MP3 letöltés a Youtube-ról

Volt anno egy bejegyzésem a youtube mp3 témában (Youtube MP3 letöltés), mert több kérdést is kaptam arra vonatkozóan, hogy hogy lehet a Youtube videómegosztóról leszedni úgy a klippeket/zenéket, hogy abból a gépen hallgató, mp3 formátum legyen a végeredmény. Emiatt, meg mivel nekem is kellett egy hasonló megoldás, írtam egy cikket. Annak a témája elsősorban a videó letöltés volt, majd a letöltött anyag konvertálása Mac OS X alatt ill. Win alatt is.

A Windows-os konvertáló programokra vonatkozóan viszont azóta is kapok 1-1 levelet, hogy ami írtam, nem elég részletes és tudnék-e belőle tutorial-t írni. Eddig nem igazán akartam, hiszen nem használok Windows-t és úgy gondoltam, hogy az anno publikált leírás is érthető.

Viszont a jelek szerint erre van igény, nem szereti mindenki a 2 lépcsős folyamatot (1 – letöltés, 2 – konvertálás). Ezek az okok, illetve hogy a kereséses között is igen szép számmal szerepel ez a téma – mp3 letöltés ingyen, mp3 letöltés a youtube ról, mp3 letöltés youtube-ról, youtube letöltés mp3, youtube mp3 letöltés ingyen, youtube mp3, youtube to mp3, Youtube mp3 letöltés, youtube zeneletöltő program – vittek rá arra, hogy megint átnézzem a lehetőségeket, kipróbáljam az anno bejegyzésként ajánlott megoldásokat is és írjak róluk.

DVDVideoSoft – Free YouTube to MP3 converter

Első körben megnéztem a Kecs által ajánlott “Free YouTube to MP3 Converter” programot, amiről annyit egyből érdemes tudni hogy ingyenes és nagyon egyszerű a használata. Emellett viszont elég erőszakosan tolja a képünkbe a különbőző reklámokat, több vackot is fel akar velünk telepíttetni úgyhogy érdemes odafigyelni az install-ra és a használatra (még a kikapcsolására is), ne szemetelje a gépet.

A program letöltésének, telepítésének és használatának folyamata:

mp3 letöltés ingyen

A szoftver honlapjáról ki kell választani a programot. Kis segítség a kép, hogy a sok verzió közül pontosan melyikre is lesz szükséged.

A Youtube zeneletöltő program telepítése

A letöltés sikeres volt

A letöltés egyszerű, gyors, mint a képen is látható, mindössze 26,4 MB a telepítő állománya.

A youtube zeneletöltő szoftver install első lépése

A telepítés első lépése, majd jön a többi … de figyelj oda! :)

youtube to mp3

Itt mindhárom opciótól szedd ki a pipát, hacsak nem kell a Toolbar meg hogy átállítsa a böngésződ beállításait.

youtube mp3 letöltés

Itt is nyugodtan nyomj egy NO-t neki, megint Toolbar-t akar ráderőltetni.

youtube mp3 letöltés ingyen

Aztán még egy kis erőltetés, de most a PC gyorsító szutykot tol. Ne tedd fel.

youtube zene letöltés ingyen

Végre ott tartunk, hogy a program felért és indíthatod.

mp3 letöltés a youtube-ról

A felülete nagyon egyszerű, középen ott vírit a “Copy a YouTube link and paste it here” felirat, tehát a letöltendő youtube videó hivatkozását kell ide beírni. Erre nincs külön mező, egyszerűen a vágólapra került linket egy CTRL+V bill. kombinációval beadjuk a szoftvernek.

mp3 letöltés ingyenesen

A minta kedvéért a “Gotye – Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) – official video” c. számot próbáltam meg átalakítani. Ennek a hivatkozása a Youtube-on:

1
http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY

Ezt a vágólapra téve majd a programban egy CTRL+V-t nyomva megjelenik a videó egy sávban.

youtube mp3 konvertálás

A konvertáláshoz az alapként felkínált opció helyett a 320 Kbit/s-t választottam, de valószínűleg erre nem lenne szükség, mert a Youtube-s videók kevés kivételtől eltekintve azért nem a minőségi zenehallgatás szinonímái.

A program egyébként szépen informált a felső sávban a konvertálás állapotáról, szóval e téren nem lehet rá panasz.

yotube mp3 letöltés és konvertálás

A szoftver pár perc alatt végzett a youtube-s letöltéssel és konvertálással. A végeredményt alapértelmezetten a Dokumentumok/Zene könyvtárba teszi.

Youtube mp3 konvertáló program

Ami különösen tetszik, hogy komplett lejátszási listákat (playlist) is be lehet neki adni. Ezt más programban eddig nem láttam, de jó..

Összesítve: az ingyenességért cserébe szerintem bevállalható a szoftver kicsit erőszakos viselkedése, a használata nagyon egyszerű, sőt kifejezetten kényelmes. Részemről megkapja az AJÁNLOTT plecsnit. :)

Free Video Converter

A következő szoftver nálam a FeCsa által ajánlott “Free Video Converter” program, melyet iziben le is töltöttem a honlapjáról. A telepítő állomány mindössze 1.1 MB-osnak bizonyult aminek megörültem, úgyhogy egyből el is kezdtem a telepítést.

Free video converter telepítése youtube videók konvertálásához

Az első 2 NEXT kattintás után jelent meg a fenti képernyő, én nem telepítettem semmilyen reklámos verziót, szerintem Te se tedd (már ha kipróbálod majd a szoftvert egyeltalán …)

Free video converter kiegészítő

Innen sem tettem fel a Firefox-os és Chrome-s kiegészítőt, viszont bepipálva hagytam a .NET Framework 4.0 telepítésére vonatkozó pipát. Ha ez nincs a gépeden, fel kell tenned, máskülönben biztosan nem fog működni a program.

Free video converter - net framework telepítése

Túl sok opciót nem adott a program a framework telepítéséhez, nyilván a licenc feltételeket el kellett fogadni de ennyi, semmi extra.

Free video converter felülete

A szoftver első indításkor igéretesnek tűnt még, a felülete nagyon egyszerű. Kiválaszthatom, hogy pl. videóból szeretnék-e valamit konvertálni vagy esetleg hang fájlokat keresek a gépen (ja igen, az első 4 opció fent a gépen lévő állományokra vonatkozik). Az 5. opció a “URL beillesztése”, nekem ez kellett.

youtube videó bemásolára MP3-ra konvertáláshoz - Free video converter

Be is másoltam a korábban vágólapra tett Gotye youtube klipp hivatkozását, majd az “URL beillesztése” gombra kattintva ez szépen be is került a programba.

Free video converter hiba

Sajnos az öröm eddig tartott, ugyanis bármire próbálok konvertálni, a program úgy elszáll mintha csúzliból lőtték volna ki. Teljesen mindegy a forrás, a cél, nem működik.

Semmi hibát nem ír ki, a .NET framework telepítése is sikeres volt, úgyhogy itt vége a sztorinak részemről, ez a szoftver nálam értékelhetetlen kategória.

Ha van kedved, próbáld meg, lehet hogy a .NET framework a ludas, lehet hogy más, én tovább nem kísérletezek vele.

8 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Üdv,

  Egy még egyszerűbb megoldás: Ha chrome-t használtok (de legalább fel van telepítve a gépetekre), van egy plugin, ami egy “download” gombot tesz a szokásos tetszik/megosztás sorban, és ott kiválasztható az mp3.
  Plugin neve: YouTube Downloader11.0
  Viszonylag jó a minőség (videó-függő), és gyors, egyszerű

 2. Az online szolgáltatásokat azért nem ajánlottam, mert mindegyik gyatra minőségű MP3-mat állított elő ahhoz képest, amit egy asztali programból tudsz kihozni.

 3. Sziasztok!
  Én RealPlayert szoktam használni. Letöltöm a videót és a programmal lehetőség van átkonvertálni mp3 formátumba.

 4. Nekem a Freemake Free Video Converter szépen működik, már vagy 2 éve használom. Nyáron volt 1 rossz verzió, ahol a letöltés nem működött, szerintem pont azt próbáltad ki. ;)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét