Gmail theme

Ma reggel vettem észre a gmail-es postafiókomba belépve, hogy megjelent egy új feature, a „themes” (avagy skinek más néven). A hírek szerint nemsokára mindenki számára elérhető lesz, addig is kis előzetesként a theme-k:

Gmail theme
Gmail theme
Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. már régóta mondogattam, hogy csodálom, hogy a google-nél még nem indult el a témaválasztás lehetősége… az utóbbi pár napban főleg sokszor emlegettem, hogy fe jó lenne egy sötét hátterű google, mert úúúgy b*ssza a szemem hogy minden világos :D

 2. Már hetek óta lehetett látni, hogy elindult valami. Vastag, világoskék keretet kaptak a kiválasztott beviteli mezők (épp úgy, ahogy az alap sablonban is). Nekem tetszik is az ötlet, meg nem is. Tetszik, hogy az alap sablon megmaradt a maga egyszerűségében, nem tetszik, hogy felhagyott a Google egyéniségének egy részévek, ami a designt illeti.

 3. hát igen, legalább a logóhoz ragaszkodhattak volna mindegyiknél… ami viszont tényleg ötletes megoldás, az a napszakhoz történő igazítás :)… bár már évekkel ezelőtt voltak írások erről hogy mennyire feldob egy oldalt, de azóta sem csinált ilyet senki… na de majd mostantól :)… húzza a trendeket a google.

 4. Engem általában pont a napszaknak megfelelő változás zavar, mert ha egyszer beállítottam hogy milyen felületen akarok bámulni, akkor ne módosuljon ide-oda.

 5. Én a fás témát állítottam be, az nem akar napszak szerint változni, viszont az időjárás szerint igen!
  Ez nagyon tetszik, ennél jobb csak akkor lenne, ha a homályos felhőcskék helyett lenne rendes, időjárásjelentéshez hasonló ikon. De amikor esőt mutatott, nagyon szép volt.

 6. Én is nézegettem okával; az egyik témában meg lehet adni a lakóhelyet. No, beírtam a lakóhelyem, mire azt válaszolta, hogy ilyen város nincs, és a beállítás Budapestre módosul. :D Akinek gyors Internetje van, talán üdvözölheti az új megoldást, de akinek korlátozott a hozzáférése (mondjuk mobilinternet), ahol számolja a kbyte-okat letöltésenként, annak érdemesebb az egyszerűbb témát választani.

  Az előbb azt is kipróbáltam, ha kilépek a Gmailből, mennyi idő alatt lép be (vagyis töltődik be az oldal). Hát mit nem mondjak: csicsás témánál nem igazán gyors a betöltődés.

  Azzal viszont egyetértek, hogy a logót nem kellett volna elbarmolni egyes témáknál. Az mégsem arra való, még akkor sem, ha bizonyos témákhoz nem illik. Ha átrajzoljuk, akár el is dobhatjuk, mert a kutya sem ismer rá. Holott a logónak pont az lenne a szerepe, hogy egy pillantás alatt mással összetéveszthetetlenül azonosítsa a céget, vagy bármit.

 7. Itt valami árulás forog fenn. Észrevettem, hogy amióta beállítottam az egyik új témát (a Hegyvonulatot) azóta a FF böngésző Google toolbarján látható Gmail boríték zárva marad, és nem mutatja, ha új levél érkezett. Ha rákattintok, akkor látom, hogy jött, de egyébként nem jelzi. Tapasztalt valaki hasonlót, vagy ez csak nálam van így?

 8. Nekem is nagyon tetszik a sok választható design, és annak a lehetősége, hogy megtarthatjuk a régit. Viszont nem tudom, ki próbálta már ki 6-os Internet Explorer-ben (van-e olyan elvetemült, aki még azt használja :). Ott nincs valami sok választási lehetőség – csak a jó öreg alap téma van. A Google fejlesztői úgy látszik a 6os IE használhatatlanságát így küszöbölték ki :)

 9. Habár én nem használom az IE-t, amikor frissíteni akarja magát, ráhagyom. Így most is a 7.0.5730.13 van fenn a gépen. A 6-ost érdemes frissíteni újabb verzióra. Elég réginek számít az már.

  Egyébként vannak még olyan „elvetemültek”, akik használják. A nővérem IE-t használ, a sógorom meg rókát. Egy gépen két külön fiókkal. Hiába magyarázom neki, hogy a róka mennyire jó, meg kézreálló (magyarul: ergonomikus :), gyorsbillentyűk, kényelem, ki-be kapcsolható bővítmények stb. Ő azt szokta meg, neki az áll kézre. Nekem még egy Opera is fenn van, de csak azért, hogy a weblapokat 3 böngészőben is tudjam tesztelni. Másra az Operát sem igen használom, holott gyorsabb a FF-nál is. Viszont nincs benne Google toolbar, csak lebegőben, amit ki/be lehet kapcsolgatni; ez nekem már nem felel meg. Szóval ahány ház, annyi szokás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét