Pen Tool és fénylő vonalak

Az alábbi “pen tool”-lal kapcsolatos bejegyzésben eredetileg Barát Csaba videója volt, aki sajnos menet közben úgy döntött, hogy a videóját nem érdemli meg akárki. Csak ismerősök és azok láthatják, akik fizetnek a tartalomért. Persze szíve-joga mindenkinek, hogy pénzért akarja eladni az eredetileg mindenkinek szánt és a lapra beküldött videóját, de a tutorial.hu a továbbiakban is azokat a szerzőket fogja támogatni, akik elsősorban nem így akarnak pénzhez jutni.

Épp ezért a videót töröltem a lapról és helyette BonFire anyagát szeretném Nektek ajánlani, aki egyből 2 anyagot is készített a “pen tool” témával kapcsolatban. A videókat itt is meg lehet nézni, de azt ajánlom mindenkinek, hogy látogassa meg a honlapját is illetve a A Pen Tool használata – Photoshop videó c. leírását, mert remek tutorialokat készít, csak ajánlani tudom mindenkinek a blogját.

Pen Tool 1 – Munka a Pathokkal

Pen Tool 2 – Alakok kivágása

Ajánlott link: http://bonfire.blog.hu

13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Latom nem most fogsz eloszor pen-t a “kezedben”; – nekem meg evek utan is gondot okoz vele, “rajzolni”, inkabb vettem egy digitalizalo tablat :) egyebkent kreativ tutorial.

 2. Sziasztok!

  Elég gyakorlott felhasználó vagyok és azért is nehéz erről írni/kérdezni…=$
  Egyszerűen nem tudok rá jönni hogy hol találom ezt az ecset típust a photoshopban…
  Tudom h alapból benne kellene legyen….de végig kattintgattam az egészet és nem lelem =S

  Köszönöm a segítséget! =)
  Tubbs

 3. Kiválasztasz egy ecsetet, majd a path menüben a stroke path-ot (görbe körülfestése) választod. F5 az ecsetek menü, ott is lehet variálni, és bonyolult mintákat készíteni az ecsettel.

  A fenti videónál a pen-el jobb klikk a path-ra, majd stroke path, itt választasz a legördülő eszközök közül. Az ecseted méretét, keménységét, festőszínt előre válaszd ki. A nyomás szimulálása miatt lesz ilyen szép elvékonyodó a festés.

 4. Ilyen tutorialokat hogy lehet csinálni?(milyen programal veszitek fel a videot?)

 5. Latom nem most fogsz eloszor pen-t a “kezedben”; – nekem meg evek utan is gondot okoz vele, “rajzolni”, inkabb vettem egy digitalizalo tablat :) egyebkent kreativ tutorial.

 6. Harder: az előttem lévő szerintem törölhető, csak backlink miatt másolta Hápi hozzászólását!

  ui: ez is törölhető utána ;)

 7. Hápi, látom én, bár mostmár mindegy mert az aktív témák közt már nincs kint a link.

 8. hogy kel beállitani hogy olyan vékony legyen az ecset a végén? (magyar psem van)

 9. hello. A video egy télleg creativ tutorial és télleg részletesen leír mindent de egyszerűen mikor megcsinbóálom a vonalat nem tudok ráklikkelni a stroke path menüpontra mer nemengedi. Mértvanez?:/ pls help. köszi

 10. Sziasztok! Totál nem értek hozzá, de mivel most készül egy új honlapja a feleségemnek, és kellene vagy 100 munkájának fotóját puhán körbevágni és háttér elé helyezni ezért kezdtem kutakodni. Hol lehet fellelni olyan pc progit amivel ezt meg lehet csinálni? Vagy efféle lehetőségek érdekelnének. Ingyenes, esetleg magyar menüs ??!!?? Köszönöm a segítséget…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét