622 photoshop brushes

Photoshop-hoz mindig jól jönnek a brush gyűjtemények, úgyhogy érdemes eltenni az alábbi linket, ahol több mint 622 photoshop brush tölthető le és használható fel a munkákhoz. A témákat tekintve 7 főbb téma van, ezeken bekül pedig további altémákra van bontva a gyűjtemény: Nature, Abstract, Human, Life, Culture, Science, Twilight Zone

622 photoshop brush letöltés: http://www.chezplumeau.com/php/main.php/EN

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

114 HOZZÁSZÓLÁS

 1. hello az lenne a kerdesem hogy hogy kell hasznalni a brushokot , nemtudom betenni photoshopba.. :((

 2. amit letöltesz ecseteket azokat bekell tölteni a photoshop ecseteihez röiden

 3. C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CSvalamennyi\Presets\Brushes\
  Feltételezve ha itt van…
  ide tedd be a brushokat, és indítsd el a Photoshopot, ha már el vol akkor kapcsold ki, majd be.

 4. c:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2\Előre beállított\Ecsetek\
  itt van a magyar cs2ben………

 5. Nekem csak annyi a problémám az ecsetekkel, hogy még eléggé kőkorszaki vagyok, és anyagiak híján megragadtam a PS 6-osnál. Az ecsetek többsége pedig már 7-esre vagy még újabb verzióra készülnek, nem működnek a régebbi változattal. Már nagyon sokszor rákerestem, célzottan 6-hoz való ecsetekre is, de még azok az oldalak is 7-eket tartalmaznak, amelyek elvileg 6-t kínálnak.

  Egyszóval, akkor derül ki, hogy tuképpen mit is töltöttem le, amikor megpróbálom használni őket, és kiírja az üzenetet, miszerint nem kompatíbilis ezzel a verzióval.

  Ha esetleg valakinek lenne használható ötlete, azt megköszönném.

 6. miLo

  Ha az oldalon található színes képre gondolsz, az ecsettel fehér színnel húzgálj új layerre vonalakat. (A háttér rétege természetesen legyen sötét színű). Aztán a layer Blending Optionsben a színeit is tudod változtatni. Az alakzatét Color Overlay-jel, a körülötte lévő glóriákét pedig az Outer Glow-val. Vannak még egyéb módok is, de hirtelen ez tűnt egy jó ötletnek. Már csak azért is, mert a layer effekteket utólag is tudod változtatni, ha minden külön rétegen van. Ezután már csak a Blending Mode viselkedését kell állítgatni, mondjuk Screen-re vagy Lighten-re, ahogy jobban tetszik. Pl imígyen lehet lézerkardot is okozni a képünkre, vagy tűzijátékot.

 7. Sziasztok!
  Nem rég feltelepítettem egy rakás ecsetet. Sajnos újra kellett telepítenem a ps cs2-t, mert nagyon leterhelte és nem tudtam vele dolgozni, az ecseteket is kidobtam.
  Most pedig nem tudok feltenni egy ecsetet sem. Akkor sem működik, ha, a C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2\Presets\Brushes\Adobe Photoshop Only könyvtárba teszem.
  Valaki tud megoldást?
  Üdv: Angi

 8. Nem sérült meg a program? Nem hiszem, hogy természetes lenne, hogy leterheljen egy gépet. Lehet, hogy nem a PS-eddel van ban, hanem a rendszered ingott meg egy kicsit. Akkor pedig meg kellene próbálkozni egy teljes Op-renszer újratelepítéssel, vagy a rendszer visszaállításával egy korábbi időpontra. Az ecset elvileg teljesen mindegy, hogy hol helyezkedik el a meghajtón. Ez nem olyan mint a fontok. Lehet akár az Asztalon is, akkor is be kellene tudni tölteni a programba. Vedd fel a kapcsolatot egy ismerőssel, aki járatos a PC karbantartásban, nehogy később még nagyobb probléma származzon belőle. Lehet, hogy valamelyik hardware készül megadni magát, úgyhogy ne habozz.

 9. ami oldalt Harder mondott, onnan ugye ingyenesen lehet ezeket a brushokat letölteni? amugy köszi

 10. Sziasztok:) nekem egy kérdésem lenne: az utóbbi időben eléggé kiokosítottam magam a photoshop terülteén de tegnap láttam egy videot amiben nem tudok rájönni arra h a szempillát k csinálja h rakja fel…mi az az eszköz… nos íme a video remélem valaki tudja a megoldást mert alig várom h kipróbálhassam:D http://www.youtube.com/watch?v=fZogK1ueW_s

 11. jó köszi:) de nekem az lenne a kérdésem h azt h illeszti be? tudod az a rácsos bigyó melyik eszköz amit használ?:)

 12. nagyon szépen köszönöm sokat segítettél kedves harder:) azt megtudnád még mondani h a bőr és hajszínt h tudja változtatni ilyenre? mert amiket eddig láttam akár youtubeon, akárcsak végeredményképpen az nem volt ilyen természetes hatású, gondolom kell vmi szűrt használni…:)

 13. BABY!

  Megnéztem én is a videót, és szeretnék pontosítani. A videón egy sima jpeg file-t nyitott meg az illető, majd A Color Range-gel kivágta, és a saját képébe beillesztette. Csak úgy lehet az ilyen gyorsított videókról lelesni, ha néha egy kicsit megállítjuk a lejátszást, és megpróbáljuk Full Screen-en kisilabizálni a homályból a file kiterjesztését. Azután pedig, ahogy Harder mondta, a Warp eszközzel torzítva szépen hozzápászította a képhez.

  Az arcbőr retusálása egy külön fejezet. A lényeg mindig az, hogy nem az eredeti képen dolgozunk, hanem a kép egy részét lemásoljuk, majd új layerbe illesztjük. Fontos, hogy a kijelölt terület körvonalai ne legyenek túl élesek, így később jobban bele fog simulni az eredeti környezetbe. Az élességet a Feather ablakban adhatod meg egy számmal (CTRL+ALT+D). Minél nagyobb a szám, annál életlenebb a körvonal.

  Ezután vegyesen kell használni a különféle eszközöket, Clone tool, vagy Burn és Dodge, Esetleg a Smart Blurt is be lehet vetni, persze csak finoman. (Filters/Blur/Smart Blur) Legvégül pedig a két (vagy esetleg még több) réteg összekeverési arányaiból jön ki a végeredmény. Itt már az átlátszósággal, valamint a kitöltés erősségével kell eljátszani. Pontos recept nincs rá, mivel nincs két egyforma kép. Bízzuk az ízlésünkre. Itt egy példa, ami kimondottan erről szól.
  http://www.tutorial.hu/sima-arcbor/

  Jó munkát hozzá!

 14. BonFire nagyon köszönöm:) de pl ami nem mindig jön össze és amit nem értek h ha csak egy felületet akarok kijelölni vagy mi akkor ugye az ecsettel átmegyek rajta és elvileg ilyen áttetsző piros cuccnak kéne lennie:D ami néha összejön néha pedig nem, mert van amikor a piros helyett a sima tömör szín jön elő..:) Meghát amit még nem találok az az, hogyha mondjuk hajszínt akarok változtatni akkor ugye besatírozom a hajat az ecsettel, de utána valahol a menüben van egy menüpont ahol előjön a színpaletta h tudjak a színek közül választani, mármint tudod nem az alapból is ott lévő színpalettáról bezsélek:D neharagudj h a dedós kérdéseimmel zaklatlak, de mint írtam még nagyon kezdő vagyok és ezekre sehol nem találtam a választ és most nagyon örülök hogy van aki van annyira kedves és segít:)

 15. Na, akkor vegyük sorra a kérdéseket.

  Egy terület kijelölésére használhatjuk a Quick Mask-ot. Azt hiszem, te erre gondoltál. Ehhez csak annyi szükséges, hogy lenyomod a „Q”-t, és egy ecsettel lefested a kívánt területet. A művelet alatt a terület piros színűvé válik, és az előtér-háttérszínek átváltanak fekete-fehérre. Amit feketével festesz, az lesz piros, és ha véletlenül túlszaladsz egy határon, a fehér színnel javítod, vagyis visszafested. A két színt az „X”-szel váltogathatod. A te problémád ott lehet, hogy vagy a réteg láthatósága van kikapcsolva, amit a layer palettán látható kis szemnél ellenőrizhetsz, vagy pedig nem az a réteg van kijelölve, amit maszkolni szeretnél. Ha pedig a festés nem piros-áttetsző, hanem egyéb színű, akkor elfelejtetted lenyomni a „Q”-t.

  Ha végeztél a maszk festésével, ismét lenyomod a „Q”-t. Ezzel visszaváltasz normál üzemmódba, és a lefestett terület körvonala szaggatottan megjelenik.

  A hajszínt nem a színpalettán lévő színekkel változtatjuk meg, hanem az Image/Adjustments/Hue-Saturation menüben. A gyorsbillentyűje CTRL+U. Az ablakban ki kell pipálni a „Colorize” jelölőnégyzetet. A Hue csúszka a színárnyalat, a Saturation a színtelítettség (ez nyugodtan lehet 50), a Lightness pedig a világosság.

  Ha véletlenül pont az ellenkező eredményt érnéd el, és nem a hajat színeznéd, hanem a körülötte levő területeket, csak invertálni kell a kijelölést. Select/Inverse, vagy CTRL+SHIFT+I.

  Egyébként érdemes a kijelölés után a területet rögtön új rétegre másolni (CTRL+J), és azon végezni a színcserét, mert így utólag a réteg Blending Mode-jának változtatásával még több lehetőség nyílik a hatáskeltésre. Azon gondolkodom mostanában, hogy ha nem leszek lusta, készítek inkább egy egész tutorialt az alapvető eszközök használatáról, hogy a kezdők se ütközzenek lépten-nyomon akadályokba, mert nem akarom állandóan az egész oldalt megtölteni, amitől a haladóknak már biztosan herótjuk van.

  Remélem segíthettem. Jó munkát hozzá!

 16. Hát nagyon szépen köszönöm:) megpróbálkozom majd az alkalmazásával:) és sajnálom ha bárki haladónak herótja lett a kérdéseim miatt:)

 17. Igen Tilos:) amugy lehetne nyitni egy topot kezdőknek ahol lehet kérdezni….

 18. Az oldal mindenki számára készült. A gazdája azért üzemelteti, hogy minél többen tanulhassanak belőle. Természetesen az is igaz, hogy a kezdők gyakrabban tesznek fel kérdéseket. Aki pedig ráér, segíteni is fog. Mondok egy jó példát. Én tavaly nyáron még azt sem tudtam, hogy mi fán terem a PS. De rátaláltam erre a lapra, rászántam az időt, és kábé három hónap alatt nagyon jól belelendültem. Volt, hogy egy-egy tutorra ráment az egész éjszakám, de megcsináltam, ha húszadjára sikerült is. (Azért azt is hozzátenném, hogy előtte már több évig foglalkoztam más képszerkesztőkkel is, úgyhogy azért nem volt teljesen kínai)

  Mindezeken túl, szétnéztem a külföldi oldalakon is, meg keresgettem videókat, meg mindent ami csak van. A mai napig szívesen nézegetem a nyilvános videómegosztókra feltett tutorialokat. Aki keres, talál. És még azt is hozzáteszem, hogy nem tudok angolul, de van egy kazal online szótár a neten, van webfordítás, és ha izzadva is, de lefordítom az angol szövegeket.

  Egyébiránt pedig javaslom, hogy mindig a kályhától induljunk el. Ha valaki abszolút kezdő, akkor először is a „photoshop alapok” gyűjtőt érdemes tanulmányoznia, és az oldal alján is visszalapozni a régebbi írásokra. Majdnemhogy ott kezdődik, hogy „kapcsoljuk be a számítógépet”. Nem lesz túl nagy önbizalma annak, aki fejest ugrik a legnehezebb leckékbe, és hamar el fog menni tőle a kedve.

  Azt pedig ugye senkinek nem érdeke… Úgyhogy csak előre, kitartóan! :)

 19. Hardertől kédezném, vagy bárkitől, hogy itt találtam, egy olyan dolgot amit már régen meg akartam csinálni, csak nem tudtam, hogy hogyan kell, most sem tudom, hát valami olyan kép ami sok kicsiből rakódik össze és egy egészet kapsz a végén.

  Itt találtam, de számomra ez kevés, valaki tudna segíteni.
  http://www.tutorial.hu/forum/forums.html?showtopic=1267&st=0
  dzsoco irta
  „Hát ha ilyenre gondoltál akkor ilyet nagoyn egyszerű ps-ben csinálni
  file/automate/contact sheet 8-asban már 100% benne van ez még mikor ismerketem a progival akkor csináltam

  az a lényege hogy iszonyat nagy méretben kell csinálni, még ennél is nagyobban mint az egyén ilyen 2000 fölötti felbontásban iszonyat sok képpel és akkor ha kicsinyíted mondjuk 1024-be akkor fog igazán jól kirajzolódni az alak mint itt a kisképen is…..”

 20. jó BonFire, ez mind nagyon szép és jó és persze velem kedvesek és segítőkészek voltatok mind2en de pl olvastam egy ás topban h egy kiscsajnak a commentjére elég mogorván reagáltatok:) ezért írtam h kéne egy ilyen. a másik magyarázza már meg nekem valaki h ha valaki hájas mért jó neki ha ps-el megcsinálja magát???? mert a legtöbb kérdés mellnagyobbításról(amit szintén nem értek mért jó) szól és soványításról…kész ciki….

 21. Hello, azt megtudnátok nekem mondani h ezeket a brushokat h tudom beletenni a psbe és használni? biztos én vagyok a szőke de meg sem találom őket:D

 22. Elvileg teljesen mindegy, hogy hová teszed, de előnyös, ha az Adobe mappában a Preset/Brushes könytárba mented egyből, mert ott van a többi ecset is. Aztán amikor kiválasztod a Brush eszközt, a fejlécen található beállított ecsetet lenyitod, a panelen látni fogsz egy jobbra mutató kis nyilat. Onnan nyílik le még egy menü, és választ a Load Brushes-t. Aztán a szokásos böngészéssel megkeresed.

  Amúgy van ott még pár lehetőség, ami fontos. A Reset visszaállítja az alapbeállítást, a Load-dal lehet betölteni újakat, a Save-vel menteni egy általad rajzoltat, a Replace-szel pedig váltogatni az ecsetgyűjtemények között. Egy pár választás az előnézetre vonatkozik, legalul pedig az alapkészletek nevei közül választhatsz.

 23. Minden helyet átnéztél már, ami a linkgyűjteményben található? Egyébként, ha ugyanarra gondolunk (egy kör alakú szimbólum, benne egy csirkelábbal), akkor a legegyszerűbb, ha magad rajzolod meg, és utána ecsetként használod.

  1. Készíts egy új üres dokumentumot, a háttér legyen átlátszó (transparency).
  2. Kapcsold be a rácsot, a vonalzót és a vezetővonalakat, valamint a rácshoz ugrás (Snap to Grid) funkciót.
  3. Szerkeszd meg a szimbólumot, majd kicsinyítsd le a megfelelő méretre (Image/Image size).
  4. Mentsd el ecsetként (File/Define Brush Preset).

  Egyszerűbb, és gyorsabb, mint átnyálazni több millió ecsetet.

 24. Sziasztok!
  Nekem olyan problémám lenne(mint már más írta),hogy az ecseteket bemásoltam a megfelelő helyre, elindítottam a photosoppot de sehol sem találom a bemásolt ecsetet..Nekem is újra kell telepítenem a rendszert? :(

 25. Nem biztos, lehet, hogy csak nem jó helyen keresed. Amióta ezt a „nagyszerű” XP-t kitalálták, azóta nem lehet megtalálni a meghajtón semmit. Ugyanis ez alapból a C-re akar pakolni mindent, ne tudd meg, hogy az Asztalt, hányadik alkönyvtáron belül lehet megtalálni, vagy éppen a dokumentumokat. Tehát még az sem megoldás, ha valamit az asztalra mentesz. Én 2 partícióval dolgozom, a C egy kicsi, azon csak az OP rendszer van, és minden mást a D-re pakolok. Programot, képet, mindent.

  Próbálj meg rákeresni „*.abr” hivatkozással, és kilistázni az elérési útvonalat. Akkor fogsz csak meglepődni! A legtutibb módszer, ha telepítesz egy Google Desktop-ot, és a vinyódon úgy kereshetsz, mint a Gugliban. itt tudod letölteni a magyar változatot http://desktop.google.com/hu/ Beírod a csillag pond abr-t, és rögtön megtalálod. De ha a nevéből emlékszel konkrétan egy-két betűre, az még jobban segít.

 26. Helló!

  Köszi az infot! Este még mondtak egy másik megoldást a brush betöltéséhez :) és még újra sem kellett indítanom a photoshoppot :)
  Megosztom ha nem gond :)
  Szóval rákattintunk az ecset gombra. Aztán fent az opcióknál ahol ki lehet választani, hogy hanyas méretű ecsetet akarok hazsnálni(nekem a 2. gomb) ott legördítem. Aztán jobb oldalt van egy kis nyilacska is :) és arra ismét rákattintok és megkeresem azt hogy ecsetek betöltése és ott kikeresem azt az ecsetet amit letöltöttem. :) És azonnal használhatom is :D Valahol találtam ecsetkészlet betöltőt is ha esetleg valakinek egy egész ecsetkészlete van :) De barátnőmnek lelassította a photoshopját :( így nem is próbálkoztam ezzel …

 27. Természetesen nem gond, ha mások is tanulhatnak belőle. Az oldal direkt erre lett kitalálva. Az ecsetek betöltésénél és beállításainál sokan problémákba ütköznek, mert a 7-es, a 8-as (CS), a 9-es (CS2), és a 10-es (CS3) verziókban sok mindent megváltoztattak a könnyebb kezelhetőség kedvéért. Ez nem mindig mindenkinek jön be ugyanúgy. Nekem például a CS2 felülete jobban tetszik, mint a CS3-é. A CS3-ban például nagyon zavar, hogy a egyes palettákat (pl History) állandóan ki és be kell zárogatni. Jobb szeretem, ha a History mindig nyitva van.

  A fájlok gyors megtalálására még egy módszert tudok ajánlani. Közvetlenül a meghajtó gyökerében hozol létre egy mappát, tehát C: Download Brushes, és abba mented az ecseteket, nem pedig a dokumentumokba, vagy az asztalra. Ezeket később úgyis kiszanálja az ember, ha nem tartja szükségesnek.

  Örülök, hogy segíthettem.

 28. Sziasztok! Látom másnak is gondja akadt a brushokkal:) A megoldás: Szerkesztés – mintabeállítások. Innen már egyértelmű, a betöltésre kell kattintani. Sok sikert mindenkinek:)

 29. Na, igen, most esett le, hogy sok bába közt elvész a gyerek! Tehát sokaknak az nem volt világos, hogy ezeket be kell tölteni a programba. Ha letöltöttük, attól még nem jelenik meg automatikusan. Kiválasztjuk az ecset eszközt, és a fenti lehulló menüben meg fogjuk találni az „Ecsetek betöltése” vagy a „Load Brushes” menüpontot. Ez az egyszerűbb mód.

  A másik, a Preset Manager menüpont. Ezt a szerkesztés vagy Edit menüben találjuk. Ez annyiból jobb, mint a fent említett, hogy itt nem csak az ecsetbeállításokat menedzselhetjük, hanem a mintázatokat, a stílusokat, színkollekciókat, színátmeneteket, kontúrokat, alakzatokat egyszerre, egy panelen.

 30. Sziasztok, nekem az lenne a gondom, hogy megvettem az új photoshop-ot, és a brushok mindig fehér színűek.

 31. Hogyhogy, mindig fehér színűek? Nem mindig olyan színnel fest, mint ami a palettád előtérszínének be van állítva?

 32. Elvileg igen, de a CS4-ben nem, elötte CS3 volt, triál verzió, letöltöttem egy csomó brush-t de most valahogy mind fehér :(

 33. Tévedtem, olyan mint ha törölne, ezen a képen átlátszó a háttér!

  [IMG]http://i33.tinypic.com/29vjs5k.jpg[/IMG]

 34. Szép nagy monitorod van, grat! ;D A ScreenShoton úgy látom, hogy nem az ecset, hanem az Art history brush van kiválasztva. Nem ott van valami elállítva? Az ecsetpanel beállítása így jónak tűnik. Szerintem válts át Brushra és úgy nézd meg a tulajdonságokat. Ha végképp nem működik, próbáld meg resetelni a beállításokat! Egy időben nekem is állandóan összeakadt valamivel a program, de már jó ideje nem csinálja.

  Amúgy nem biztos, hogy jól tudom, nem akarok hülyeséget beszélni, de nem lehet, hogy valamilyen programgubanc van? Amit olvastam a CS4-ről, az mind arról szólt, hogy az egyelőre egy béta verzió. Ha igaz, akkor arra való, hogy a felhasználók teszteljék, és ha ilyen hibák előjönnek, akkor azt jelezzék vissza a gyártónak. Úgyhogy én a helyedben dobnék feléjük egy mailt, ki tudja?

  Egyelőre még az Adobe oldalán is a CS3 van, mint működő verzió, azt hiszem, még nem avult el. Nem tudom, mennyit fejlődött ehhez képest ez a CS4. Így orcára roppant hasonló.

 35. BonFire: én utánna néztem, de az adobe oldalán még nagyon leírás sincs a CS4-es Photoshopról, de úgy tudom, hogy a 64 bites támogatás, valamint a pluginkezelés javítása lesz a nagy durranás. A többi változtatás csak a kezelőfelület egyszerűsítése lesz + egy-két hibajavítás. Mondjuk nem tudom, hogy a kezelőfelületet hova lehet már egyszerűsíteni…

 36. Most okával átfutottam néhány magyar nyelvű cikket, igazából nem merültem el benne túlságosan. De néhány dolgot már ezekből is leszűrtem.

  A kezelőfelület a mac os-t használóknak lesz új, mert ablakos, vagyis vindóz-rendszerű. Magyarán, eddig a lebegőpaletták alatt láthatták az Asztalt, a tapétával, a CS4-től kezdve nem.

  A 64 bites képtámogatás addig nem igazán bír izgatni, amíg a monitorok nem tudják azt kezelni. Mindenesetre minimum 4 Giga RAM-ot kajál ez a készség. Egy bemutatón egy 2 Gigás 442 Megapixeles képpel prezentálták, hogy milyen jó. Itt a cikk: http://ipon.hu/?news=2937

  Azt meg kell hagyni, hogy vas is kell alá! Nagyipari feldolgozásban lesz igazán jelentősége a 64 bitnek. Egy mezei usernek tökéletesen megfelel a mai 24 bit, annál is inkább, mivel a digitális fényképezőgépek, scannerek nagy része még ezt a tartományt sem öleli át.

  Szóval, ahonnét elindultunk, az Hannibaal ecsetkezelési problémája volt. Ha nagyon nem akarja az igazságot, szerintem tedd vissza a jó „öreg” CS3-at! Azzal tutira jó lesz.

 37. Bakker, nem tudom elhinni, hogy ennyire láma voltam, vagy csak fáradt. Köszönöm a segítséget, tényleg rossz eszközt választottam ki.

 38. Hehe! Én meg már lehúztam a keresztvizet is a CS4-ről. Annyi baj legyen! Többek között az ilyen bakik elkerülése végett használom az eszközök gyorsbillentyűjét. No persze, nem kell mindet megtanulni, csak a leggyakrabban használtakét. Azon kívül, hogy nem kattintunk mellé, még ráadásul a munkát is meggyorsítja. Megtanultam az ecsetet [B], a mozgatót [V], nagyítót [Z], a pent [P], és a kijelölőt [M]. Ezeket használom a leggyakrabban, a többit választom csak ki egérrel. Egy-egy munkánál pedig rettenetesen meg tudja gyorsítani a tempót, ha ezeket billentyűkkel állítjuk, pl egy maszkfestésnél. Ott állandóan váltogatni kell az ecsetet, annak méreteit, a paletta előtér-háttérszínét, a nagyítás, és a képkivágást. Ismerek olyan embereket, akik egér nélkül meg lennének halva, és itt nem csak a PS-t értem alatta. Egy bármilyen fájlkezelési műveletnél megállna a tudomány, holott a gépet azért egér nélkül is lehet kezelni, legalábbis ami az alapműveleteket illeti. Pl. Minden kijelölése; másolás; beillesztés.

 39. Tényleg gyorsabb így, én eddig csak 1 hónapot dolgoztam photoshoppal, aztán a trial lejárt. Ezért nem tudom a hotkey-eket, az alt+ctrl+hotkey kombinációkat használtam, de a szimpla betűket nem. Eddig… :D

 40. Valahol talán le vannak ezek írva, de ha az eszközök fölött tartod a mutatót néhány másodpercig, akkor megsúgja a betűjelet. Még egy gyorsítási tanács. Az ecsetméret változtatásához be kell állítani valamilyen betűt. Az angolban ezek a kapcsos zárójelek, ami nálunk nem üzemel. Iszonyat, ha az ecsetméret átállításához mindig bele kell mászni a palettába. Én ezért olyan ékezetes betűket állítottam be, ami az angoloknak nincs. Ha érdekel, itt egy kép a beállításról.

  http://i245.photobucket.com/albums/gg80/BonFire_bucket/magyar_billentyuzet.gif

 41. Nagyon szerencsétlen lehetek, de nekem nagyon nem akarja leszedni onnan ahova mutat a link. Pedig regisztálva vagyok DA-n. Áhh :/

 42. Most hirtelen csak úgy vaktában ráböktem az egyikre, és minden további nélkül lejött, holott még regisztrálva sem vagyok. Miután kiválasztottam, a kép melletti „go to download page”-re böktem, ez elvitt a deviantArtra, és onnan jött le. Lehet, hogy néhány már nem „free”, ahogy az már az internetes tartalmaknál megszokott. Eredetileg ingyenessé tesznek valamit, aztán amikor már a sok látogató rákapott az oldalra, hirtelen megváltoztatják a dolgokat. Persze, erről nem beszélnek.

 43. C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CSvalamennyi\ eddig oké és ha nincs presets?? akkor mivan:Slécci valaki segitsen:(és meik menüpontba tölti amjd be ha estelge megtalálom?

 44. Ezek szimpla ecsetek és rétegezve van ^^ A lány szeme pedig kivan fakítva :) Sztem.

 45. édrienn, azt hiszem, már leírtam valahol – nem neked, másoknak -, hogy ne tessék teljes pathokat megadni egymásnak, hacsak nem vagyunk otthon a másik számítógépén! Magyarán arról van szó, hogy a program nem biztos, hogy az alapértelmezett útvonalra kerül, főleg, ha telepítéskor más helyet adunk neki.

  Itt neked csak annyi a lényeg, hogy az ecset oda kerül, ahova letöltötted. Ezt mindenki saját magának állítja be, a Firefox alapbeállításként mindent az Asztalra tesz, ahonnét később elpakolhatjuk. Az Explorer meg azt hiszem a C:Dokumentumokba. Tehát, ha a böngésződ úgy van beállítva, hogy az Asztalra, vagy a C gyökérbe mentse a dolgokat, akkor ott keresd. Ha megvan, attól kezdve oda rakod a vinyódon, ahová csak akarod, lényeg az, hogy megtaláld, amikor szükség van rá!

  A letöltött sztaffokat pedig már csak azért sem ajánlatos belepakolni a Photoshop programmappáiba, mivel, ha szükség van egy új installra, azok a mappák mind fölül lesznek írva, így a nagy nehezen összeszedett gyűjteményünket letöröljük. Létre kell hozni egy mappát, pl „Letöltött PS sztaffok” és abba szépen belepakolgatni. Ha már sok ilyenünk van, akkor a mappán belül is rendezgetni kell, értelemszerűen.

  Ilyen képeket pedig többek között Photoshoppal lehet készíteni, esetleg Illustratorral, vagy bármilyen profibb képszerkesztővel.

 46. aki nem látja át a saját gépének tartalmát, annak ajánlott minden automatikát megszüntetni, és manuálisan intézni mindent, pl a letöltést. in firefox: Eszközök – Beállítások – Főlap – Rákérdezés a fájlok letöltési helyére…
  amúgy a paint shop pro a telepítéskor csinál a dokumentumokban egy „My PSP Files” mappát, plusz benne alkönyvtárak, szétválogatva kategóriák szerint. bár mivel gyakorlatilag nincs hozzá semmi olyan extra, mint pl a ps-hez, ez teljesen fölösleges, sőt inkább zavaró, hogy törlés után néha újra visszacsinálja a program (csak mert oda hivatkozik alapértelmezés szerint minden ki és bemeneti dolog. és míg máshonnét nem nyitunk, vagy máshová nem mentünk, addig az alapértelmezettet keresi, és megcsinlja magának.. ezt nem tudom miért írtam le :D)… na szóval, valami ilyen nem ártana a photoshopnál. egy elkülönített helyen jól szétválogatott júzer presets mappa, amit nem volna baj ha mindig alapértelmezetten kezelne…

 47. köszi a válaszokat^^
  hát ööö..sztem én ehez a képszerkesztéshe butácska vagyok:snemnagyon értek még hozzáá…pedig tökjókat lehet vele csinálni ahogy igy láttam..mondjuk én most azzal szenvedek hoyglehet egymásik hátteret berakni …a mask proval…de azse nagyon megy..na mind1 majd csak rájövök 1x:D:P

 48. édrienn, az oldalon rengeteg tutorialt találsz, többek között a háttércserére is. Lapozd végig szépen az archívumot, és – ha ajánlhatom -, kezdd az elején a tanulmányokat, pl az eszközhasználattal. A háttércsere később jöhet, ha már ismered a munkafelületet, az eszközöket.

  A Mask Pro-hoz még nem volt szerencsém, de nem tudom, miért kellene egy háttércseréhez külön programot írni. (a nevéből következtetek erre) Maszkolni a legtöbb „normális” képszerkesztővel lehet (Photoshop; Paint Shop Pro, GIMP, Corel Photo Paint), ezek ismerik a rétegkezelést is, és nagyjából hasonlóan működnek, hiszen ugyanarra a problémára (képszerkesztés) lettek kitalálva. Az már csak egyéni ízlés kérdése, ki melyiket részesíti előnyben.

  zoleytaylor, én direkt erre a célra rendszeresítettem egy „Download PS stuffs” nevű mappát, azokon belül csináltam az ecseteknek, gradienteknek, shape-eknek, action-önken mind külön mappát. Én pl oda mentem az ilyen lomokat. Illetve mentettem régebben, ma már nem szeretek kész sablonokkal dolgozni.

 49. BonFire, értem értem, csak az adobe-nél is gondolhattak volna erre. és ha lenne egy egységes szerkezetű mappa, amit installkor odateszel ahol az később kényelmes lesz, a program pedig önmaga részeként ismerné ezt a mappát, akkor könnyebb lenne a júzer élete. (bár nem használom annyit a ps-t, hogy két kattintás többletbe belefáradjak. de pl ha meglenne ez amit írtam, akkor brush-ok betöltésekor alapból a *user ps directory*/brush mappa nyílna meg, patterneknél a *user ps directory*/patternes mappa, stb stb…)

 50. Persze, úgy kényelmesebb lenne, de hát minden programírónak maga felé hajlik a keze, ezt bizonyára tapasztaltad. Szinte minden komolyabb program létrehoz magának saját munkamappát; egyik-másik még olyan backlinkeket is tesz bele, hogy hihetetlen. Pl, a munkamappa a D meghajtón van, abba belelépsz, az abban lévő egyik mappa már a C:Dokumentumokba mutat. Ez elég hajmeresztő. Sőt van egy win95-re írt angol szótáram, amit nem is lehet csak a C gyökérbe telepíteni. Nincs útvonal tallózás installkor. És akkor az Windows idióta mappafelépítésére már ne is térjünk ki. Nem tudom, hogy az ki szerint logikus, de talán az antivilágban élhet ;) Na, jól szétoffoltuk ezt a tutorialt!

 51. Hát ez eléggé üres oldal, meg egyébként is off. Én már összegyűjtöttem néhány cikket, de gondolom, amint aktuális lesz, születik majd erről is írás a lapon. Amint a Photoshop CS4 próbaváltozata hozzáférhető lesz, le fogom tesztelni, és én is írok majd egy cikket. Habár nem fog akkorát durranni az egész, mint ahogy azt egyesek képzelik. NO, befejeztem az offot.

 52. 1. Új dokumentum, átlátszó háttérrel.
  2. Elkészíted a feliratot.
  3. Edit->Define Brush (szerkesztés->ecset definiálása) Adsz neki egy szimpatikus nevet, és kész.

 53. Hali mindenkinek! Egyszer egy oldalon láttam egy olyan szerkesztési módot, amivel kígyómintás testet -bőrt- kapunk,-volt hozzá brush is. De sajnos az oldal megszűnt. Tudna nekem valaki segíteni egy ilyen vagy ehez hasonló brusht és hozzá lehetőleg magyar nyelvű leírást találni.
  Köszi!

 54. Kígyóbőrt könnyen tudsz csinálni a Filter->Texture->Texturizerrel. Ott textúrának alapból a Canvas (vászon) van beállítva, de mellette a tallózógombbal (Load Texture…) bármilyen képet felhasználhatsz. Keresd meg a Photoshop CS3/Presets/Textures könyvtárban a Snake Skin.psd nevű fájlt. Van benne ilyen gyárilag. Az lesz a pikkelyes kígyóbőr.

 55. Sziasztok!

  A segítségeteket szeretném kérni egy brush-hoz. Minden egyes tutorial-ban ezt a képernyőképet kaptam, de egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy az én programomban miért nem így látszik. Utána olvastam és azt találtam, ha a beállítás mellett felkiáltó jel van, akkor bizony a brush-t meg kell vásárolnom. Igen ám, de még a nevét sem tudom, a neten található brush-ok száma közelít a iszonyúsok számhoz..:)

  Szóval, az alábbi linken látható a kérdéses brush, a lap alján..

  hxxp://www.photoshopessentials.com/basics/brushes/photoshop-brush-shape-dynamics.php

  Köszönöm előre is..
  MSN: arcocska[kukac]freemail[pont]hu

 56. Nem brush-sal, hanem rajzolótáblával van valami gond.. De mit kell beállítanom?:))

 57. Valamit félreérthettél. A felkiáltójeles paraméterek kimondottan a digitális táblához tartoznak. A Pen Pressure az gondolom a toll nyomását, a Pen Tilt pedig a dőlésszögét veszi figyelembe. Ez szerintem táblafüggő. Gondolom a drágább cuccos többet is tud.

  Esetleg még a fórumban is megkérdezhetsz olyanokat, akik használnak ilyesmit. Van külön digitális tábla topic. http://www.tutorial.hu/forum/forums.html?showtopic=1215

 58. Sajnos nem ismerem a rajzolótáblákat, de szerintem a cikk is utal rá, hogy nem mindegyik támogat minden funkciót. Olvasd át a sajátod kezelési utasítását, hátha az segít!

 59. izoli: szintén köszönöm:)). Jelentkezem, ha megoldódott a probléma, de ha valakinek van okossága, várom..:)

 60. nem tudom berakni ezeket a brushokat h kell? beloadoltam de nem jó mit tegyek?

 61. … néhány brushes itt is található:
  hxxp://browse.deviantart.com/
  Használjátok egészséggel!
  (search: brushes)

 62. Helló!

  Nekem az volt a gondom, h elkezdtem felrakosgatni a brushes-okat a gépre, csak elinditottam a file-t és már indult is a photoshop. De egyszercsak tele lett.
  Nem indult be a photoshop utánna kiirta h nem birja betölteni….
  Szóval le lehet töröni a régitket, mit érek el avval a sok jo brus-al ha nem tudom feltenni…?

 63. jafi: ne a brushokat sajnáld, azokat sem produkálni, sem nélkülözni nem nehéz…
  Mellesleg a rengeteg betűtípus, brush, action, stb… betöltése lassítja a PSt, nehezebb megtalálni az igazán fontos cuccokat, ha mindent belegyúrsz… és nagyrészük símán nélkülözhető.

  PS brush-ok a program files/adobe/cs4/presets/brush mappában vannak, nyomj egy bátor shift+del kombót a benne levő fileokra, (előtte azért másold le a mappát…), és kezd el a brush nélküli szebb jövőt építgetni :)

 64. Tényleg nincs szükség a kész ecsetekre – legalábbis én nem igazán tudtam eddig hasznukat venni – szsz még a Photoshop gyári ecseteit sem használom, csupán a kerek ecseteket és passz.

  A programból is tudod irányítani, hogy miből mennyi legyen betöltve a memóriába. Ehhez olvasd el ezt.
  http://bonfire.blog.hu/2009/07/25/ecsetek_szinatmenetek_stilusok_mintazatok_menedzselese_photoshopban

  Mellesleg az ecseteket a HDD-ről nem feltétlenül muszáj törölni, mert elférnek, de a programból – ha nincs rájuk szükség – ki kell őket iktatni, mert csak feleslegesen zabálják az energiaforrásokat.

 65. Hell!Vannak azért használható brushok,csak meg kell találni a megfelelö oldalakat hozzá.kis fantázia és alkalmazni is lehet öket! :)

 66. Persze, ahol le lehet tölteni, mindenféle szép színes absztraktot találunk mellette – mintegy példaként -, hogy nini, mikre nem képesek ezek a különleges ecsetek. Annak idején én is töltöttem mindenfélét, aztán rájöttem, hogy kábé semmilyen munkához nem passzolnak. Csakis egy adott feladatra. Pl itt az oldalon is van olyan tutorial, ami gyári ecsetet használ, ilyan a Vér és a Varázsoljunk szárnyakat a hátunkra c. bejegyzés. De ezeket másra tényleg nem lehet használni. Persze vannak nonfiguratív ecsetek is, pl felhők, csak hát PS-ben renderelhetünk sokkal jobb felhőket is.

  Lehet, hogy néhányszor tényleg hasznát vesszük, már feltéve, ha emlékszünk még arra, hogy nekünk van ilyen vagy amolyan ecsetünk, vagy már rég meg is feledkeztünk róla, mert nem használjuk őket.

 67. hello

  abban szeretnék segítséget kérni h a szempillát a képen milyen képszerkesztő segítségével szerkesszem meg ?
  már egy csomó oldalon rákerestem de nem találtam semmit. :(

  meg olyan képszerkesztőt is keresek ami segítségével a képre ilyen mintákat tudok tenni
  pl: pillangó, meg hát nem tudom h mi az ami ilyen csipkés minta vagy milyen

  na szal ha valaki tud akkor segítsen :D
  előre is kösziii*
  írjatok…

 68. A legjobb helyen jársz, a program neve a bejegyzés címében is olvasható: Photoshop. Ezzel mindent meg tudsz csinálni, persze nyilván függ a program ismeretétől.

  Szempillákat lehet találni a Google segítségével is, a keresőkifejezés legyen „eyelashes” Vannak kimondottan szempilla ecsetek is, itt van például egy: http://www.obsidiandawn.com/eyelashes-photoshop-gimp-brushes

  Egyébként nézz szét a deviantart.com-on, mert ott rengeteg szabadon felhasználható kellék van.

 69. @dorc: Légy szíves, és olvasd el az oldal szabályzatát és tartsd be, mert olyat kérsz, ami moderációba fog ütközni. Az oldalon nem kérünk ilyesmit. Ha használod a keresőt, akkor meg fogod találni a cikket, amelyben le van írva, hogy egy 30 napos próbaverziót honnan tölthetsz le. De mondok két gyorstippet.

  1. adobe.com
  2. szoftver.hu – ez utóbbi előnyösebb, ugyanis itt nem kell regisztrálni, szemben az Adobe oldalával.

  A szempillák használatát már leírtuk néhány helyen. Tessék használni a keresőt, és átolvasni a tutorialokat, ÉS a hozzájuk tartozó hozzászólásokat IS!

 70. Ezek jók, de valaki nem tud felvilágosítást adni, hogy kereskedelmi tevékenységre miket lehet használni ?

 71. @MAD_Fire: mindent, amit nem tiltanak. A free ecsetekre nem tudom, mi vonatkozik, talán a Creative Commons. Abban le van írva, hogy milyen céllal lehet felhasználni az ecseteket. Mert lehet, hogy free, azonban a kereskdelmi felhasználása tiltott. Tehát lehet, hogy nem használhatod fel olyan munkában, amivel pénzt szerzel. Az is kikötés lehet, hogy az ingyenes ecseteket nem értékesítheted tovább harmadik személynek pénzért. Ez utóbbi nagy valószínűséggel benne van.

  Egyébként még milyen kereskedelmi tevékenységre lehet felhasználni? Ha valaki ügyesen dolgozik vele, az életben nem azonosítja be senki, hogy ezt az XY ecsetgyűjteménnyel csinálták.

 72. Hali!

  Köszi a választ. Textúrákat nézegettem és ott láttam egy angol oldalon amire innen kattintottam, hogy free de kereskedelmi forgalomba nem hozható. Szóval ezért érdekelt és én is ezekre gondoltam, de akkor pontos választ te sem tudsz, mert pl azért egy rozsdás háttérnél elég jól belehet azonosítani. Az nyilván más kérdés, hogy ezzel nem foglalkozik senki, csak hát az ember nem akar elcsuszni ilyen hülyeségeken :)

 73. Igazából, ha letöltöd, biztos van mellé csomagolva egy txt fájl is, amiből kiderül, mi újság. Azt nem hiszem, hogy munkába ne lehetne felhasználni, mert hát akkor mire van, ugye? Szerintem csak a tovább értékesítést tiltják, és ez érthető is, hiszen disznóság olyasvalamiért pénzt kérni, amit nekünk is ingyen bocsátottak a rendelkezésünkre.

  De szvsz munkához megengedett a felhasználása. A txt fájl meg – ha van – feltétlenül el kell olvasni; ilyenen tényleg kár bukni egyet.

 74. Sziasztok!

  Én csinálgatok free brushokat, és nem tettem mellé txt-ben semmi tiltást, habár lehet a továbbértékesítésre vonatkozóan kellene. (ezen elgondolkodtam…)
  Szerintem probléma lehet az, ha egy free brusht felhasználsz, és az adott munkáért pénzt kérsz. De sokan teszik fel sajnos kérdést maguknak, „aztán honnan tudja meg a brush készítője” – na ezaz, talán soha sem.

 75. Való igaz, hogy aki csak egy kicsit is ért a Ps-hez, az már tud ecsetet is készíteni. Amit aztán feltölt valahová, hogy mások használhassák. Ha nem lehetne szabadon felhasználni, akkor mi értelme lenne létrehozni, ugyebár?

 76. …akkor csak megadnak lenne értelme, azaz később megkönnyítsd a munkádat. Elsődleges célja szerintem ez. Az már más kérdés, hogy vannak emberek, akik szeretnek másokon segíteni, munkájukat megkönnyíteni, emiatt osztják meg, teljesen önzetlenül.

 77. A brushok többségét én lustaságból töltöttem le. Pl. csillagok… ugyan már, megtudnám csinálni, de google: PS star brush set… és válogathatok. Egyedi esetekre pedig hegeszteni kell, mert az a gyorsabb.
  Amikor az idő pénz (és itt nem a nyilvánosházakra gondolok!), akkor keresni kell a gyorsabb megoldást.

  HZ: ha közzéteszed, köszönjük. Akár ide is rakhatod, egy posztba, rendszerezve.
  Igazad van: soha nem bizonyítja…

 78. VIZIon:
  4 set van fenn a honlapomon – http://zolart.hu/brush.htm – , próbáltam nagy felbontással dolgozni, és a kényszer szülte őket, kivéve a „City” nevűt. Ha Pécs épületeit felismernéd, nem tévedsz :)

 79. Köszi!
  Csak futva néztem be az oldaladra, mert 1000 a dolog. Lementettem, és visszanézek, keresgélek később… :)

 80. 1., Elállítottam a programot, hogyan lehet az alapállást visszahozni. (Ha lehetséges, billentyűről-billentyűre való utalásokat szeretnék, mert nem vagyok profi)
  2., Ha egy korábban egy képet a photoshoppal megváltoztattam, hogyan tudom a korábbi, a képnél használt beállításokat megjelentetni, illetve van-e erre egyáltalán lehetőség.

  A segítséget előre is köszönöm!

 81. 1) Jó lenne tudni, hogy mit állítottál el, és csak azt visszaállítani, mert nincs olyan, ami minden gyári beállítást visszaállít. A Ps feltételez némi felhasználói tudatosságot, ezért nincs ilyen Jolly Joker gomb.

  2) Nincs, hacsak nem csináltál Actiont belőle.

 82. Dok:
  Ha nem tudod leírni mit állítottál el, akkor installáld újra a PS-t, jobbat ne tudok.
  Vagy szánj rá egy kis időt mielőtt uninstallálnál, és nézd végig az ablak és a nézet menüpontokat, hogy mi miért is jó, mi mit csinál, milyen menü jelenik meg vele és mire való, lehat rátalálsz a megoldásra, ha nem akkor úgyis újra installálsz.

  Egy korábbi képhez:
  Minden korrekciót új layerre készíts. (jobb klikk a layeren és réteg másolása) Ha elvégezted rajta a módosítást, másold ismét és tedd láthatatlanná( vedd ki előle a kis szemet.) Így meg lesz mindig minden korrekciód, és később mondjuk 1 hónap múlva ha megnyitod, egyértelmű lesz, hogy melyik módosításra nincs szükséged, mert végig tudod nézni, mit hogyan szerkesztettél.

  Hátulütője: így nagy lesz a .psd fájlod ha elmented, ha nagyon sok layert használsz bonyolult lesz, mert jó sok layered lesz…

  De ha JPEG fájlba mentetted ki a munkádat, és azt nyitod meg, nem tudod visszavariálni, gyak a forrásfájlt (PSD).

 83. Tudod, én már belefáradtam, hogy mindenkinek egyenként elmondjam, hogy:

  1) Az alapokkal kezdje a tanulást, mert bár unalmas, később megtérül; ha ezt a lépést kihagyja, csak saját maga alatt vágja a fát…
  2) Nem piszka peti! Ha valamit nem ismerünk, de hozzábabrálunk és elállítjuk, akkor írjuk már fel, hogy mit és hol állítottunk el, hogy ne járjunk így!

  Sajnálom, de akinél egy kis józan logika sincs, azon nem lehet segíteni…

 84. Sziasztok! Lenne egy fontos kérdésem! :) A gépemen Photoshop 7 van, ehhez szerettem volna hozzá tenni a Color Replacement Tools kiegészítő eszközt. Letöltöttem és beraktam a Photoshop mappájába, mégis akárhányszor megnyitom a Photoshop-ot sosincs ott az eszköz. Próbálkoztam a keresésével is, de a program nem találja. Mit tegyek, hogy beletudjam ezt mégis tenni?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét