lynda.com photoshop videók

A lynda.com-on (népszerű online videós oktató portál, mely a tananyagokat lemezen is elérhető teszik fizetés ellenében) számos Photoshop videót lehet online megtekinteni. A fizetős tartalom mellett a videók egy része ingyenesen is elérhető amolyan kedvcsinálóként, ezeket tudod megnézni. A lap annyiban más, photoshop videós oldalaktól, hogy mondhatni “professzionális” szintet képviselnek ezen a területen, jó trükköket mutatnak be színvonalasan, könnyen érthető módon.

Lynda.com Photoshop videók
Lynda.com Photoshop videók

Az illusztrációként beszúrt képnél persze azért több videó elérhető. :)

Pl. egy konkrét link az egyik ingyenesen elérhető Photoshop CS4 oktató videó anyaghoz, amelyekben a divatvilágban használatos retusálási technikákat mutatják be:
Photoshop CS4 Retouching: Fashion Photography Projects

26 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Mondjuk én megértem, hogy az Apple önzőzik és a saját videóit kizárólag QuickTime-mal lehet lejátszani, de nagyon lassan csorog a telepítő is. Az embereknek meg kábé 2%-a használ Apple-t, miért telepítsen QuickTime alkalmazást?

  Olyan lassan jön le, és még ott van az 1 bites userek rémálma, az installáció; el tudom képzelni, hogy sokan kizárólag csak ezért nem nézik meg a videókat, legyenek is bármilyen jók.

 2. informatikusnak vallom magam de még énis csak emiatt nem néztem meg :-D
  lusta informatikusok.. :-D

 3. Eddig nekem sem volt telepítve, most éjjel raktam fel, mert érdekeltek a videók. Ennek ellenére maximálisan egyetértek, hogy sokkal jobb lett volna ezt a lépést kihagyni, viszont a videók kárpótolnok a fáradozásért. :)

 4. Végül is feltelepítettem, amit kellet, de aztán mentem még csak lefeküdni, úgyhogy még arra nem volt időm, hogy meg is nézzem, de mindenképpen bele fogok nézni.

 5. Az a baj, hogy win környezetben az Apple softok egy halom sza… izé szennyet telepítenek/elindítanak.
  Jó példa az iTunes. Bár az egyik legjobb zenei mindenes progi, a korábbi verzióknak nem kellett minden szutyok, az új meg service szinten indítja a hypePod-ot, keresi az apple vackokat… pfff…
  Nah, a kvikktájm se’ jobb.
  Az olyan régi motorosokat (…mint pl. én), akik még 1 maggal, és pár száz MHz-os procival (sőőőt) kezdték, pár Mb (!igen! első ramom: 4 Mb 12 EZER Ft-ért…), még a mai NASA-kategóriás sokmagos-sokramos gépeken is lelövik a felesleges szolgáltatásokat :)
  Erre az iTunes visszatelepíti… csak BonFire-t tudnám idézni (bár asz’szem nem jól)
  “Rohadjon meg az összes befőtt!”

  Yah, az oldal szimpatikus, bár a komolyabbnak tűnő tartalmakhoz free userként nem lehet hozzáférni.

 6. Szerintem egyáltalán nem ilyen komplikált használni. Egy QT Alternative kell csak és nem kell mindenféle felesleges dolgot telepítgetni. A videók szerintem használhatóak, nyilván nem egy pro tartalom, de kezdő/középhaladó szinten szerintem megfelelőek.

 7. Nos, alaposabban áttanulmányozva az oldalt, szomorúan kellett konstatálnom, hogy egy újabb lehúzós oldallal van dolgunk. Egy témakörben a bevezető videókat meg lehet szabadon tekinteni, a továbbiakhoz már regisztrációt kér. Nosza, gondoltam beregelek, az nem kerül semmibe. De bizony csak fizetés ellenében lehet megtekinteni a további videókat.

  Akkor már inkább maradok a szoftver.hu-nál, ahol ugyan szintén regisztrálni kell a videók megtekintéséhez, de ingyen van, az anyag bőséges, és végül, de nem utolsósorban magyarul van.

  Ez az oldal meg nálam felejtős.

 8. Sorry hogy ha úgy értetted a cikk alapján, hogy ez egy ingyenes szolgáltatás, tényleg csak az anyag egy része érhető el így, nem a teljes. Mindjárt kiegészítem akkor a cikket, hogy mást ne tévesszen meg.

 9. Helló Harder! A tutorial.hu főoldalon a régebbi írásokra kattintva nem lapoz. se FF se IE se Chrome alatt… vmit tudnál hegeszteni rajta? thanx

 10. Gábor! Nem a lámaság megy itt, mert a kommentelők nagy része, aki itt megfordul már egy ideje az rendelkezik némi tapasztalattal. Viszont!

  1. Ha egy oldal nem képes szabvány formában kínálni a stream videóit (mondjuk flashben, mint a YouTube), akkor tudomásul kell venni, hogy lesznek felhasználók, akik morcizni fognak, ugyanis nem pakolunk fel mindenféle kodekpakkot, azért, hogy néhány videót meg tudjunk nézni. Főleg nem, ha valaki VLC-t használ, és a QuickTime movon kívül mindent le tud vele játszani, meg Win7-et, ami alapból visz szinte mindent.

  2. A másik része a dolgoknak, amit említettem is, hogy lehúzós oldal. Engem nem érdekel milyen profik a videók, de ha megnézni is csak úgy engedi, hogy regisztrációhoz van kötve, legalább elvárná az ember, hogy előre figyelmeztesse, hogy a regisztrált tag is csak térítés ellenében nézheti a további videókat. Akkor ugyanis nem regisztrálna be a kutya sem. Így én is beregeltem, aztán jött a hideg víz. Így most van egy lyndás regem, ami csak arra jó, hogy naponta küldje nekem a lynda a levélszemetet.

  Ennyi hasznom és nem több volt abból, hogy kíváncsiságból beregisztráltam. Ettől kezdve tőlem akár a világ legjobb oldala is lehet. Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

  Összegzés: kodek nem lesz telepítve, mert a videók 999 ezrelékét le tudom játszani sima W7-en VLC-vel, és többet nem regisztrálok olyan oldalra, ami előre nem tájékoztat. Persze a regisztrációmat már megszüntetni sem tudom. Az az opció vagy jól el szokott rejtve lenni az efféle oldalakon, vagy egyszerűen nincs is.

 11. Szia! Összességében egyet értek veled. Viszont nem hiszem, hogy egy 2 megás semmiség akkora érvágás lenne, főleg, ahogy írod is, én pl win7 alatt semmilyen kodeket nem telepítettem ezen kívül. Igazából ez sem az egyébként. A lynda meg sokmindent ingyen kínál, mint például a cikkben ajánlott kurzus. Segíts nekem, és mutass hasonló összefoglaló sorozatot. Ha csak ezt nézzük, már megérte (reg. nélkül). De ha már itt tartunk, Te adnál ingyen ilyen minőségű és mennyiségű leckéket? Én biztosan nem. :)

 12. Amint lathatjatok, a tutorialok Mac-ken keszultek. A mov file az Apple altal fejlesztet QuickTime egyik formatuma. Kb. a Windows Media Player WMV-jenek felel meg. Ha Mac-ed van, akkor nem kell kodeket telepits mov-hoz, de kell nehany “Windows-os” formatum visszajatszasahoz.
  Abban azert ludas (ha valoban nincs mas formatumra lehetoseg), hogy csak MOV formatumban kinalja videoit.
  Leiratkozni 100% le lehet. Ha mas megoldas nincs, akkor irj levelet nekuk, hogy toroljenek a regisztralt felhasznaloi listajukbol. Ha nem torolnek ki, akkor lehet, hogy irtak a felhasznalasi feltetelekben, hogy ez nem lehetseges, amikor regisztraltal. Elvegre azokat a jogi szovegeket mindenki elolvassa, nem de bar? :)
  Nyugodjatok meg … igazan nem latom, miert a felhaborodas.

 13. Költői kérdés, lévén nem tudom megítélni sem a mennyiséget, sem pedig a minőséget, mivelhogy nem fizettem érte, így nem is tudtam végignézni. Azonban már ha fizetni akar valaki hasonló oktatóanyagért, akkor ajánlom figyelmébe az Adobe Photoshop Gyorstalpalót, amit a szoftver.hu készített, tematikusan haladva megy végig az egész oktatóanyagon, és nem utolsósorban magyarul. Karácsonyra meglepheti vele a szeretteit, aki úgy gondolja, habár már több mint egy éve forgalomban van.

  Szóval ennyi pénzért igen jó minőségű, magyar nyelvű oktatóanyag is a rendelkezésre áll. Egyedüli hibája – ha ugyan annak lehet venni, hogy swf-be ágyazták az összes videót egy csicsás ablakba, amit nem lehet full screenre kinagyítani. Ezt persze nem reklámozzák (biztos ők is rájöttek utólag, hogy nem így kellett volna :), de ha valakit ez nem zavar, akkor van anyag.

  Engem speciel zavar. Ma már az amatőr gyerekek is HD-ben teszik fel a YouTube-ra a PS tutorialokat, és igen jó minőségűek. Sőt, az utóbbi néhány videóm már nekem is HD-ben készült. Igaz, normális mikrofonom az nincs, viszont szöveges magyarázattal ellátom az egész anyagot. Keress rá az oldalamon, és nézd meg őket! Várom a véleményed.

  És természetesen ingyen teszem elérhetővé. Ha minden hozzáértő legalább 1 db HD-videotutorialt készítene és megosztaná, nem lenne szükség ilyen lehúzós cuccokra. Természetesen senkitől sem lehet elvárni, hogy jótékonykodjon. Ha úgy gondolja valaki, hogy csakis pénzért adja, az ő dolga. Csináljon magának házi feladatot. Könyveljen és adózzon utána. No meg persze el tudjon számolni a drága programokkal, amivel a képernyővideót készíti, ha véletlenül a BSA bekopogna hozzá, mert ha pénzt keresünk vele, akkor már azt is nézik, mivel készült. :((

  Hacsak nem készülsz meggazdagodni belőle tiszta macera az egész. Főleg, hogy menedzselni is kell az anyagot (ha el akarsz adni belőle egy darabot is), reklámozni, kutyafüle. És elég nehéz egy olyan piacon eladni, ami már amúgy is jócskán telített.

 14. @Tupacko: köszi, gondoltam rá. A gond csak az, hogy sehogy sem tudok már belépni az oldalra. Valamilyen bűvös okból kifolyólag nem találom a regisztrációt visszaigazoló mailt, pedig ezeket jól el szoktam rakni, és nem emlékszem a Felh.névre meg a jelszóra. Sőt, még a böngészőben sem találtam elmentve. Így még jelszó emlékeztetőt sem kérhetek, hiszen azt sem tudom, melyik mail-címről regisztráltam. Ez kideríthető lenne, de nem ér annyit, hogy levelezzek velük, főleg ha benne is volt egy záradékban, amit nem olvastam el. Nekem erre nincs időm. Inkább beraktam őket a spamlistába, és kész.

  Általában a magyar fórumokon el szoktam olvasni a felhasználói feltételeket, azonban külföldi oldalon nem feltétlenül. Főleg, ha nem arra készültem, hogy semmi hasznát nem fogom venni az oldalnak.

 15. A Gyorstalpalóval már szülinapomra megleptem magam, valóban kiváló anyag. Köszi. De azért az mégsem ugyan az. Szerintem próbálj kölcsönkérni esetleg valamilyen torrent-oldalról egy lynda.com-os okítást. Persze szigorúan csak kölcsönbe! ;) Meg fogsz lepődni szerintem. Bár elég karakteres az álláspontod ahhoz, hogy ez mégse következzen be. Természetesen és is az ingyenes dolgokat preferálom.

 16. Az nagy disznóság lenne, ha hozzájutnék, és az anyagot egy az egyben átdolgoznám mondjuk magyar nyelvűre? :)) Ilyet már csináltam álló anyagnál, tehát elkészítettem a saját változatomat, és a szöveg is saját szerzemény volt, így nem számít plágiumnak, hiszen a saját képeim és a saját szövegem. A tipp meg nekem is eszembe juthatott, nem?

 17. Ha a kep nem all szabadalmi jog alatt :P Nem szabad osszeteveszteni a szerzoi jogot a szabadalmi joggal. Ugyanis a szabadalmi jog (patent, angolul) az otletet vedi es teszi eladhatova, nem az implementalast, megvalositast.

 18. Igen, éltem a gyanúperrel. Mindenesetre nem valószínű, hogy angol nyelvű szerzők az én kis magyar nyelvű blogocskámat monitorozzák, úgyhogy egyelőre nem kell tartanom megtorlástól. + egyébként nekem ebből bevételem nincs, tehát nem piszkos haszonszerzési céllal készül. Tudom, hogy ha bele akarnak kötni ez fityfenét sem számít, hiszen a “nyilvánossághoz való közvetítés joga” kizárólag a szerzőé.

  Mindazonáltal kíváncsi lennék rá, hogy az ilyen tutorial-gyűjtő oldalakon megjelent anyagoknak hány százaléka van levédve akár szabadalomként. Szvsz ami az utóbbi 10 évben készült nemigen lehet eredeti ötlet; nagyon sok mindent már 3-as Photoshoppal is meg lehetett csinálni, és meg is csinálták. Azóta csak kényelmesebb lett a munka vele az új funkciók miatt, de nehéz eredetit kitalálni manapság.

  Szóval ettől nem parázok. :))

 19. Ezzel nem ertek teljesen egyet. Uj otlet mindig van, es ha maskepp vitelezed ki, nem ugyan azokat a lepeseket hasznalva … akkor az nem szabadalmi jogsertes. No, de ez mar nagyon elter a bejegyzes temajatol. Szerintem itt abba is lehet hagyni.

 20. De most végignézem őket, mert letöltöttem. PS CS4 Advanced One on One a címe. A vicc az, hogy 3 eszközzel is lejátszhatom immár a MOV fájlokat (WMP, VLC, QT), és a VLC a legjobb hozzá! Az nyitja meg leggyorsabban, meg ilyesmi.

  Ha végignéztem beszámolok, hogy tetszett.

 21. Sziasztok! Érdekes ilyen profiktól olvasni, (én nem vagyok az), hogy kodekekről beszéltek manapság. A QT-t én sem szeretem, mert indul, frissít, piszkál, meg üzenget állandóan.
  Valamikor az ezredforduló környékén hagytam abba a médiaplayerek tesztelését, és természetesen én is azóta a VLC-t használom. Soha, semmi mást, mert nincs rá szükség. Folyamatosan fejlesztik a franciák, és szinte hihetetlen, hogy ingyenes. Mégegy dolog, ha egy csapat bő 10 év után hajlandó a szoftverének 1.0 verziószámot adni, akkor ők komolyan gondolják azt hiszem. (videolan.org)
  Tényleg nagyon jó a tutorial.hu, gratula!

 22. Szvsz sokan ismerjük és szeretjük a VLC-t. Én a BSPlayert száműztem, mert noha az volt sokáig a favorit médiajátékosom, egy kicsit bugos volt, és hajlandó volt összeomlani. Sok progit kipróbáltam, és a VLC maradt meg nálam. Szinte hihetetlen, milyen szinten testre lehet szabni. A BS-ből már jól megszokott gyorsbillentyűket programoztam be neki és azóta is vele élek. Viszont a Pan-Scant nem tudja úgy, mint a BS. Abban pixelről-pixelre lehetett nagyítani-kicsinyíteni, ebben van vagy 11 féle képkivágás, azokból kell válogatni. De ha majd nagy leszek, és nekem is lesz szélesvásznú monitorom, az egész Pan-Scan okafogyottá fog válni.

  Egyetlen negatívuma: marha ronda a narancsszínű csíkos bólya ikonja. :D De ez legyen a legnagyobb baj vele.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét