Ajánló – stylearound.com

A hazai web igényessége iránt fogékony fejlesztők, designerek többsége régóta hiányol egy olyan magyar galériát, ahol igazán ötletes,szépen megvalósított magyar honlapok láthatóak. Ilyen volt a cssbrain.hu (valid, css oldalakra specializálódva), de csuda tudja mi lett vele (a domain sem él már).

Ezt a hiányt pótlandó, elkészült, itt van, szeressétek: www.stylearound.com

stylearound.com - magyar webdesign galéria
stylearound.com - magyar webdesign galéria

A stylearound nem kizárólag css vagy flash oldalakat gyűjt össze, nem is feltétel a ma oly divatos “tableless-css-valid”-ság (ami persze nem hátrány, sőt!).

Egyetlen lényeges szempont alapján kerülnek ide weblapok: vagy szépek legyenek, vagy nagyon ötletesek, vagy -portfolio oldal esetében- az ott szereplő munkák legyenek kimagaslóak – legalább hazai viszonylatban :)

A stylearound egy galéria, a fenti kritériumoknak megfelelő weblapokkal Magyarországról, illetve a környező térségből: Szlovákia, Románia, Lengyelország, Ausztria, Ukrajna, Szlovénia, stb…

A honlap azért nem szűkíti a tartalmat kizárólag magyar oldalakra (Listázni viszont lehet őket), mert valljuk be: talán nincs is annyi hogy csak emiatt érdemes lenne nyitni egy külön weblapot. Ezért lett a domain is “.com”, és a név is emiatt nem magyar (nameg a “.com” meglett 2 óra alatt…).

További tervek:

 • RSS feed-ek
 • hónap kedvence, esetleg “best of 2009” (látogatások száma alapján – ehhez még fejleszteni kell a számlálót is ;)
 • fejlesztői linkek publikációja, ajánlása (resource adatbázis)
 • webfejlesztők felsorolása
 • fórum (?) – nem biztos hogy lenne rá igény…

Az oldal fejlődése akkor biztosított ha a látogatók is ajánlanak weblapokat, egyelőre elég kevés ajánlás érkezett, no de még csak pár hete működik az oldal :) Viszont már most is látható fent jó néhány csemege :)

Egyenlőre béta verzió (se rendes logó, se rendes typo :) de talán nem sok dolog bugos már benne. (kereső már TODO-ban). Várunk fordítókat is akik idegen nyelvekre lefordítanának pár szót (mondatot) egy csv-ben, hogy azon a nyelven is érthető legyen az oldal – értelemszerűen a környező országok nyelvei a lényegesebbek. :)

link: www.stylearound.com

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nagyon tuti ez a gyüjtemény :) Eddig a thebestdesigns.com -ot nézegettem, de ezen az oldalon leglább olyan szép munkák vannak, mint ott, talán még jobbak is. Hajrá!

 2. Egy dolog jutott most az eszembe, aminek pl. örülnék mint felhasználó: ha a tag-ekkel lehetne szín szerint is keresni. Vhol egy hasonló gyűjteményben már láttam ilyen funkciót és hasznos volt, de ahogy emlékszem, mondjuk 20-ból 1 oldal tud ilyen funkciót.

 3. Megnéztem az oldalt, nagyon kellemes. Az ajánlóhoz esetleg lehetne egy megjegyzés mező, hogy miért is ajánlom, persze mivel Ti szelektáltok ez lehet hogy felesleges (de azé’ jól esne).
  A linkek oldalhoz a főoldal stílusa szerintem jobban passzolna (kis képpel a linkek).

 4. ViZion: volt ilyen lehetőség de kivettem 2 okból:
  1. Mivel többnyelvűre van tervezve az oldal, nem érdemes magyarázatot fűzni a megjelenő oldalakhoz magyarul (ahogy szlovákul sem, stb…)
  2. Nem kell megindokolni miért ajánl valaki oldalt. Ha megflel a kritériumoknak – grafikailag és összességében a helyén van és környező országokbeli – már be is kerül.

 5. subscription done…
  bar ezt most tetted ki, mert neztem a forrasban is,
  mar csak az kene, hogy kitedd alternate-ba is, igy latszana a cimsorban is

 6. habár egy kicsit szomorú vagyok amiért még nem tudja teljesíteni a validságot :(

 7. habár szép jövőt jósolok a dolognak, mert eddig mindegyik oldal szép ami ott van :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét