Google Cégem – 7 extra nap várakozás

A Google Cégem (Google My Business) fiókok esetében a Google egy új biztonsági lépést vezetett be. Ha korábban kaptál tulajdonos vagy kezelő jogosultságot, akkor egyből tudtál mindent intézni a fiókon belül. Ez most megszűnt ebben a formában, mert egy 7 napos várakozási időt iktatott be a Google az újonnan engedélyezett felhasználóknak, akik csak ezt követően tudják majd a profil összes funkcióját kezelni.

Google Gégem (Google My Business) felhasználók hozzáadása
Google Gégem (Google My Business) felhasználók hozzáadása

Mit nem tudunk megtenni a 7 nap alatt?

A várakozási időszak alatt az új felhasználóknak tiltottak lesznek az alábbiak és csak egy hibaüzenetet kapnak, ha próbálkoznak:

  • ha törölni akarnak egy profilt
  • ha vissza akarnak állítani egy már törölt profilt
  • ha szeretnének eltávolítani a fiókból más tulajdonosokat vagy kezelőket
  • ha magukhoz akarják venni a fiók elsődleges tulajdonjogát vagy épp ezt át akarják ruházni egy harmadik felhasználó számára.
  • Akkor is hibaüzenetet dob a Google My Business, ha egy meglévő tulajdonos vagy kezelő megpróbálja átruházni a profil elsődleges tulajdonjogát egy új tulajdonosra vagy kezelőre, miközben az még az a 7 napos várakozási időszakban van.

Ha az új tulajdonos vagy kezelő az első 7 napon belül törli a fiókját, akkor az minden további gond nélkül törlődik a profilból. Ha meggondolja magát és mégiscsak visszavonja a fiókja törlését, akkor gyakorlatilag újra hozzá kell adnia magát egy új profilként.

Azt gondolom, hogy ez az újonnan bevezett extra biztonsági lépés jó dolog, még ha az elején némi fennakadást eredményezhet is. A 7 nap nem vészes, tudunk róla úgyhogy kalkulálhatunk is vele és a munkák továbbra is tervezhetőek, kiszámíthatóak maradnak.

Forrás: Ben Fisher blogja és a Search Engine Land

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét