lézerkard effekt

Hogyan készítünk egy lézerkardot? Ha valaki nagyon szeretne, hogy Jedi Lovaggá váljon, hát most valósítsa meg :) (Kezdőknek is menni fog):

1. Készítsd magadról egy képet, vagy keress egy képet, ami ilyen pózban áll egy személy:Ez lennék én a képen, a Darth Worker, a jó munkásember:)

2. Válassz egy színt, ez lesz a lézerkardnak a színe. Én kéket választottam. Ezután Line Tool -al () húzzunk egy vonalat. 2 db ugyanakkora színes vonalat és 1 db színes vonalnál KISEBB fehér vonalat készítsd. Vonal vastagsága nagyon lényeges []. Kép szerint állítsd a vonal vastagságát és a dőlését:

3. Most ezeket a vonalakat egymásra teszünk, fehér legyen a legfelül, így kell kinéznie a képnek:

Layer -en:

4. Layer -en kiválasztjuk az egyik színes vonalat (Shape 1), és Filter ‘ Blur ‘ Gaussian Blur, itt állítsd be az értéket, mondjuk 20 -re. A második színes vonalnál (Shape 2) is ugyanez, csak kisebb legyen az értéke, pl. 10. A fehér vonalnál (Shape 3) is ugyanezt készítük, csak itt az értéke jóval kisebb legyen, pl. 3. (Figyelem: Kép szerint kell állítanod az értékeket! Ezek az értékek nem biztos, hogy jók a képedre, de az én képemre jó), végül a fehér vonalnál a csúcsát kicsit csiszolgassuk meg Eraser Tool -al, SOFT ROUND -al, azaz homályos peremű radírral.
Ha eddig minden ment, akkor valahogy így kell kinéznie a képnek:


The Darth Worker :)

Írta: Török Péter

57 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Az egérrel szépen egyesével megfogod a vonalakat, és a helyére rakosgatod. A fehér legyen legfelül. Valamint a két kék széle lógjon ki egy kicsit a fehérből. Egyébként a 3. pont ugyanezt leírja. Mi akkor a gond?!

 2. van ennél egyszerűbb mód is: új réteg- pen tool-lal alakzat- utána effect-blur-guassian blur 1-esre- aztán 3 másolat felülről a másodikra gaussian blur 10 3. gaussian blur 20 az alap alakra pedig gaussian blur 40. utána ctrl+e egyberakni a layer-ig de a háttérrel ne aztán pedig kép:korrekció:színegyensúly ott meg már mindenki maga választ színt de a lényeg hogy azt a is kockát ami vmi fényerősséges izé ki kell pipálni… ennyi

 3. Ez lenne az egyszerűbb?! Na, figyel! Pennel megrajzolsz egy fehér hasábot új rétegre, aztán adsz hozzá egy kis belső és külső ragyogást, olyan színűt és nagyságút amilyet akarsz, oszt szevasz!

  A te egyszerűbb verziódat tovább tart elolvasni ;)

 4. hello, az lenne a kérdésem, hogy hol találom meg az Eraser Toolt CS3-ban, köszi előre is a választ

 5. Hol van az leírva, hogy nyilat kell rajzolni??? Ezt írja a tutorial:”Ezután Line Tool -al húzzunk egy vonalat. 2 db ugyanakkora színes vonalat és 1 db színes vonalnál KISEBB fehér vonalat készítsd. Vonal vastagsága nagyon lényeges.”

  El is kéne olvasni a szöveget, nem csak a képeket nézegetni. Lehet, hogy az olvasás manapság nem trendi, de ennek ellenére én a képeskönyvekkel felhagytam kábé négy éves koromban. És utána sem egyből Photoshoppal kezdtem!

 6. Csáó miért van az ,h nekem a vonal helyett nyilat csinál???
  A segítséget előre is köszönöm!

 7. Nem hinném, a gond inkább azzal van, hogy te nem tudod, hogy mit csinálsz, és még önérzetes is vagy! Ha már nem ismerjük a programot, és eltévesztjük az eszközt, akkor az a minimum, hogy nem feleselünk. Szerintem. Ezt csak azért mondom, mert ha nem vagyunk lusták egy kicsit szétnézni az eszköztárban, akkor valószínűleg rájövünk a hiba okára. Ha pedig még egy szótárba is begépeljük a “line” szót, akkor megtudhatjuk, hogy vonalat jelent. Nyilat ugyanis, ha megszakadsz sem tudsz rajzolni a Line Toollal, a Custom Shape-pel (egyedi alakzatok) annál inkább.

  Ha pedig, ehhez hasonló félmondatokat nyögsz a fórumba, akkor ne várd el, hogy mások majd az ujjukból fogják kiszopni, hogy neked mivel is akadt konkrétan problémád. Lásd: “Mielőtt írunk a fórumba, több dolgot is megtehetünk annak érdekében, hogy a többiek ne szóljanak be. Olyan apróságokat például, hogy összeszedjük a gondolatainkat és azt érthető formában, nyelvtanilag helyesen írjuk meg. Fogalmazzunk úgy, hogy az egyértelmű legyen mert senki nem szereti találgatni na vajon mire gondolhatott amikor ezt írta? Arra hogy… vagy arra hogy… A régebbi fórumozók általában az ilyen találgatós kérdéseket vagy morcosan reagálják le, vagy sehogy.”

  De hát ezt te is bizonyára tudod, mivel elolvastad a tutorial.hu “Szabályzat”-át! Ugye?

 8. Csá bocsi a fél modatokért de nekem a line toolal is nyilatrajzol,
  meg a custom shappel is csak ott másféle nyilat.. ha akarod küldök képet.
  Na mindegy amúgy a képek miatt el se lehetne téveszteni a toolt(Ezközt)!
  (ui.: Tudok angolul ezért nem használok szótárt)[Ezért írtam line helyett vonalat]
  (Ui2.:Elolvastam és megértettem)

 9. Rendben van, én is tudomásul vettem, és megértettem.

  Ha a Line Toollal is nyilat rajzol, akkor a program működésében van valami hiba. Néha nálam is előfordul olykor, hogy az ecset méretezéséhez beállított billentyűket egyszerűen elfelejti, vagy éppen fogja magát, és átállítja a kurzort. Az első abból ered, hogy az eredeti beállításokban az ecsetet a [ ] billentyűvel lehet méretezni. De mivel a magyar billentyűzeten ezek a karakterek csak segédbillentyűkkel hívhatóak elő, átállítottam másra. Ebben az esetben éppen az É és az Á billentyűkre. Egyszer csak gondol egyet a program, és átállítja a billentyűzetkiosztást magyarról angolra. Ilyenkor pedig még ékezetes betűket sem tudok írni.

  Van úgy, hogy egy sima program újraindítás megoldja a dolgot, de néha az egész gépet kell újraindítani.

  A te esetedben, ha a probléma állandó jelleggel fennáll, akkor én megpróbálkoznék egy reinstallal. Ha ez sem oldja meg, lehet, hogy már letöltéskor keletkezett valami gubanc, hibásan töltődött le valamilyen DLL fájl, és akkor ez sem fogja megoldani. Ebben az esetben meg kéne próbálkozni egy új letöltéssel és telepítéssel.

  Én a trialokat, habár több helyen is megtalálhatóak, mindig az Adobe hivatalos oldaláról szoktam letölteni, ezekkel még nem akadt ilyen jellegű hiba. A régebbi verziók trialjai pedig a filehippo oldalán is megvannak, és azok is működnek. (Egy darabig)

 10. Köszönöm szépen!
  Akkor újra fogom telepíteni
  Ui.: A Tutorialaid + a blogod szuper

 11. Hát erről szerintem a májkroszoftot kéne megkérdezni. Az igazság az, hogy nekem nincs Vistám, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni, de úgy gondolom, hogy ennek is meglehetnek a saját tökéletlenségei, akárcsak a többinek. A másik baj, hogy mivel egy viszonylag újnak számító OP-ről van szó, még nem tesztelték elegen, így nincs is visszajelzés feléjük a hibákról. Én a helyedben dobnék feléjük egy értesítést, nem árt, ha tudnak róla. Annyi pénzért meg főleg!

  Amúgy, nem tudom, hogy észrevetted-e már, de a Windows rendszer időnként, akárcsak a recesszív öröklődésmenetnél, időről időre visszaesik egy korábbi degenerált belterjes stádiumba. Pl. a win3 után a 95 nagy fejlődés volt, leszámítva az azóta sem működő “plug and play” funkciót (én csak plug and pray-nek hívom, hogy tudniillik “dugd be és imádkozz”, hogy működjön ;), a 98 meg a 2000 újra hibbant lett, aztán jött az XP, ami úgy ahogy, de eléggé stabilan működik. (persze, ha nem hasonlítjuk össze a még stabilabb rendszerekkel pl. Linux). Most pedig itt a vanderfúj Vista, amit egyelőre még nem volt szerencsém letesztelni, de nem is nagyon igyekszem…

 12. Hát ezennél a Vonderfújnál elkeztem röhögni………
  Kösszönöm az edigi segítségeket

 13. Ez az “LS” a LightSaber rövidítése? Tényleg létezik erre külön program? Meglepő. Nekem inkább azok a megoldások tetszenek, amelyekkel filmeken, videókon is létre lehet hozni az effektust. Úgy tudom, van valami intelligens formafelismerő szoftver, ahol egy képkockán kijelölik az objektumot, és a program automatikusan felismeri és leköveti. De ez már a mozgókép kategóriába tartozik.

 14. És ez kinek szól, öreg mesterem?! Én Lightsabernek neveztem a kommentemben. A light, ugye fényt, a saber pedig szablyát jelent. Tehát az sem helyes, hogy fénykard. Akkor mondjuk szótár szerint fényszablyának. Habár a “kard” és a “szablya” akárcsak a magyarban, az angolban is ugyanannak a szónak a szinonimája. Egyébként a filmben is sokszor elhagyják a “light” előtagot, csak saber-t mondanak.

  Aki pedig nagyon beleássa magát a Star Wars történetébe, és mindent elolvas róla, az tisztában van vele, hogy sehol nem szerepelt benne lézer. Állítólag Lucas szerint a kézifegyverek izzó gázokkal tüzelnek, tehát inkább valamiféle plazmafegyverek. A harci gépek pedig akárcsak a való világban rakétákat és torpedókat használnak. A filmben sokszor elhangzik a “missile” szó. Appedig raketta a javából ;)

  De szerintem ez egy Photoshop tutorial, nem angol nyelvlecke. Ha lehet, maradjunk a témánál. Majd a Star Wars oldalon ki lehet ezeket a dolgokat vesézni.

 15. Király de igazi ember ilyen nem mond hogy “lézerkard”. Az fénykard tanuld meg jól. Amúgy az effekt király.. Deha az angolt is megnézed LIGHTsaber tehát FÉNYkard szal jegyezd meg jól ifjú padawanXD.

 16. Oké csak mondtam hogy az hogy lézerkard a legrosszabb amit lehet mondani erre a fegyverre. Namost ugye nincs harag BonFire…

 17. Ennél egyszerűbb amúgy, hogy csinálsz egy fehér vonalat bárhogy. Arra nyomsz egy olyan színű és méretű vetett árnyékot amiet akarsz. A hatás tejlesen ugyan ilyen lessz.

 18. Természetesen megcsinálni sokféleképpen lehet. A Drop Shadow is egy lehetőség, csak a színét és a viselkedését kell megváltoztatni. Másik megoldás a glória, amire már fentebb is utaltam.
  http://www.tutorial.hu/lezerkard-effekt/#comment-1843

  Sokan azt gondolják, hogy a beállítás csak egyféleképpen viselkedhet, noha ez nem így van. A külső és belső ragyogás csak azért ragyog, mert alapból világos szín, és világos üzemmód van beállítva rajta. Ha a halványsárga színt átállítjuk feketére, és a keverési módját valamilyen sötétre (Normal, Multiply), akkor már árnyékként viselkedik. Ugyanígy fordítva a külső és a belső árnyékot tehtjük ragyogóvá, csak bele kell piszkálni a tulajdonságaiba.

  A glória és az árnyék között azonban van egy alapvető különbség. Az árnyéknak van iránya és távolsága, a glóriának nincs. De ezzel a négy funkcióval már elég jól el lehet játszani.

  Azt már nem is sorolom, hogy a többi variációjával miket lehet még művelni. Az a rétegmód panel egy külön tutorialt érdemelne, de kár is nekifogni, mivel annyiféleképpen lehet variálni, hogy gyakorlatilag a végtelenségig lehetne taglalni.

  Egy jó tipp: A letöltött rétegstílusokból nagyon sokat lehet lesni ám!…

 19. Helló a végén megtaláltam mi volt a probléma. A line tool beállításaiban be volt kapcsolva az arrow head!

 20. Most én már nagyon régóta fejlesztgetem a Blending Optionos megoldást. Azér jobb ez meg mozgóképre is lehet használni. És én szoktam videókat csinálni. Hogy Drop Shadow Outer Glow és tök jólnézki. Mozgóképre nagyon jó az effekt.

 21. Csak vigyázz, nehogy a végén úgy maradj! Most komolyan! Milyen programmal editálod a videókat? Régóta kéne már nekem egy program, amibe be tudom húzni a videósávokat (esetleg többet egyszerre), megcsinálni külön az audiót, és azt is beletenni. Az audió részével nincs gond, vannak jobbnál jobb programjaim e célra, de videóra nincs. És most szeretném elfelejteni a WinMovie Makert, mivel az csak wmv-be tud menteni. Na és az sem ártana, ha több formátumot ismerne (avi, mpeg, mov, wmv esetleg ogg stb.), olvasni tudja ezeket és menteni ilyen formákban. Csak a program nevére lennék kíváncsi, ha nem titok.

 22. Jéé, tényleg van olyan benne, hogy nyílhegy! Mindig tanul újat az ember. Most jövök rá, hogy ebben az üzemmódban nyilakat lehet rajzolgatni. Én buta meg állandóan szépen megrajzoltam Pennel! :D De ez csak azért lehet, mert még az életben nem használtam a Line eszközt. Hasábokat általában a téglalap eszközzel szoktam rajzolni, és fel sem merült bennem, hogy mire kell akkor külön egy vonalrajzoló is. Na, nem baj, jó pap holtig él!

 23. BonFire

  tok két progit is erre a célra, az egyik az Adobetól a Premiere Pro, ezt használom én is könnyű kezelni, van rajta 3-3 videó és hangsáv, effectek is vannak benne… a másik a Sony Vegas ezt mondjuk még nem próbáltam ki annyira, de nagyon sokan dícsérik, van egy 3. is az inkább az effectekre épült, Adobe After Effect, mindkettőből a CS3mas verzsönt használom szal azt tom ajánlani :P

 24. Köszönöm az infót, közben már okafogyottá vált, sikerült beszereznem egy megfelelőt a video-editálásra. Habár az általad említetteknek is utána fogok nézni, mert ami van, rendkívüli módon harverigényes. Nagyon kajálja a CPU-t és a RAM-ot is. Az After Effects-ről azt hittem, hogy szintén állóképek szerkesztésére való. Úgy látszik, van még mit bepótolnom.

  De nem gondolnám, hogy fogok venni egy Adobe Premiere Pro-t néhány videotutorial elkészítésére. Gondolom, elég borsos lehet az ára, erre utal egyrészt az Adobe neve, másrész a Pro utótag, amivel a programok professzionális voltát szokták jelezni. Egyébként úgy gondolom, hogy ha már midenáron videóval akarok foglalkozni, mindenképpen érdemes lenne először hardverbe beruházni, mert nem hinném, hogy bármelyik is elfutna kis erőforrásokon. Majd mérlegelek, mi a fontosabb. Ha megelégszem a kis néhány perces videókkal, akkor nem biztos, hogy pénzt költök memóriára, merevlemezre, videókártyára és profi programra. Elvégre nem egy hollywoodi produkcióra kell.

 25. én csak ámulok bámulok mikre nem képes ez a program,és persze a userek:) thx;)

 26. És ez még csak egy egész egyszerű effekt, habár még ennél a leírásnál egyszerűbben is meg lehet csinálni.

 27. De ezt Paintel is meg lehet csinál nem olyan nehéz igaz hogy a hátteret 1kicsit nehézz lenne a paintel meg az árnyékolást de meg lehet!!!???…
  Nem???:O

 28. cunger: Ez durva tréfa.
  MINDENT meglehet oldani paint-el, hiszen lehet vele pixelenként rajzolni…
  Kicsit tovább tart, mint PS-ben, de aki igazán elszánt, annak ez ne legyen probléma.
  Ajánlom az 1600×1200 px minimális felbontást. Ideális választás a Paint.

  OK, tudom, h hülyeséget írtam, de TE KEZDTED! :)

 29. Persze, végül is ez is csak egy pixelgrafikus szerkesztő program, meg amaz is. Csak a PS-sel jóval könnyebb dolgozni. Viszont aki csupán digitálisan fest, akár analógban, annak a Paint is tökéletes. Nézd csak meg ezt a videót!: http://www.youtube.com/watch?v=uk2sPl_Z7ZU

  Digitális tábla, MS Paint, rajztudás és 2 és fél óra. :)

 30. BonFire: ha az a Mona-liza, akkor én Fürj Elíz vagyok :)
  Szerintem fotosopp!
  :)

 31. “Csak vigyázz, nehogy a végén úgy maradj! Most komolyan! Milyen programmal editálod a videókat? Régóta kéne már nekem egy…”

  Mostanában, nem szoktam videókat csinálni. De amúgy a Sony Vegas Pro 8-at ajánlom. Ebben van rengeteg effekt, és csomómindent be lehet állítani a videón, hogy az úgy nézzen ki ahogy azt mi elképzeljük. Rengeteg formátumot ismer, nagyon jól belehet állítani minden kis apróságot. Ha van egy formátum akkor ahhoz tartozó kis beállításokat is meglehet piszkálni. Nagyon jó program. Ha videóvágó akkor Sony Vegas.

  A fénykardos videókat pedíg Photoshoppal. Képkockáról képkockára berajzolgatva a kardot. Elég szar meló, így nemis szoktam fénykardosat csinálni.

  Énis jókor tudok válaszolni a kommentedre BonFire. Egy évre rá. Na de legalább megtudtad.

  :)

 32. Nem baj; jobb későn… :P úgyis monitorozom többek között ezt a cikket is, úgyhogy ha hsz érkezik arról értesülök. Egyébként azóta már én is kipróbáltam sok progit; A Sony Vegas pont kimaradt, de van egy ismerősöm aki videóból él, és ő azt használja. Nekem általános videoszerkesztésre jól bevált a Premiere Pro, esetleg a Cyberlink PowerDirector, a képernyővideókra (tutorialokhoz) meg szvsz legjobb a Camtasia Studio. Tehát attól is függ, mire akarjuk használni.

 33. Kapcsold át az üzemmódját “Shape layers”-re, vagy a már megrajzolt shape-hez kapcsolj egy Solid Color Adjustment réteget.

 34. hello!
  hogyan kell a vonalakat meghúzni?
  amit te kékkel csináltál?
  mert nekem nem olyan vonal féléket húz, hanem nyilakat, pedig arra kattintottam rá, amit írtál!

  előre is köszi a választ!

 35. Ez mind nagyon jó és hasznos is számomra, de én akarok csinálni egy kis rövid filmet és szeretnék bele lézerkardot. .mond már el lécci h videóba h kell. .(ha tudod). Előre is köszi. .

 36. @Ricsi: ez az oldal az állóképről szól, de a mozgókép is megoldható. Két lehetőséged is van. Az egyik az Adobe After Effects nevű program használata. Professzionális videóeffektek létrehozására van kitalálva. Fénykardot így tudsz benne csinálni: hXXp://www.youtube.com/watch?v=7q87rHvUVB0 Keress a youtube-on a “lightsaber” kifejezésre!

  A másik kimondottan célprogram, az LSMaker. Honlap: hXXp://lsmaker.uw.hu/page.php Ez másra nem való, kimondottan csak fénykard készítésére.

  Nem tudom, van-e ingyenes közülük, az AE biztos fizetős, de 30 napig ki lehet próbálni.

 37. Kérdés, hogy mire? Mozgóképre valószínű. De ez az oldal Photoshoppal foglalkozik, így ilyen tutorialok vannak rajta. Mert sokoldalú. Az LS Makerrel fénykardon kívül még mit lehet csinálni? Semmit. Na, ezért nem kerül ide.

 38. Sziasztok 1 tippet tudok adni :)
  Ha mindennel készenvagytok akkor a középső vonalat
  amit húztunk a keverési beállításoknál színátfedést adunk neki
  akkor lehet játszadozni a színekkel, hogy milyen :)
  Remélem érthetően mondtam el xD
  Szóvaé megváltoztathatjuk a színét :D

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét