Flux Slider

Találtam ma a hírek között egy nagyon jónak tűnő slider-t Joe Lambert-től (hardveres gyorsítás, CSS3/JS alapú, 2D és 3D képátmenet effektek), amit itt lehet megnézni:

Flux slider - javascript

URL: http://www.joelambert.co.uk/flux/

Megnéztük és Chrome, Firefox alatt szépen megy, sajnos IE9 alatt már csak a 2D-s rész megy, az is animációk nélkül (10-es IE alatt nem tudtam még megnézni).

iPhone 4S alatt és iPad 2-esen szépen megy, a telefonon IOS 6, a tablet-en meg IOS 5.x van.

Android telefonokon tesztelve 2 magos Xperia S-en amin 4.0.4-es rendszer van, megy minden. Egy Samsung Galaxy S II-n viszont amin 2.3.3 fut, már nem megy a cucc.

Itthon a saját statok alapján még 60-70%-os az Android 2.3.x oprendszert használók tábora, alig 30% az, aki a webkit verzió szerint már 4.x-es oprendszert használ.

Ez elég elkeserítő … :(

Pár kapcsolódó link még statokhoz:

Kíváncsi leszek, mikorra éri el android azt a szintet, hogy 1-2 kattintással, normálisan, bárki számára érthető módon frissíthető legyen a rendszer az telefonon.. ebben óriási lemaradása van még az Apple-lel szemben.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem tudom, mi a bonyolult abban, hogy:
  A: az ember feldugja agépére a telefont, a Kies szól, hogy van frissítés, és ennek hatására azt feltelepíti.
  B: OTA frissít, telefonon belül

 2. Nekem anno egyszer sem sikerült frissítenem Kies-en keresztül, pedig nem tartom magam hülyegyereknek ilyen téren (OTA meg nem is ment akkor még). Lehet hogy azóta fejlődött a dolog (sőt, nyilván egyszerűbb lett a 4.x-es oprendszer alatt), mindenesetre az átlaguserek már odáig sem jutnak el hogy a megvett telefonhoz a számítógépre külön kliensprogramot telepítsenek.

  Ha ez ennyire egyszerű lenne a frissítés 2.x.x-ről 4.x-re, nem lenne itthon még mindig 60-70% körül a 2.x.x-es oprendszer aránya. :S

 3. Nagyon zsivány!

  Android 2.3.7-en (xperia ST27i) működik a 2D szekció, a 3D-re csak egy alert ablak figyelmeztet, hogy a fák nem nőnek az égig.

  Mindenesetre elismerésem a fickónak, igényes munka.

 4. Tényleg nagyon jók :)Xperia P-n (4.0.4) úgyszint működik :)

  A frissítéshez: a P-n be lehet kapcsolni, hogy amikor rádugod először a PC-re a telefont, akkor telepítse fel a PCC-t, és onnan már csak 2-3 kattintás egy frissítés… akinek ez se megy, az maradjon a 3210es Nokiánál…

 5. A 2.3-as android 60-70%-os arányának legfőképp annyi az oka, hogy a telefonok 60-70%-a nem támogatja az android 4.x-et. Lehet hogy nem mindenki akar fél évente-évente telefont cserélni, több, mint 100 000 ft-ért…

  A fő tragédia szerintem pusztán csak annyi, hogy nincs egy szervezet, aki a böngésző-motor fejlesztőknek kikötné, hogy ez a szabvány, 2015-ig, ezt kell támogatnia, és így kell működnie.

  Ebben az esetben mobil böngészéssel sem lenne probléma.

  Amúgy meg elárulom, hogy azoknak a telefonoknak a többsége meg sem tudna jeleníteni egy 3d-s átmenetet, illetve 3,2″-3,8″-os kijelzőkkel nem igazán szokott az ember slidereket nézegetni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét