Ebben a tutorial-ban megmutatom, hogy is kell Filterek használatával egy jó kis hátteret vagy épp fejlécet csinálni! Kezdjünk is hozzá: 1.)Csinálj egy új képet! (640px*480px-es felbontással) Állítsd át az alapszínekre (Foreground-ot és a Background-ot rakd feketére ill. fehérre.) vagy nyomd meg a 'D'-t! Menj a Filter->Render->Clouds -ra!

2.)Most menj: Filter->Pixelate->Mosiac -ra! Cell Size -t 20 square-re rakd! Most pedig: Filter->Sharpen->Sharpen -ra! Nyomd meg a 'CTRL+F' kombinációt körülbelül 5-ször!

3.)Most Filter->Blur->Motion Blur-ra menj! Angle-t 90 fokra, a Distance-t pedig 999 -re rakd!

4.)Menj a Filter->Distort->Polar Coordinates-ra és válaszd ki a Rectangular to Polar -t!

5.)Következő lépésként: Filter->Render->Lens Flare, Brightness: 100% és Lens Type: 105mm Prime. A fényt pedig próbáld a kép közepére igazítani!

6.)Most pedig: Filter->Distort->Ocean Ripple, Ripple Size: 15 és Ripple Magnitude: 5.

7.)Vedd elő a Round Marquee tool -t és csinálj egy kijelőlést a fehér fény körül. Utánna menj a Select->Feather-re és adj neki 20px -t! Ezután: Filter->Distort->Spherize, és adj neki 100%-t. Csináld meg ezt még egyszer, de mostmár csak 50%-kal! Most már megnyomhatod a CTRL+D-t!

8.)Most pakoljunk rá egy kis Radial Blur-t, Filter->Blur->Radial Blur. Amount: 30, Method: Zoom és Quality: Best.

9.)Most pedig játsz a színekkel! Color Balance -val (CTRL+B) vagy Hue & Saturation -val (CTRL+U)

10.)Készen is vagyunk, itt a végeredmény:

Köszönet a tutorial-ért a TutorialWiz -nek! Eredeti tutorial. Ha bárminemű probléma merülne fel a tutorial-lal kapcsolatban, írj a fórumra, vagy nekem! Cony
Harder
Profil
Korábbi hozzászólások (1)
A régi blogon érkezett hozzászólások archívuma. Új hozzászólást már nem lehet írni.
csak .................. az............... tudni kell
Van hozzáfűznivalód? Írj nekem közvetlenül.
Kapcsolat