Lusta PHP programozó – kódgenerátorok

A mai világban annyi mindent elvégeznek helyettünk a gépek, miért pont a programozást ne tennék?
Itt van rögtön pár klasszikus ebben a témában:

A fenti programok windowsos desktop programok, amelyek legenerálják a HTML-t, PHP-t, CSS-t. Gyakorlatilag kész weblapot lehet velük generáltatni, úgy hogy a programozás apró nüánszaival nem kell foglalkozni.

A második verzió webes alkalmazás, és vagy PHP kódot generál amit letölthetünk, vagy pedig rögtön alkalmazza is a generált kódot.

Az utóbbiak közül kiemelném a PureEdit-et, ami nem legenerálja a kódot, hanem rögtön kész admin felületeket kapunk a segítségével, állandó kód mellett folyamatosan változó adatbázis mellett. Hátránya, hogy a db-ét kell hozzá idomítani. (És nem csinálja meg a megjelenítő részt.)

11 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ezek milyen minőségű kódot generálnak? Kell még utána javítani ezekben vagy úgy ahogy kijött a kód a programból, fel is használhatóak minden további módosítás nélkül?

  2. Nem ismersz, így biztos nem tudod hogy programozni nem tudok, így a kérdés jogos volt, mert nem tudom ellenőrizni a kért infót. :)

  3. harder megelőzött a kérdésével. engem is (és szerintem kb mindenkit) érdekelne, hogy mennyire jók ezek, és mire is jók. szóval, milyen dolgokat lehet megvalósítani hozzáértés nélkül?

  4. A pureedit-t már láttam korábban mivel TLoF átküldte linkben, mondhatom nagyon jónak tűnt ahogy mutatta, pillanatok alatt rakott vele össze szuper dolgokat, szerintem az nagyon hasznos leírás lenne és sokakat érdekelne kicsit bővebben is. Korábban ilyen rendszert még nem nagyon láttam.

  5. Nekem a TTswiftcoder-rel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hogyan tudom megoldani, hogy csak pl. az ID 1-es sort jelezze ki?

  6. Már megoldódott. Egy egész jó cuccost sikerült összedobni a sulinak, amiben a szülők majd megnézhetik a gyerekeik jegyeit. WYSWYG szerkeszővel, és jelszóval védett felületekkel.

  7. Engem a PureEdit érdekel egyedül innen csak egy kis gondom van vele hogy nem tudóm beállítani hogy amit ki olvas MySQL–ből az jól jöjjön ki úgy mond mert se hogysem sikerül megjelenítenem vele a ( ö ü ó ú é á í meg ezek nagy betűs változatát és persze a különleges karaktereket). nagyon hálás lennék ha segítene ebben valaki…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét