Ebben a tutorialban füvet fogunk készíteni a megadott szövegre, nem nehéz így a kezdők is elkészíthetik. Vágjunk is bele: *Nyiss meg egy új tetszőleges méretű képet. *Ezután kattints a baloldali menüben erre a gombra,

majd kattints valahová a képen. Ezzel tudsz szöveget írni. Válassz ki egy szép kövér betűtípust és írd le a kívánt szöveget, állíts be a betűméretet, aztán nyomj egy okot.

*Először megcsináljuk neki a földet. (1)Kattints az "Create new layer" gombra a layers palettán. (2)Utána kattints duplán a "Layer 1" fóliádra és nevezd el mondjuk szövegre. Később ez alapján tudod majd beazonosítani.

*Miután átnevezted nyomj a kis szem mellé a Tutorial.hu fóliánál. Ha minden ok egy láncot kell látnod. Most kattints a kis háromszögre az "x" alatt a jobb felső sarokban és válaszd ki a "Merge linked" menüpontot. Ha jól csináltad most van két fóliád egy "Backround" és egy "szöveg" nevezetű. Most kattints jobklikkel a szöveg fóliára és nyomj a "Duplicate Layer"-re,

majd a megjelenő ablakban nevezd el "szöveg föld"-nek. A "szöveg" fóliát most kapcsold ki a szemmel. *Menj a Filter>Noise>Add Noise-hoz



*Ezek után menj újra a "Hue & Saturation"-ra és készíts neki valami tűrhető színt. A "colorize" kapcsoló még mindig legyen bekapcsolva. Majd ha végeztél, szüntesd meg a kijelölést.

*Kattints a "szöveg" fóliára majd a "szöveg föld" fólia mellett kattints a szemre, most azon nem dolgozunk. *Menj az Image>Adjust>Invert-re. Nyugi nem tűnt el csak fehér. Azután menj az Image>Rotate Canvas>90 CW-re Ez az óramutató járásával megegyező irányban forgatja el a képünket. *Ha kikapcsolod a "Background" fóliát akkor láthatod, amit csinálsz. Menj a Filter>Stylize>Wind-re és ott kattints a "From the right"-ra.

*Most forgassuk vissza a képet az Image>Rotate Canvas>90 CCW-vel. *Menj a "Hue & Saturation"-ra és állítsd át zöldre.

*Jobb klikk a "szöveg" fóliára majd Duplicate Layer. Majd nevezd el "szöveg wave"-nek. Majd kattints az alsó fóliára és menj a Filter>Blur>Gaussian Blur-ra és használj 1-es "Radius"t.

*Majd menj az Image>Adjust>Brightness & Contrast-ra és állíts be "Brightness"-nél a legkisebbet és a "Contrast"-nál a legnagyobbat, úgy mint ahogy képen is látszik.

*Kattints a "szöveg wave" fóliára utána pedig menj a Filter>Disort>Wave-re és használd ezeket

*Utána állítsd a Blending módját multiply-re

*Ezután töröld le a hosszabb fűszálak tetejét a radírral


Harder
Profil