A Facebook tiltani fogja az IE6-t

Számomra a nap híre – pedig jópárat elolvastam ma -, hogy a Facebook is tiltani fogja 3 hét múlva az IE6 böngészőt! :)

Az oka (hivatalosan, de ha valójában nem ez, az sem érdekel és örülök), hogy új chat-t integrálnak a Facebook-ba, mivel a régire elég sok panasz volt. Az új verzió viszont nem kompatibilis a régebbi böngészőkkel, úgyhogy az IE6-t használók Facebook userek kaptak 3 hét haladékot, hogy normális böngészőre cseréljék a bugkupacot.

2010. szeptember 15. egy szép nap lesz. :)

Gondolkoztam már én is azon, hogy a lapra minden IE6-tal látogatónak kiteszek egy böszmenagy logót azzal, hogy válts normális böngészőre, de végül mindig elvetettem az ötletet, mert nem akartam szivatni senkit feleslegesen, nekem gondot nem okoznak (nem úgy, mint a Facebook-nak). :)

Kis adalékként még: a tutorial.hu látogatóinak 17.45%-a használ IE-t és ezen belül 9.65% IE6-t. Ez még nem is lenne csoda, de ami kicsit meglepőbb volt számomra, hogy pl. a mactippek.com-on is van 7.99% IE-t használó látogató és ennek 6.76%-a használ még IE6-t.

13 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A szeptember 15 egyébként nem véletlen, ugyanis akkor jelenik meg az IE 9 első beta verziója. :)

  2. A nap híre (vagy részemről inkább az elmúlt ~2 hét legjobb híre?oO) :D Remélem a többi nagy cég is bannolja az IE6-ot és végre a web is jó hely lesz… Egyébként kíváncsi leszek erre az új chat-re, mivel a mostanival sincs semmi bajom (mondjuk nem is használom olyan sokat…).

  3. Nagy ritkán én is használom, ha 1-1 ismerős ír nekem, de magamtól soha nem szoktam ott beszélgetést kezdeményezni (bár nem volt vele eddig bajom).

  4. Sok céges gépen van még szerintem IE6, különféle számomra érthetetlen IT-biztonságnak vélt megfontolásból. Meg a lopott XP-k egy részén.

    Munkaidőben lehet, hogy sok mac-es kínlódik az irodai gépén azzal a kövülettel.

  5. Galván Tivadar: Szerintem ez különösebben nem érinti a céges gépeket :) Ha meg érinti is, akkor is max azokat, akik a munka helyett a facebook chat-en lógnak :) Szóval vesszen csak az ie6 támogatás az összes közösségi oldalról, a céges környezet meg… inkább nem mondanék róluk semmit :)

  6. Aki letölt valami tört xp-t, az jó esetben tudja, hogy nem ekszpojler kell neki, vagy a tört verzióba bekészítettek egy FF-et :)

  7. Végre :) Minnél több weboldal ignorálja ezt az őskövületet, annál jobb, és annál hamarabb tünik el a színről. elvégre már az MS is eltemette :D

  8. Kb 1 hónapja én is úgy döntöttem, hogy nem fejlesztek tovább ie6-ra, és azóta az új weboldalaimon hibaüzit kapnak az ie6 júzerek. Egyszerűbb volt megírni egy saját WP plugint ami végrehajtja ezt a feladatot, mint állandóan külön stylesheetet írni egy böngésző miatt…
    Mindig csorgatok egy-egy örömkönnyet az ilyen hírek hallatán :D

  9. i.e6 most egy friss friss laptopon preinstalled jött a 7 v. 8-as, de amúgy a desktop gépen athlon xp 1600 fél giga ddr333 egy korrekt 50MB/sec-es nem fragmentált partícióról a 6-os verzió instant, a 7,8,-as meg ilyen 4-5 seccel indul, ha az addonokat tiltom is…

    amikor egyszerre több böngi alól tesztelem pár egyszerűbb oldalam, akkor nekem csak egy szokott számítani: 1 gombnyomás=1sec oldalkép coldstartból..

    4-5mp talán nem tűnhet sok időnek, de a rengeteg munkaablak miatt van, hogy 1 óra alatt min 40-60-x indítom el–>ott már a 2.után idegesít

    más: bugkupac: securityilag talán, friss winfoltokkal viszont az általam látogatott domaineknél sose tapasztaltam problémát, innentől…

  10. Az IE6 egy több éve lejárt program, minden szempontból (nem csak biztonság terén). Talán most még nem annyira érzed a hátrányát, mert eddig legtöbb builder IE6-ra is megcsinálta a rendes megjelenést (sokszor jelentős pluszmunkával), de a jövőben egyre kevesebb oldalon fogsz gond nélkül böngészni vele és idővel rájössz, hogy neked is váltanod kell.
    Ha gyors böngészőt akarsz, akkor ott egy chrome, vagy opera, ne pakold tele pluginekkel és menni fog mint a villám.

  11. Ezért lenne szerintem okos dolog, ha minden böngésző magát frissítené.
    Ott van példának a web fejlődése, CSS3, HTML5 és egyéb dolgok, amik megkönnyítik a programozó dolgát és a weboldalak forrásának mérete használatukkal felére csökkenthető, de még mindig nem ajánlatos a használatuk.

    Viszont a legújabb projektemben minden olyan böngésző fajtát/verziót tiltani fogok, amelyek nem támogatják az új ficsőröket.

    Mert gondoljunk csak bele: az internetezők 60-70%a sík hülye, ezért erőszakkal kell őket rávenni böngészőjük frissítéséhez.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét