hírek webmestereknek és linkgyűjtemény

A mai naptól teszt jelleggel kikerül 2 új szolgáltatás a lapra, melyek címét megtaláljátok a honlap felső részén látható menüpontok között (RSS hírek és linkgyűjtemény). Már most szólok, hogy a 2 új cucc a laphoz nem illeszkedik sem grafikailag se egyéb módon, elsősorban nem itt terveztem a felhasználásukat, sokkal inkább személyes indokok vezéreltek telepítésükkor.

Viszont ha már egyszer fent vannak a neten és számomra sok időt spórolnak meg, illetve használatukat kényelmesnek találtam, gondoltam miért is ne lehetne a lap látogatóival is megosztani őket …

RSS hírek

http://www.tutorial.hu/rsshirek/

Alapjául a Gregarius nevű, PHP/MySQL szolgáltatással rendelkező tárhelyre telepíthető, ingyenes használható feed aggregator szolgál, melyet bárki letölthet a http://gregarius.net címről. Lényegét tekintve egy saját, online RSS alapú híreket gyűjtő szolgáltatást lehet üzemeltetni, amivel sok honlap, blog rendszeres látogatása esetében rengeteg időt lehet megspórolni. Néha (gyakran) megnézed ezt az 1 címet, és összegyűjtve ott találod az összes, Téged érdeklő hírt.

Az RSS gyűjteményt folyamatosan frissítem, új linkek kerülnek fel, esetleg régebbiek – melyek webmesterek számára érdekeltelen infókat tartalmaznak – leveszek.

Linkgyűjtemény

http://www.tutorial.hu/link/

Ez egy szintén ingyenes használható, saját tárhelyre telepíthető webes alapú “kedvencek gyűjteménye”, mely alapértelmezésben bárkitől – aki regisztrál – elfogad ajánlott linkeket. Itt a lapon elsősorban a saját linkgyűjteményemet fogom feldolgozni azért, mert már nagyon unom a több gép és több böngésző közötti linkgyűjtemény szinkronizálást.

Az adatbázis még nem teljes, közel sem sikerült minden, általam jónak tartott linket felvinnem, de folyamatosan frissítgetem a cuccot.

Alapjául a Scuttle nevezetű GPL liszensz alá tartozó fejlesztés szolgál, melyet le lehet tölteni a http://sourceforge.net/projects/scuttle/ címről.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szia!
    Tudom hogy nem csatlakozik élesen a cikkhez, de én is ezt a rendszert szerettem volna használni, de IE8 alatt olyan a template mintha mobiltelefonnal nyitnám meg, nállad rendesen megjelenik.
    elárulnád a titkot mit kellet módosítani hozzá?
    köszönöm!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét