ESO.TV Affiliate program

Talán a címben is szereplő “affiliate program” sokak számára nem hangzik ismerősen, úgyhogy egy rövid bevezetővel kezdeném, miről van szó:

Mi az affiliate program?

Az affiliate program – vagy másnéven partner program – az online marketing egyik változata. A Wikipedia szerint:

“Partnerprogramnak vagy affiliate marketingnek nevezzük azt az online reklámozási módszert, amikor a hirdető vállalkozás a reklámjait a honlapjukon megjelenítő partnereknek a partnerek honlapjáról érkező vevők vagy látogatók után egy előre meghatározott mértékű jutalékot fizet. A hirdető és a felületet biztosító partner között általában nem áll közvetítő.”

Az affiliate program lényege, nagyon leegyszerűsítve

A hirdető (ESO.TV) reklámját (banner, iframe, flash stb.) elhelyezed a honlapodon, ahol a látogatók rá tudnak kattintani. A rajtad keresztül érkezett látogatók egy részéből fizetős ügyfél lesz, ez után pedig %-ot kapsz a bevételből (jutalékot kapsz).

Milyen előnyei vannak az affiliate programnak?

Gyakorlatilag minimális befektett munkával tudsz plusz pénzt keresni a honlapodon. Érdekes módon itthon, Magyarországon ez nem annyira elterjedt módszer, pedig külföldön igencsak virágzó üzletnek bizonyul már jóideje.

Az előnyök között érdemesnek tartom megemlíteni, hogy egy rövid regisztrációt követően csak a kiválasztott reklám eszköz (promo tool) kódját kell a honlapodba beilleszteni, tehát nem igényel honlapkészítési ismereteket. Erről lentebb írok részletesebben is.

Az átkattintások számát a hirdető affiliate rendszere figyeli és követi, természetesen ehhez a partnernek is van hozzáférése, úgyhogy folyamatosan nyomon követhető mindenféle statisztika (átkattintások száma, megjelenések száma, bevétel stb..)

Miért az ESO.TV?

Az ESO.TV a legnagyobb ezoterikus televíziós műsorgyártó a világon. A piacvezető tevékenység mellett dinamikusan fejlődik a cégcsoport online üzletága, az ESO.TV honlapja jelenleg 21 különböző országban érhető el. Az ESO.TV honlap – csakúgy, mint a televíziós műsorok – az emeltdíjas telefonos jósszolgáltatás köré épülnek. Az ESO.TV kiterjedt jóshálózattal dolgozik, ahol a különböző ezoterikus képességekkel rendelkező jósok a nap 24 órájában elérhetők. Az online felületen keresztül kezdeményezett hívások száma és azok hossza erőteljesen növekszik a cégcsoporton belül.

Mivel az affiliate rendszert is a mi csapatunk fejleszti, így nyugodtan lehet írni kérdéseket, tapasztalatokat vele kapcsolatban és én majd igyekszem legjobb tudásom szerint megválaszolni azokat.

Azoknak ajánlom elsősorban, akik honlapján a látogatók többsége nő/hölgy/lány. Témák tekintetében a hírek, divat, egészség, ezotéria stb… mind működnek, ezek az oldalak jól konvertálnak.

A promo eszközöket folyamatosan fejlesztjük, bővítjük, szinte naponta fognak újak kikerülni.

Persze aki nem rendelkezik ilyen lappal, de lát benne fantáziát és szívesen kivenné részét a bevételekből (csak halkan jegyzem meg, hogy itthon nem sok oldal foglalkozik még e témával, úgyhogy nem olyan erős a harc mint más területeken), bármikor indíthat ilyen lapot és kipróbálhatja magát ebben a témában is. A tutorial.hu-n elég sok segítséget talál hozzá. ;)

Az ESO.TV Affiliate Program használata

ESO.TV Affiliate program
ESO.TV Affiliate program

Az affiliate program elérhető az alábbi címen: http://affiliate.eso.tv

Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod a rendszert, az alábbi egyszerű lépéseket kell elvégezned:

1.) Regisztráld magad affiliate partnerként (Join us Now)

2.) Állítsd be az országot és nyelvet, mely után egyedi telefonszámot kapsz (ez fog megjelenni egyes promo eszközökben illetve az ESO.TV honlapon, ha tőled jön a látogató), így minden hivás után a rendszer jutalékot ír jóvá a számládon. (My account / Phone numbers)

3.) Add meg a kifizetéshez szükséges adatokat – mennyi a min. kifizetési limit és mi a paypal accountod. (My account / Payout settings)

4.) Add meg, hogy mely honlapra fog kikerülni a promo eszköz (My account / Set sites)

5.) Válassz egy promo eszközt (statikus banner, flash banner, iframe) és illeszd be a honlapodba. (My account / Get promo tools)

… és ennyi. Innentől kezdve teljes jogú affiliate partner vagy, a lapodra kikerült a reklám és a Te telefonszámoddal történő hívások után kapod a jutalékot.

Ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok rá publikusan itt a lapon vagy akár mail-ben is.

Kapcsolódó hivatkozások:
– ESO.TV Affiliate program honlapja: http://affiliate.eso.tv
– ESO.TV honlapja: Jóslás – EZO.TV

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét