Magyar Internet Média és Web Díj 2008

Ha érdekelnek az internetes web felületek és a szorosan hozzá kapcsolható médiamegoldások, akkor ott a helyed! Hol? A Magyar Internet Média és Web Díj 2008-as rendezvény díjátadóján. A részvétel ingyenes! Sőt, a Welcome csomagban többek között Adobe meglepetésben is részesülhetsz.

Mindehhez nem kell mást tenned csak regisztrálnod a www.mediadij.hu oldalon a Regisztráció menüpont alatt. A gyorsaság nagyon fontos, mert csak korlátozott létszámmal van lehetőség a regisztrációra.

Az ingyenes részvétel és ajándékok mellett a szakma magyarországi nagyágyúitól is eltanulhatsz egy-két fogást, mert előadásaikon a jövőre vonatkozó elképzeléseiket tárják fel elénk.

Forrás: WordPress Magyarország

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

32 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nyílt nevezés volt, te is nevezhettél volna az oldaladdal. És gondolom egy ilyen verseny szervezése, rendezése nagyon nagy munka lehet, szóval ennek a fényében nézném a helyedben.

 2. épp azért sajnálkozok, hogy szerveznek egy ilyen nagyszabásúnak mondható összeröffenést, és 75 olyan nevező van, amely oldalak első ránézésre a html validatoron megbuknak. az ilyen mlap.hu-n indítottakról nem is beszélve…

  biztos én voltam figyelmetlen, hogy nem tudtam erről a versenyről. na meg 75 kivételével a többi… biztos mi vagyunk a hibásak azért, hogy ilyen színvonaltalan lesz az egész… ahogy most meg tudott itt jelenni ez a hír, úgy hónapokkal ezelőtt is lehetett volna nyomni a szakfórumokon, egyéb helyeken az ingyenreklámot. (még azt sem mondom hogy fizetett hirdetésként.)

  szerintem nem csak én, de a szervezők is inkább azt várták, hogy valami új, valami kreatív is megjelenjen, sőt, hogy főként az jelenjen meg. ahogy a világban bárhol sikerül bemutatni dizájnerek, webdizájnerek profi munkáit, úgy itt is lenne erre lehetőség. mert nem hiszem, hogy „itt tartana a web magyar fertálya”… csak egy egyszerű webes versenyt nem tudnak megszervezni. fontos a kávé meg a kóla, fontos az, hogy regisztráld magad és úgy jöhetsz el, ezek tekintélyt adnak az eseménynek. de a legfontosabb mellett elmentek. ha nincs mit bemutatni, bukik az egész… hiába rendezel képkiállítást, lefoglalhatod a legdrágább galériát, de ha üresen maradnak a falak, a szervezés „nagyon nagy munka” mivolta senkit nem érdekel. pedig vannak tehetséges festők, rajzolók… ugyanez van a webbel is és ezzel a rendezvénnyel.

  vagy tévedek? mégis csak itt tartana a magyar web? közösségi oldalak, blogszolgáltatóknál működő blogok… semmi egyediség? nincs több ponthu-s weblap, csak ez a 75? :S

 3. Én is neveztem… aztán visszavontam amikor kiküldték a számlát a nevezésről…
  Felhívtam a figyelmüket rá hogy nem ártott volna a regisztrációnál jelezni hogy fizetni kell a nevezésért… Ők meg az enyémet arra hogy le volt ám az írva… egy másik menüpontban…
  Végülis igazuk van :)
  Egyébként pedig úgy gondolom hogy egy dolognak ami a „Magyar Internet Média és Web Díj” nevet viseli a saját weboldalára több figyelmet is fordíthattak volna mind design mind tartalom terén.

 4. Szánalom! Behúztak mindenkitől nevezési pénzt és a támogatók pedig adtak mindent… 0 költség van a szervezőknek és nyertek rajta több 100e ft-ot. Gratu. Hogyan adhatja ehhez a nevét az Adobe, a GDF, a SZAMALK, az NJSZT (http://www.mediadij.hu/partnerek/tamogatok.html) stb… Vagy adják-e egyáltalán? Tiszta vicc, hogy milyen lehúzások mennek itt…

 5. Nem mindenkitől, voltak ingyenes kategóriák is: „Nonprofit szervezetek, ált iskolák”
  A nevezési díj:
  1/ Nonprofit szervezetek, ált iskolák: ingyenes
  2/ Cégek, vállalatok: 19.000.- Ft+áfa
  3/ Minden egyéb esetben: 10.000.- Ft+áfa

 6. Na ez a kész:

  „Közönség díj:
  Lehetőséget biztosítunk arra, hogy ne csak a szakmai szemmel bíráló zsűri, hanem az internetezők népes tábora is véleményt mondhasson a pályaművekről. A versenyműveket a 4 fő honlapon (www.mediadij.hu, http://www.webdij.hu, http://www.mediaaward.hu, http://www.webaward.hu), és partnereink honlapján is meg lehet tekinteni, és szavazni is lehet rájuk. A szavazatok alapján kerülnek átadásra a Közönség díjak, ugyanolyan megosztásban, mint a szakmai díjak esetében.”

  Gyakorlatilag bárki bármennyit tudott magára szavazni, tiszta verseny lehet… :D:D:D:D

  Ui: fly ismerős neked a Nigelfi név? :)

 7. „Ui: fly ismerős neked a Nigelfi név? :)”
  Nem… kéne? Amúgy híresen szörnyű az arc- és névmemóriám :)

 8. Basszus gyerekek, én is neveztem, de most esik le, hogy ez mekkora csalás. Írtam a főtámogatóknak egy levelet és megkérdeztem, hogy valóban támogatják-e, vagy az is csak kamu. Kíváncsian várom a válaszokat. Remélem, hogy nem hiába adtam ki azt a sok pénzt. :(

 9. a hozzászólásomat jóhiszeműségét visszavonom. internetes nevezésért fizetni? (erről nem tudtam…) és a díjazás egy elismerő rajz? ezek mocskos csalók.

 10. Szerintem hihetetlen amit ezzel kapcsolatban összehoztak a szervezők. Itthon még nem igazán volt ehhez hasonló, külföldön már ez is sokkal előre haladottabb. Konkrét expokat szerveznek egy-egy ilyen rendezvény köré – talán egyszer mi is eljutunk oda.

  Alig várom a díjkiosztót, sportoló révén azt mondom minden lap ugyanazzal az eséllyel nevezett be – teljesen függetlenül attól, hogy egy ingyenes tárhelyen / domainon van az a lap vagy több százezret fizettek és fizetnek a serverekért meg fejlesztésekért. Sőt, talán nagyobb dicséretet érdemel az aki otthon a netet böngészve hoz össze egy lapot saját, összegyűjtött tudására alapozva.

  Kedves Ágnes!
  Hogy lehet feltételezni, hogy egy ekkora szabású verseny – ami azért hagyjuk meg igencsak komoly lépés a magyar internet világában és biztos vagyok a folytatásban is – kamu, hogy csalás, sőt te azt gondolod, hogy a támogatók nem is támogatják. Hihetetlen hitetlen vagy és kegyetlen ellenszenves.

  … folytathatnám, de inkább nem …

  Sok sikert a nevezetteknek!!!
  Akiknek meg nem tetszik ez a kezdeményezés az ne vegyen róla tudomást szerintem.

 11. Én úgy gondolom, amit itt rosszindulatúságnak lehet nevezni az jó magyar szokás szerint megvan!
  Te (zoleytaylor) nem tudom miért nem méretted meg magad, szerintem ha írtál volna a szervezőknek ingyen is nevettél volna a „szuper honlapoddal.
  Na mindegy mi nagyon örülünk, hogy ilyen kis emberek is kapnak esélyt ne csak az olyan nagyok mint te!
  Fel kéne mutatni valamit nem csak dumálni!
  Én nem vagyok szakértő, de sok lap tetszett, amit a te jó voltadból láttam a díj honlapján.
  Mivel itt olvastam a sületlenességeidet!
  A regisztrált iskolák és a non… szervezetek is le lettek húzva te buta!
  Bocs, ha megsértettelek ne volt szándékomban. úgy gondolom hogy átnézek a díjátadóra nincs messze. Szerintem ezzel is színesedett a magyar web!!!

  Üdv mindenkinek (:

 12. Srácok, mielőtt átmenne egymás méltatásába hadd tegyek ide én is valamit. Lehet hogy elsőre offnak fog tűnni de nem az.

  Minden tehetségkutató verseny egy marha jó üzlet valakinek. Természetesen témától függően lehetnek értékesek a díjak, de legtöbbször még ez sem jellemző. Tippeljétek meg, hogy egy évben hány zenei tehetségkutatón hány zenekar lép fel, fizeti a kemény nevezési díjakat, hogy kapjon egy elismerő oklevelet egy hivatalosan be nem jegyzett szervezettől! Mondhatom, volt benne részem, sokszor nem én nyertem, de néhányszor igen. És hadd ne mondjam meg, hogy egy ilyen oklevél mire jó, mert arra meg kemény (főleg a dombornyomott)!

  Néha igen hasznos díjakat szoktak felajánlani a zenekaroknak. Pl egy gagyi cinkészletet, ami 10 éve porosodik valamelyik bezárásra ítélt bolt raktárában. Vagy húrkészletet gitárra. Meg gombot, amihez vehetsz magadnak kabátot. A pálmát mégsem ez viszi el, hanem amikor az első helyezett „nyer” 10 órát az XY stúdióban, ahol felveheti a nagylemezét, már amennyiben a hiányzó 290 órát ki tudja perkálni+ÁFA. És mire kezedben a master, és nekiállhatnál vele házalni, – mert amúgy a kutya sem támogat -, az anyagod (ha egy kicsit is jó) már fenn van a torrenten, mert a hangmérnök volt szíves ellopni, miután egy hónapon át éjjel-nappal együtt dolgoztatok, meg kiköhögtél neki egy, vagy másfél misit cirka.

  És senki nem fog megdicsérni, hogy voltál olyan hülye, és annyit gyakoroltál a hangszeren, míg ínhüvely-gyulladást nem kaptál, hogy te legyél a legjobb! Max kiröhögnek. Persze, ezek a hazai viszonylatok, és egy kicsit eltértem a tárgytól, de az üzlet az üzlet. Lehet, hogy más országokban ez nem így megy, de nálunk igen.

  Szóval bátraké a szerencse, aki azt hiszi, hogy az ilyen megmérettetéseken tényleg a szakmai hozzáértés és a tehetség számít, az vágjon bele bátran! De emiatt itt és most ne hergeljük már egymást! Nem ér az egész 1 percnyi bosszankodást senki részéről!

 13. te inpact, nem tudom ki vagy, nem tudom miért véded a szervezőket, nem tudom miért épp velem szenben, amikor a többiek véleménye is ugyanez, csak annyit tudok, hogy amit írsz, az szánalmas hülyeség.

  azt akarod, hogy bárki kapjon esélyt? na, tessék, itt az esélyed. az interneten megkapja kb bárki. ott a lehetőség mindenki számára, hogy csináljon valamit, feltöltse, és várhat hogy valaki rátaláljon (ha jó tartalmat kezel, keresők számára jól optimalizált oldalon, akkor nem kell aggódnia, rá fognak találni). esetleg belinkeli néhány bejáratott fórumra, rögtön megnézheti bárki… de ha ez a hagyományos mód neked nem tetszik, akkor rendezek én is egy versenyt, küldj egy pályázó oldaladra mutató linket 10000 forint társaságában, adnék címet, ha megtennéd :)… (ez ugyanolyan hülyéneknézés, mint a fönti.)

  nem tudom, észrevetted-e, de nem minden kommentet én írtam. amit én írtam, abban épp az van, hogy jó lenne, ha lenne egy ilyen rendezvény, normálisan megszervezve. biztos rosszulesett a szervezőknek ez a kritika is, kiolvasták belőle, hogy 75 honlaptulajdonos kivételével mindenki más számára nemnormális a szervezésük… ami lássuk be, igaz… azt tudva, hogy a nevezésekért komoly összegeket elkértek, még igazabb… kirajzolódott, hogy néhány ember csupán nyerészkedni akar azzal, hogy létrehoztak egy nevenincs díjat. ahogy ágnes is írta, ez ebben a formában tényleg értéktelen. gondolj bele, valaki pénzt ad azért, hogy promotálja weboldalát, megmérettesse másokéval. és kiderül, hogy közel sem azt kapja, amit várt. egy színvonalas, sok nevezős versenyen való részvétel jóval nagyobb rangot tud szerezni egy oldalnak/készítőnek, mint valami, amit gyakorlatilag eltitkolnak a nagyközönség elől (azért, hogy idő előtt ne jöjjenek rá a turpisságokra), és pár tíz kisszerű lappal kell megküzdeni…

  nem fikázom az ingyenes szolgáltatóknál üzemeltetett honlapokat. de tegyünk különbséget egy tárhelyszolgáltató és egy sablonos weblapépítő közt! utóbbi ki szerint nevezhető honlapnak? ennyi erővel egy jegyzettömbben megírt txt fájllal is indulni lehet, ott van benne a tartalom, a formázási lehetőségek meg… hát kötöttek. pont úgy, mint a sablonos oldalaknál… nagyon kreatív… azt is tudjuk, hogy aki valamicskét ért a dizájnhoz vagy a html/css-hez, az nem kezd a gportal-lal vagy a mlap-pal… egy versenyen, ami a dizájnról és a html/css-ről is szól (nagyrészben ez jelenti a webet), alapvető követelménynek kéne lennie a teljesen saját oldalkinézetnek. itt ezt nem követelték meg. amatőr nevezők közt jobban érzi magát az amatőr szervező.

  szégyellem, hogy a nevében szerepel a magyar szó… eszerint a magyar internet 75, többségében értékelhetetlen oldalból áll… de ez a verseny „magyar amatőr…”-ként sem lenne jó, a már felsorolt okok miatt… (fizetni kell érte, nem volt kellőképp meghirdetve.) „A regisztrált iskolák és a non… szervezetek is le lettek húzva te buta!” te buta :D akkor mi van? az egyenlő esélyekről dumáló előtted írót miért nem szólod le. mert szerinted az iskolák és a nonprofit szervezetek nem ugyanolyan eséllyel indulnak. én a helyedben felháborodnék, hogy valaki azt mondaná hogy mindenki ugyanolyan eséllyel… pedig ebben igaza van. nem is ezzel van baj. csak a színvonaltalansággal. ha egy iskola színvonaltalan oldallal tud csak pályázni, akkor inkább ne.

  mellesleg nem hiszem, hogy bárki is azt gondolná, hogy a támogatók felsorolása csalás lenne. csak egyesek nem értenek az „olvasás művészetéhez”, vagy gondolkodni nem tudnak, csak elkötelezik magukat egy vélemény felé, és inkább hülyének nézetik magukat, mint hogy megértsék az ész érveket… az a csalás, hogy valószínűleg a támogatók sem egy ilyen szemetet akartak támogatni… ne is soroljuk a támogatókat… a verseny neve alapján be lettek csapva. ami nem baj, mert tőlem költheti a pénzét az adobe meg a hírtévé meg a többi izé… de az hogy ilyen nyerészkedők zsebét tömik, valahogy mégsem tetszik. remélem minimum számlával bizonyítaniuk kell, hogy milyen támogatást/nevezési díjat mire fordítottak… („hihetetlen amit ezzel kapcsolatban összehoztak a szervezők”… hihetetlenül kevés. ilyen szponzorbázissal, ilyen arcátlanul elkért nevezési díjakkal „konkrét expokat” lehetett volna szervezni… de mindegy.)

  inpact, az üres acsarkodás helyett hozz érveket, ha támadsz. vagy gtfo

 14. Kedves zoleytaylor, írásodra válaszolva az alábbi üzenetet küldöm számodra:
  Én nem a szervezőket védem Te buta! hanem ha már így rákérdezel az én fiam is nevezett a versenyre és látim, hogy milyen élvezettel és mennyi törődéssel készítgeti és csinosítgatja az oldalát. Ami természetesen számodra ócska, és esetenként bosszantó. Írásaidból kitűnik, hogy te nem voltál kezdő sosem. Tehát szeretném ezt a vitát lezárni és kisfiammal holnap megyünk a díjkiosztóra. Nemtudom láttad-e a Médiadíj honlapján feltüntetett díjazást és a zsűri tagokat. Szerintem ez magáért beszél!

  ui.: Én úgy gondolom, ha egy ilyen szintű profi versenyt szervezel mi benevezünk oda is. Kérlek! írd meg honlapod címét, hogy fiamnak példaként meg tudjam mutatni a profi munkát. Mivel Ő már az interneten jobban otthon van mint én, közölte, hogy te más fórumokon is ilyen bogaras vagy (pl.: SEO FÓRUM) … ilyeneknek is lenni kell.

 15. „Welcome csomagban többek között Adobe meglepetésben is részesülhetsz.” :) Ez nagyon kész. Ugye a meglepetés alatt nem az Adobe szórólapokat értik a szervezők? :):):)

 16. Adobe meglepetés… anno az Adobe RoadShow-kon én mindig örültem az ajándék Adobe csomagnak amiben ceruza meg kiskönyv, meg persze hülye (viszont szép, inspiráló) szórólapok voltak. Sztem ez jópofa dolog, aki meg komoly cuccra számít az vessen magára :)
  Lehet itt meg póló lesz, ki tudja…

 17. Szerintem tiszteljük egymás bogarait (mert kinek nincsenek), a tudását és a hozzáértését (főleg, ha fingunk sincs a másik ember munkásságáról). Én nagyon szeretem az ilyen rosszmájú megjegyzéseket, hogy „te nem voltál kezdő sosem”, meg hogy „te biztos úgy születtél, hogy már tudtad”, meg hasonlók. Ha valakinek önértékelési problémái vannak, az forduljon szakemberhez, azokra vannak egyéb fórumok; az itteni régebbi tagokkal (akik már letettek valamit az asztalra, és sokan adnak a véleményére) pedig mellőzni a személyeskedést.

 18. nem vagyok a seo fórumon.
  a leírtakat pedig fenntartom. egy „a gyerek élvezettel csinosítgatja a lapját” szintű versenyre nem feltétlenül kell ennyi szponzor, ekkora nevezési díj… de ha ezt a részét képesek voltak megszervezni, akkor beszervezhettek volna komolyabb nevezőket is. bár akkor biztos nem maradt volna annyi zsebbepénz…
  (mellesleg nem magamról beszélek. tudod vannak pl sportbírák, akik nem feltétlenül műugrók, sőt, de az ő értékelésük dönti el a műugró versenyzők eredményeit. és bár esetemben nem ilyen sarkos a különbség, véleményalkotáshoz akkor is van jogom, ha én nem mutatok be semmi kritizálnivalót. világos?)

 19. Na, szerinted zoleytaylor az év honlapja jobb, oda nevezzem be a fiam!
  Ott szerinted kell fizetni?
  A mit hallottam és a fiam is szuper gagyinak tartja, (ő így nevezi).
  Tehát mi a véleményed az év honalapja versenyről?

  Holnap

 20. Erre gondolsz?
  http://www.evhonlapja.hu/index.php?oldal=versenyszab

  „Pályázatunk célja elsősorban a figyelemfelkeltés a korszerű marketinglehetőségek kiaknázására. A korszerű marketingtechnikák pályázat útján történő bemutatásával példát kívánunk állítani a cégek, vállalkozások számára, valamint ösztönzést, bátorítást adni a magasabb színvonalú szakmai tudás gyakorlati alkalmazására.”

  Szerintem ebbe annak érdemes beneveznie, akinek ez üzleti szempontból hasznos lehet. Igaz, hogy pályázhatnak magánszemélyek is, sőt bármilyen témájú honlap (minden le van ott írva), mégsem hinném, hogy mondjuk egy XY rajongói oldal – amelynek egyébként ugyanúgy megvan a létjogosultsága, mint bármi másnak -, versenyre kelhetne ezen a pályázaton. Én legalábbis nem hiszek benne. Nem arra vevő a zsűri. Ne haragudjatok az offért, de egy tanulságos történet ide kívánkozik.

  Épp 20 évvel ezelőtt 1988-ban volt Budapesten egy Iron Maiden koncert, amiről cikket is írtak a Világ Ifjúsága című lapban. Ott a kritikus azt kifogásolta, hogy „túl sok volt benne a metalhangzás”. A lap következő számában egy rajongó reflektálva a cikkre rámutatott, hogy a szerző valószínűleg nem volt vele tisztában, hogy egy heavy metal koncertre megy, nem pedig egy népdalfesztiválra.

  Ezt csak azért tettem ide, hogy okuljon a világ. Lehet egy honlap akármilyen profi, a szponzorok vagy a zsűri akármilyen neves, ha rossz helyen kopogtatunk vele, nem biztos, hogy értékelni fogják. Mellesleg az a 25 000 elég húzós nevezési díj. Jó, magánszemélynek csak 5000. De akkor mi van? Aki nem nyer, az mit kap azért az ötezer forintért? Kritikát, véleményt hozzáértőktől? Azt ingyen is megkaphatja bárki, itt a Fórumban a megfelelő topicban. És az itteni fórumozók sem ma kezdték az ipart. Én legalábbis adok a véleményükre.

 21. azt hittem az előzőekből is kiolvasható volt a véleményem, ezek a versenyek egy kalap sz*rt sem érnek. nem azért írtam ide akármikor kommentet mert azt szeretném ha lenne egy jobb verseny. a „nem”+”verseny”-en van a hagsúly. versenyezzen a gyerek az osztálytársaival, de más nem versenyt akar. a weblapok annyira különbözőek, hogy nem lehet őket egyértelműen kategorizálni, a különböző „nehézségi fokozatú” vagy különböző elvek alapján megcsinált oldalakat pedig nem lehet objektíven összehasonlítani, a szubjektivitás pedig nem versenyeredményt, csupán véleményt közöl. (gondoljunk akármilyen mérhető sportteljesítményre… ott nincs olyan hogy a bíró azt mondja hogy „szerintem a 16. helyezett volt a legügyesebb”, mert a 16. helyezett az volt aki csak a 16. „legnagyobbat” ugrotta… vagy gondoljunk csak arra hogy egyeseknek nem tetszett az én szubjektív véleményem… az eféle értékelések pedig ilyenek.) tehát: nem kell még egy verseny… ne egy verseny döntse el mi jó és mi nem… nekem sokkal jobban tetszene egy olyan rendezvény, ahol sok (!) szép, érdekes, értékes weblapot bemutatnának, elemezgetnének. a smashing magazine kb hetente közöl egy-egy „50 csodaszép wordpress téma” vagy „40 különleges megoldás” szerű bemutatót… egy-két magyar nevet láttam eddig ott feltűnni… ami azt jelenti, hogy azért mi is jelen tudnánk lenni az élvonalban. de semmi pezsgés. pénzsóvár szervezetek versenyeztetnek, oszt jónapot… nem kéne hetente 50 magyar weblapot bemutatni. de éves szinten ha lenne egy expo, ahol pár száz igazán jó lapot megmutatnának a nagyérdeműnek… ez hozna pezsgést! mert a potenciális megrendelő is látná, hogy milyen megoldások vannak… most egy weblapkészítő cég mit csinál ha rendelnek tőlük egy kötetlen dizájnú lapot? azt hogy a legegyszerűbb sablonjukat átszinezik, és tessék örülni… és örül is, mert azt hiszi, ez ma a web csúcsa… bezzeg ha meglátná, hogy közel sincs ahhoz… csak akkor készülnek formabontó, jó lapok, ha a készítő önmagát akarja promotálni… ezért a teljesítményért nem szabad nyugateurópai bérezést elvárni… tudom hogy van sok tehetséges dizájner, aki megérdemelné, hogy megfizessék a munkájáért, de ez csak nagyon ritka eseben ilyen személyfüggő. inkább beosztástól függ a bér, így pedig nem lehet extra teljesítményre sarkallni senkit… kb mindezért toporog egy helyben a magyar web… mondjon valaki olyan magyar weblapot, ami az utóbbi időben (a web kettőpontnulla óta) valami lényeges változást átélt? szégyen, hogy nem tudunk felsorolni legalább 3-4-5-6-7-et sem… de talán egyet sem. ha csak a „nagy médiavállalatokra” gondolunk, pl rtl klub, olyan önmagukban semmit nem érő megoldásokat neveztek forradalmi változásnak, amit nyugatabbra (keletebbre-északabbra-délebbre) semminek nem neveznek, természetes hogy vannak olyan nagy weblapok amik húzzák magukkal a legújabb fejlesztéseket… itt nagyszám a szín átállítása meg a dobozok rakosgatása… pf… funkciója? hát az nincs, de fél percig érdekes. valami lyan funkció a lapon, amihez szükség van erre? valami olyan funkció, amit egy statikusan megírt html lapon nem lehetne megoldani? semmi… ez a nagy helyzet. csak azért nem kell egymásra rétegezni a sport és a bulvárhíreket, hogy hover effekttel lehessen váltogatni, a szegényes tartalom csak még kevésbé kezelhető… egy dinamikus, pörgő hírportál dinamikus, pörgő hover funkciókkal okés, de itt fölösleges csicsa… itt tartunk, nem tudok pozitív példát írni… na, talán a lajt.hu (nem tudom mennyire magyar fejlesztés, lehet szimpla gmail klónozás) egy kompakt, kezelhető, korrekt rendszer 2008-ban. nincs benne olyan új funkció, ami máshol ne lett volna korábban, de legalább ami benne van, az jól működik… ugyancsak más kérdés hogy szerintem a magyar netes közösség 99%-a nem használ mélszolgáltatók által üzemeltetett instant kommunikátorokat… mindegy. ha az összes lap ilyen szinten tartana, nem a 75 résztvevős versenyek számítanának nagy számnak…

  ui, erről a másik versenyről meg még ennyit se beszéljünk… médiatámogatók: origo, heti válasz, magyar hírlap… (valahogy visszacseng tőlük az a méltatlanul sokszor emlegetett politikai hátrányos helyzet, merhogy „b*loldali médiatöbbség”, na mindegy :)…) majd valami kurucinfó „értékrendű” lap megnyeri az összes kategóriát. oszt jónapot.

 22. Na, ezt a hozzászólásodat elteszem az emlékiratok közé, nagyon kúúl ;) Még jó, hogy innen bejön minden komment a mailjeim közé.

  Van abban valami, hogy a dobozoknak nincs funkciója, de egy fél percig érdekes, a lapnak nincs tartalma, de jól meg van effektezve. Néha benézek a „kinek milyen a weboldala” c. topicba, és látom, hogy milyen a felhozatal. Nekem van egy rossz szokásom. Nálam a bővítmények közül majdnem mind le van tiltva, különösen a Shockwave Flash. Ha valamit meg akarok nézni a YouTube-on, akkor bekapcsolom, egyébként teljesen fölösleges. Namármost, ha én betoppanok egy oldalra, és azt írja nekem, hogy ilyen, meg ilyen felbontásban, ilyen, meg ilyen böngészővel nézzem az oldalát, meg a megtekintéshez fel akar telepíteni 99 plugint, onnan én már el is jöttem, és még egyszer nem megyek vissza rá, még ha lépes mézzel csalogat, akkor sem. Ha már a főmenü használatához is flash kell, az nem jó. Nekem az index.hátéemel ne beléptetőoldal legyen, hanem tartalmi. Ha beírom az oldal nevét a címsorba, vagy a hivatkozásra kattintok, akkor azt hiszem, eléggé egyértelmű, hogy kíváncsi vagyok a lap tartalmára. Ezért fölösleges ezt még egy plusz oldalon megerősíttetni, főleg, ha van rajta egy 1024×768-as flash, aminek a betöltődésére kell egy fél órát várni, közben bárgyú zene szól és mindenféle szőrös kis bigyók ugrálnak a képernyőn. Ez kábé egy ötévest kötne le, de azt sem tartósan. A beléptető a pornóoldalra való (de ott is marhaság, mert akárki beírhatja, hogy elmúlt 18).

  Szép és jó, hogy most mindenki önmegvalósít, na de akkor legyen mögötte tartalom is. Legtöbbször ez hiányzik. Most mindenki bloggerkedik. Én is. De csak azért nem fogok hetente cikket írni a nagy semmiről, hogy jobb helyezésem legyen a gugliban. És szerintem nem sok mindenkit érdekel, hogy valaki éppen tejeskávét reggelizett, vagy hogy lemosta-e a kocsiját. Ha van miről, akkor írok, de akkor az munka és általában nem 10 perc alatt születik meg, az újabb „Kedves Naplóm!” bejegyzés. A weben jelen lenni nem kötelező, millió más dolog van, amiben ugyanúgy megvalósíthatja magát egy tehetséges ember. Csak nem szabad elfelejteni, hogy az önmegvalósítás kemény munka, legtöbbször fárasztó, és nem keresünk vele pénzt, csak beleöljük.

 23. Hali! Nos jómagamat a weblapkészítés területén a kezdők közé sorolom… nem arról van szó hogy béna templateket másolnék…vagy gyökér gportalos oldalakat ,,készítenék”.
  De nem tudnám hasonlítani magamat egy profihoz. Azért szögezem le ezt, hogy ne érjen a vád hogy lekicsinylem mások munkáját mert én vérprofinak tartom magam.

  Fentebb.. egy apuka védte a kicsit fiát… hogy ő milyen okos meg milyen jó hogy van ilyen verseny ahova ő betudja fizetni őt… én teljesen barátilag inkább azt tanácsolnám, hogy ha ennyire figyel a fia jövőjére.. akkor vegyen neki inkább néhány könyvet.
  Fejlődni egy ilyen versenytől biztos nem fog a gyerek.

  Végignéztem a benevezett oldalakat… és még kezdőként is elkapott a röhögő görcs… aztán kicsit később az ideg, hogy ilyet meg lehet csinálni.
  Nem találtam 3-4 nevezőnél többet aki legalább megközelítené a ,,nem tökéletes, de legalább korrektnek nevezhető oldal címét”
  Nem tudom, hogy hány apuka nevezte be a kicsi fiát… :D
  De az oldalak egy jelentős része kb a weblapszerkesztés gyerekkorában jár, valahol a 90-es évek elejénél.
  Ha mondjuk az lenne a verseny címe hogy: ,,RETRO MAGYAR WEB” akkor kb jogos lenne a már nevezett versenyzők részvétele.

  Arra talán jó lesz ez a mostani verseny, hogy a magyar profik felháborodva az igénytelenségen indítsanak egy szerényebb nevezési díjú, de ennél szakmaibb megmérettetést.

  Én szurkolok érte :)

 24. Az nem baj, ha valaki büszke a fia teljesítményére, és szeretné minél több embernek megmutatni. Ez egy darabig érthető és természetes dolog, amíg az ember nem lesz akaratlanul is elfogult.

  A versenyekről meg megírtam: 38 tehetségkutató versenyen vettem részt, kábé 15 év leforgása alatt. Nem a webről volt ugyan szó, hanem a zenéről, de abban mindkettő megegyezik, hogy a döntnökök véleménye nem lehet objektív, mert ha az lenne, a zenekarok nagy része még hangszert sem foghatna a kezébe. Arról van szó, hogy az ember nem egyszerűen beképzelt, hanem tapasztalt. Tisztában van a saját tudásával, azt el tudja helyezni egy mércén. Látja az ellenfelet is, és egyből tudja, hogy az jobb-e őnála, vagy sem. De ehhez hosszú évek tapasztalata kell, ezt nem lehet felszedni egy félév alatt. Azonkívül rengetegszer oly nyilvánvaló volt, hogy nem nyerhetsz, amikor egy kis bepillantásunk támadt a szervezők munkájába és gondolkodásmódjába. Hinnéd azt, hogy egy zsűritag úgy pontoz egy versenyen, hogy meg sem jelenik, tehát meg sem hallgatja? Ennyi erővel ezeken a versenyeken is el tudom képzelni, hogy hiába küldöd a pályamunkát, lehet, hogy meg sem lesz nézve, mert már eleve el van döntve, hogy kinek kell nyerni. Mint a megasztár vagy hasonló versenyek esetében. Szó nincs arról, hogy a tudás dönt. A Pénz dönt, így nagybetűvel, ami oly mértékben forog a színfalak mögött, hogy aki nem bennfentes, el nem hinné, mi folyik ott. Természetesen ez legális, hiszen az, hogy több cég egymás között egy projektben hogy egyezik meg, az rájuk tartozik, főleg, ha adózik is utána szépen. A versenyző pedig ezekben a versenyekben csak a „vatta” vagyis a tömítés. Még véletlenül sem szabad azt hinni, hogy a pályázó a főszereplő. Ugyan! Csak kellék.

 25. Azért kitehettek volna valamit az átadóról. Mondjuk, hogy ki nyert, vagy ilyesmi… Vagy pár képet az egészről… Bár gondolom ezt olvasva gyorsan pótolják :D apróság…

 26. Ugyan! Mit érdekli őket, hogy a tutorial.hun mit hordanak össze a fórumozók. Az ilyenen nem adnak egy Authority Site véleményére, lehet, hogy még ezt a kifejezést sem hallották. Elég szomorú.

 27. Én ott voltam és nagyon tetszett, mindkettőnknek, és jó érzés volt hallgatni néhány tényleg okos embert. Tartalmas és harapni és innivalóval is kínáltak. Tehát én csak gratulálni tudok a szervezőknek. JÖVŐRE BIZTOS HOGY JOBBAN KÉSZÜLÜNK!
  Érdemes megnézni a képeket: http://www.mediadij.hu most mi már visszajelzést is kaptunk, hogy jövőre ingyen nevezhetünk, mert kitettük a lapra a lógót. De ez a nevezéssel kapcsolatos akció csak okt. 1. ig. tart.

  Sziasztok!

 28. No, ha egy jó napot eltöltöttetek, már nem volt hiábavaló az egész. Én is voltam anno a Magyar „Királyi” Televízió egyik felvételén, jó buli volt. Az ilyen napok teszik kicsit színesebbé az életet. Csak tudni kell örülni az apróságoknak is.

  Mondjuk az azért durva (és kérlek, hogy ezt ne vedd direkt kötözködésnek), hogy a jövő évi nevezés (amin nem biztos hogy te nyersz) azért van ingyen, mert egy éven át hordtad és reklámoztad a logójukat, így akár közvetve is több hasznot hajtasz, mint maga a nevezési díj. Habár, ha úgy vesszük, ez a fizetésnek még egy aránylag kellemes módja. Én azért úgy vagyok ezzel, hogy tényleg csak azt reklámozom ingyen, akinek tetszik a munkássága, akit úgymond letettek valamit az asztalra, és még nagyjából a témába is vág. Nem véletlen linkelem az oldalamon ezt az oldalt, vagy a webpillangót, viszont nem linkelek bútor vagy pelenkadiszkontot.

  Tényleg: csináltatni lehetne egy tutorial.hu pólót, mondjuk ezzel a falevéllel, ami a faviconon is látható. Na, egy ilyet pl szívesen viselnék, mivel a tudást nem szégyellem. De mondjuk a MÁV-ot akkor se reklámoznám, ha ők fizetnének ;)

 29. inpac, ne tegyél egynél több linket egy kommentbe, mert fenn fog akadni a spamszűrőn. Inkább „rontsd el” valahol egy szóközzel, akit érdekel, úgyis megnézi!

  Néhány dolog szöget ütött a fejebe a versennyel kapcsolatosan. Az egyik a laptop skin. Hát én még olyan bűn ronda laptopokat nem láttam. Nem értem, miért jó, ha leopárdbőrmintás a laptopnak az a része, amit amúgy sem néz az ember. Az ilyesmiben elég konzervatív vagyok. Legyen fekete, vagy szürke, és jónapot. Vagy a csajoknak kell, hogy a táskájukhoz passzoljon? :)

  A grafikai fotópályázatról csak annyit, hogy ajánlott programok, pl az Adobe Photoshop CS3. És miért is ne, hiszen elég jól megfelel a célra. De az első helyezett díja egy Adobe Photoshop CS3. Már bocsánat, de ez olyan, mintha egy cukrászversenyen egy torta lenne a fődíj. Ha valaki már olyan szinten kezeli a PS-t, hogy versenyt tud nyerni vele, az miért nyer PS-t? Már valószínűleg van neki. ;) Mostanában minden verseny arról szól, hogy kézzelfogható konkrét dolgot adunk díjként. Holott a program ára ugyanúgy megtenné, lehet, hogy az jobban jönne. Ez egy álságos dolog hazánkban, hogy „pénzt nem ajándékozunk” és nincs pénzdíjas verseny, mert az olyan megalázó, miközben mindenki éhen akar halni állandóan. De azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a Nobel-díj, és minden nívósabb díj egész csinos pénzösszegekkel párosul. Igenis, fizessék meg a nyertest, és ő hadd döntse el, mire költi, aszerint, amire szüksége van. Tessenek már motiválni az embereket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét