E-kereskedelem és 42 ajánlott könyv

A viselkedéstervezés magasiskolája: egy elképzelt egyetemi képzés tananyaga (42 ajánlott könyv)

Pusztai Ádám: “Elgondolkodtam: vajon milyen tantárgyakat, milyen szakirodalmat raknék össze egy olyan képzésre, aminek a végén gamification tervezők röppennek ki a nagyvilágba?

Ádám 5 olyan “tantárgyra” (projektmenedzsment, kutatásmódszertan, gamification, alkalmazott pszichológia, viselkedés gazdaságtan) épülő könyvlistát állított össze, melyekre építve nagyon biztos alapokat lehet létrehozni gamification és viselkedéselemzés témában.

A 42 könyvet az alábbi csoportosításban fogod megtalálni Ádám cikkében:

  • Kezdjük az alapoknál (12 könyv)
  • Merüljünk el a témában (17 könyv)
  • Legyél a legjobb (13 könyv)

link: https://kollektiva.eu/a-viselkedestervezes-magasiskolaja-egy-elkepzelt-egyetemi-kepzes-tananyaga-42-ajanlott-konyv/

Milyen termékeket árulhat szabadon egy webshop, mihez kell engedély vagy bejelentés?

A “kosárérték” E-kereskedelmi magazint már régóta követem és nagyon sok jó, érdekes cikket publikálnak, úgyhogy csak ajánlani lehet őket szerintem. Utoljára webshop témában egy arról szóló cikket olvastam, hogy bár alapvetően egy webáruház indítása nem túl nehéz jogilag (hiszen nem kell hozzá különösebb szakképzettség vagy például működési engedély, nem kell legyen fizikai bolt, iroda, alkalmazott stb..), azért egy dologra oda kell figyelni: hogy mit árulhat egy webshop?

A cikk ezt a témát bontja ki részletesebben és elég hasznosnak tartom ahhoz, hogy azt mondjam: olvasd el te is, ha mostanában webáruházat szeretnél indítani!

link: https://kosarertek.hu/uzemeltetes/milyen-termekeket-arulhat-szabadon-egy-webshop-mihez-kell-engedely-vagy-bejelentes/

[KUTATÁS] A webáruházak, amelyekre 2019-ben tényleg rákerestek a magyarok (200 000 kulcsszó alapján)

A szerző, Benyó Dániel neve szerintem itthon minden marketing iránt akár csak kicsit is érdeklődő számára ismert. A ROI Foundry csapata 16 héten keresztül gyűjtötte, elemezte a közel 200 ezer keresőkifejezést és 2000 trendet. Végül a 160 webáruház organikus kereséseit 19 kategóriába sorolták – és ezt kínálják fel számunkra tudásként egyetlen óriási cikkben.

link: https://roifoundry.com/marketing-blog/webaruhaz-kutatas/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét