónk akkor az 2.5 Terra forgalomnak felel meg. Ami körülbelül 5 mbit átlagos sávszélességnek felel meg, ha szétosztjuk egy hónapra. Azaz alig 10.000 videó kiszolgálásával már sikeresen felbosszantottuk a hosting szolgáltatónkat.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Ha már eljutottunk odáig, hogy valamit alkottunk, és szeretnénk megosztani a nagyközönséggel akkor több módszer áll a rendelkezésünkre.Tárhely, fejleszté …

 • A weblap elkészülte után már csak a látogatókat kell várni, ha pedig jönnek tudni szeretnénk, hogy ki az és mit csinál a weblapon. Erre kínálok most néhány eszkö …

 • Ha a WordPress-ről a múltkor mint CMS-ről emlékeztünk meg, akkor itt a lehetőség, hogy a design oldalát is kiemeljük.Logoworks 20 ingyenes wordpress templ …

 • Youtube-ról mp3-mat letölteni ingyen elvileg nem egy nagy kunszt és ha rákeresek a neten (youtube mp3 letöltés, youtube zene letöltés, mp3 konvertálás youtube st …

 • Talán mindenki emlékszik még arra, hogy a Google milyen jó pénzt fizetett a youtube-ért és hogy az videbomb hogy került az index fenhatósága alá, még ha az ár ne …

A cikket beküldte: TLoF (http://tlof.hu)

4 hozzászólás

 1. DjZoNe says:

  Mondjuk aki nem akar saját szervert, az bérel egy VPS, akár külföldön akár itthon, amire egészen baráti árak vannak már.

  Aztán már lehet is saját videó megosztóval játszadozni :)

 2. Valaki says:

  Lehetne kérni egy ciket a clip share telepítéséről?
  mert otthon easyphp-re sikerült fel raknom :(

 3. mcryan says:

  “és ha van 100 videónk akkor az 2.5 Terra forgalomnak felel meg. Ami körülbelül 5 mbit átlagos sávszélességnek felel meg, ha szétosztjuk egy hónapra. Azaz alig 10.000 videó kiszolgálásával már sikeresen felbosszantottuk a hosting szolgáltatónkat.”

  100mbps BIX kapcsolat – 10e+áfa
  Gbit – ~600-800mbps – 19e+áfa

  Én inkább webserver terheléstől félnék és, hogy bírná-e a gép..

 4. TLoF says:

  A webszer terhelés a lighthttpd -vel minimálisra csökkenhető. Amibe beledöglig egy ilyen gép az a diszk terhelés. hiszen sok ezer apró file-t kell kiszolgálnia. szóval sok memória hogy birja a gép cache-el, és gyors diszkek, hogy bird io-val.

  Egyébbként a fenti árak csak a sávszélesség árai a géptermi árakhoz még dobj hozzá egy 7-8e forintot

Szólj hozzá
a Youtube otthonra folytatás c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>