Firefox és flash frissítés

Az előbb frissítettem (vagy inkább frissült, automatikusan) a Firefox és meglepődtem a welcome képernyőn:

Adobe Flash Player frissítés
Adobe Flash Player frissítés

No ilyet sem pipáltam még egyetlen frissítés után sem, biztos fontos lehet … :P

A bejegyzést inkább az esemény kapcsán eszembe jutó kérdés miatt írom:

Te milyen gyakran frissíted a böngésződet?

Bevallom én korábban elég ritkán, mindig kis ráhagyással, szünettel tettem ezt meg, mondván hogy nem feltétlen fog minden plugin az új verzió alatt is működni (jártam már így, elég kellemetlen volt mert napi szinten használtam volna a plugint).

Viszont már jóideje automatikusan frissítek mindent és azt mondom, inkább a biztonság, majd csak túlélem ha valami nem megy egy ideig az új verzión.

Kíváncsi lennék, Te hogy állsz ehhez a kérdéshez (és most el lehet vonatkoztatni a böngészőtől meg a Firefox-tól is igazából).

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Azért kérte, hogy frissítsd a flasht is mert ez a firefox frissítés lényegében arról szól, hogy a flash lejátszás és minden más mostantól két külön folyamaton megy. Így ha pl lefagy a flash akkor ezentul nem fog kiakadni az egész firefox. Szerintem jó dolog, nekem nem egyszer volt, hogy emiatt kiakadt az ff.. ráadásul amikor visszaállította az oldalakat megintcsak lefagyott az egész..

 2. Köszi, ez hasznos infó volt mert nem olvastam utána, hogy miért is történt ez, de így már érthető.

 3. Úgy tudom, hogy a 3.6-os firefox már alapból vizsgálja a pulginek naprakészségét, szerintem frissítéstől függetlenül dobta most ezt neked fel, mert most akadt bele a Flash 10.1-be.
  Amit puffY ír az a FF 3.6.4 újdonsága, az out of process plug-ins névre hallgató gyönyörűség. Zárójeles megjegyzés: Macen nem működik, csak 4.0-ba tervezik belerakni.

 4. Én is frissítettem a Firefoxot (3.6.4-re) is meg a Flash Playert is (10.1.53.64), azóta egyetlen flash videót sem tudok lejátszani ff alatt. (OSX 10.6.3)

 5. “Te milyen gyakran frissíted a böngésződet?”

  Két havonta az összes szoftvert frissítem a gépen karbantartás jelleggel, de előfordul hogy böngészőnél azonnal frissítek az új verzióra, ha éppen nem bírok magammal. :)

 6. Minden csomagfrissítést felrakok Frissítéskezelővel, így külön-külön nem kell törődnöm az egyes programokkal. :D

 7. frissítés? firefox alatt most megszívtam. laptopon frissítettem a flasht 10.1.85.3-ra és nincs olyan flash videó amit teljes képernyőn tudnék nézni. firefox 3.6.10 nem tudom, hogy ez lenne a legújabb verzió, de már kínomban nem tudok mit kezdeni vele. érdekes, hogy internet explorer 8.0.6001es verzióval, flash 10.0.45.2es verzióval gond nélkül tudok youtube-on nézni videót teljes képernyőn. frissítés? szívás, ami működik azt minek frissíteni?!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét