Youtube MP3 letöltés


youtube-ról mp3-mat letölteni ingyen elvileg nem egy nagy kunszt és ha rákeresek a neten (youtube mp3 letöltés, youtube zene letöltés, mp3 konvertálás youtube stb… kifejezésekkel), rengeteg találat jön fel.

Pont ez a baj, a legtöbbje szemét, sőt inkább úgy mondom: igazán jó és ingyenes megoldást ami kényelmes is, gyors is, jó eredményt is ad – nem találtam.

Úgyhogy a vége az lett, vettem 1900 Ft-ért egy programot (erről majd később) ami a konvertáláshoz piszokjó, és leírom az a folyamatot, aminél egyszerűbbet és jobbat nem találtam eddig.

Tehát 2 részből áll a dolog:

 1. szedd le a videót a youtube-ról
 2. konvertáld át

Ezt azért hangsúlyozom ennyire ki, mert az integrált megoldások (add be az URL-t aztán töltsd le az MP3-mat iszonyatos minőséget produkálnak, nem éri meg foglalkozni vele).

Videó (flv, mp4) letöltése Youtube-ról

Ehhez mindössze egy firefox-ra van szükséged, meg az “Easy Youtube video Downloader” extension-re.

Easy YouTube Video Downloader 4.1

Támogatja az FLV, 3GP, MP3, MP4 és 720p HD illetve Full-HD minőségű vidókat és letöltésüket is.

A működése baromi egyszerű:
beépül a yotube.com oldalába és egy plusz gomb fog megjelenni, amire kattintva kiválaszthatod, hogy az adott videót milyen formátumban és minőségben szeretnéd letölteni.

Youtube video letöltés ingyen

Az MP3 opciót nem érdemes itt választani, mert csak annyi történik hogy átkerülsz a Youtube Droid (videodroid.org) oldalára és azon keresztül tudod letölteni majd konvertáltatni a klippet.

Persze ha megfelel ez a minőség és nincs kedved a konvertálással bajódni, akkor itt számodra akár vége is a leírásnak, nincs értelme tovább olvasni. :)

FLV és MP4 konvertálása MP3 formátumba

No és itt a 2. lépés, ami most egy kicsit rendhagyó lesz már csak azért is, mert nem szoktam kimondottan Mac-es programot a tutorial.hu-n ajánlani (amiatt csinálom a mactippek.com oldalt), illetve mert amíg lehet, inkább az ingyenes programok híve vagyok.

SeaSky Video Converter – (Mac OS X)

A Mac-es app amit ajánlok, az “SeaSky Video Converter“. Aki OS X-t használ, a mac-es App Store-ban megveheti féláron, nincs 2000 Ft sem, bőven megér ennyit.

Ahogy a screenshot is mutatja, be lehet adni neki a Youtube-ról letöltött fájlokat, beállítani a jobb alsó sarokban hogy a kimenet MP3 legyen és milyen minőségben kéred, aztán már csak rá kell tenyerelni a Convert gombra és pikkpakk megvannak a jó minőségű mp3 fájljaid.

Seasky video converter

Total Video Converter

Ennek a cégnek van egy másik, windows-os programja is, amit “Total Video Converter“-nek hívnak. Win alatt anno volt szerencsém kipróbálni, remekül működött.

Total Video Converter windows-os program

A program honlapja itt található: http://www.effectmatrix.com/total-video-converter/

További win-es Youtube és MP3 konvertáló programok

További windows-s programok amik tudnak ilyen mp3-ra konvertálást, de csak ajánlás szintjén, ezeket már nem használtam:

Kb ennyi most, amiről úgy gondolom, hogy hasznos lehet Nektek is. Nyilván nem ismerhetek minden szoftvert és megoldást, ezért ha úgy gondolod, hogy van a fentieknél jobb és/vagy egyszerűbb megoldásod arra vonatkozóan, hogy lehet a Youtube-os (vagy más) videókat normális minőségű MP3-má konvertálni, oszd meg a közösséggel.

frissítés: E cikknek született egy második része is, amit az MP3 letöltés a Youtube-ról linken fogtok megtalálni. 2 új Windows-os programot néztem meg, amit ajánlottatok a bejegyzéseknél.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Volt anno egy bejegyzésem a youtube mp3 témában (Youtube MP3 letöltés), mert több kérdést is kaptam arra vonatkozóan, hogy hogy lehet a Youtube videómegosztóról …

 • 3 új oktató videó.Feather – Photoshop CS3 -ben A videó kimondottan a Photoshop CS3-ban (igaz, ez már nem mai képszerkesztő program) készült, de az elv a …

 • 1-1 képre vagy fotóra tetoválást “varázsolni” közel sem olyan bonyolult, mint azt talán a legtöbben gondolják. A következő videókból pillanatok alatt elsajátítha …

 • A Youtube videókat default fix mérettel beilleszteni az oldalakba, legalábbis az oldalon ugye az alábbi opciókat fogod megtalálni, ha az “embed” gombra kattintas …

 • Az egyik fórumon elhangzó kérdés (Hogy lehet DVD iso-t lemezre írni Nero-val?) nyomán születetett egy rövid kis videó, mely az előbbi kérdésre ad választ. A vid …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

8 hozzászólás

 1. Harder says:

  facebook-on máris ajánlott egy jobb win-es megoldást FeCsa: Free Video Converter | Convert Video Formats Free | Freemake

  Ingyenes és beépül a Firefox-ba is!

 2. Kecs says:

  Google: free youtube to mp3 converter
  Első találat: http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-to-MP3-Converter.htm

  1) youtube-on kiválasztod mit akarsz
  2) url-t átmásolod a progiba (ctrl-c ctrl-v)
  3) download gombot megnyomod, vársz néhány percet, és már ott is a zene…

  Választhatod melyik videóforrás legyen az alapértelmezett, amit fel szeretnél használni. Választható minőség is, több CBR (64-320kbps), VBR, WAV, és CD minőségű LossLess. Támogatja az többszálú letöltést is…

  Most őszintén? Kell ennél több?

 3. Harder says:

  Kecs, ez is jónak tűnik és a leírás alapján Youtube-ról való letöltéshez win-es gép esetében tökéletes. :) A programot használtad, tényleg jó minőségben állítja elő az MP3-mat?
  Köszi!

 4. Fefy says:

  Harder, én még a Super-t is ide sorolnám: hxxp://www.erightsoft.com/SUPER.html Van benne audio stream copy (ezzel a videó hangját eredeti minőségben (és ha akarjuk eredeti formátumban) is elmenthetjük…). Természetesen lehet mp3-ba is konvertálni, stb.

  Vmint az Easy Youtube downloader elérhető chrome-hoz is, illetve operához is.
  (hxxp://www.chromeextensions.org/other/easy-youtube-video-downloader/
  hxxps://addons.opera.com/addons/extensions/details/easy-youtube-video-downloader-for-opera/4.1/?display=en)

 5. Kecs says:

  Harder:
  Igen, bevallom Win rendszerem van. NE kövezzetek meg :D:D:D
  Különben a progit több, mint 1 éve használom. Rendszeresen frissítik, ez annyit jelent, hogy ha a Youtube változtat valamit, “szinte” azonnal kint az update. Legalábbis még sosem tapasztaltam, hogy ne tudna valami miatt letölteni.

  Minőségre nincs panaszom, nekem tökéletesen megfelel. A trükk csak annyi, hogy a Youtube videó minőségére kell odafigyelni… De ez minden megoldásra igaz :)

 6. Polgár Péter says:

  Hali!
  Én szintén a ‘letöltöm és utána konvertálom’ dolog híve vagyok.

  1. Video DownloadHelper
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/

  Letölteni ezzel az extension-nel szoktam Firefoxból, ugyanis ez nem csak Youtube-on működik, hanem bármilyen weboldalon megtalálja az flv, mp4, mp3 stb. formátumokat és azonnal le is lehet vele tölteni őket

  2. Sound Forge 10
  http://www.sonycreativesoftware.com/soundforge

  Ezzel a programmal szoktam konvertálni a zenéket, ugyanis ez a progi egy csúcsminőségű stúdióprogram, amivel jelentősen lehet javítani a leszedett hanganyagok minőségén. Tény, hogy nem olcsó, de szerintem ezzel lehet a legjobb minőséget elérni.

 7. Farkas Bernadett says:

  nagyon jó köszi

 8. Weres Geza says:

  En http://www.downmusic.co -t hasznalom mar egy ideje. Nagyon gyors es semmit sem kell installalni.

Szólj hozzá
a Youtube MP3 letöltés c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>