Mi történt a weblapunkon?

A weblap elkészülte után már csak a látogatókat kell várni, ha pedig jönnek tudni szeretnénk, hogy ki az és mit csinál a weblapon. Erre kínálok most néhány eszközt.

Statisztikai rendszerek

 • Woopra Saját állításuk szerint a világ egyik legjobb statisztikai rendszere. A felület és a tudás minden esetre látványos. A szervert ők adják, a felhasználónak csak egy js kódot kell beilleszteni a weblapjába
 • Piwik A készítők egyszerű célt tűztek ki maguk elé. Jobbak lenni mint a google analytics. Mindezt úgy hogy mindenki a saját szerverén futtatja a programot. Nem kell többé külsős site-ra várni.
 • Obsessive A log file-okat dolgozza fel, és ezekből gyüjt adatot. A webalizer utódjának tekinthető kis forgalmú site-oknál brillírozik igazán, hosszú távon nagyon lassú.
 • Visitors Log file feldolgozó, kevesebbet tud, de sokkal pontosabb felhasználói útvonalakt képes generálni. Viszont elég web 1.0 -s felülete van. :)

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. TLoF, ezeket nézted már olyan szempontot vizsgálva, hogy a stat adatokat milyen gyorsan jelenítik meg a felületen, mennyire realtime a mérés?

  Csak mert pl. a GA-val nekem mindig is az volt a legnagyobb gondom, hogy a statisztikai adatokat nagyon lassan kapom meg a felületen mármint olyan értelemben, hogy a a mai adatokat majd csak valamikor holnap látom normálisan, teljesen feldolgozva.

 2. Sziasztok!

  Fel akartam rakni az oldalamra a Piwik-et, de az extra.hu-s tárhelyen ezt a hibát írja ki a telepítés közben:
  =============
  You need to enable the PDO and PDO_MYSQL extensions in your php.ini file.

  On a windows server you can add the following lines in your php.ini
  extension=php_pdo.dll
  extension=php_pdo_mysql.dll

  On a Linux server you can compile php with the following option –with-pdo-mysql In your php.ini, add the following lines
  extension=pdo.so
  extension=pdo_mysql.so

  More information on the PHP website.
  =======================
  Miért van az a sejtésem, hogy nem igazán fogom tudni felrakni ezt ingyenes tárhelyre?

 3. Az extra.hu és a többi ingyenes szolgálató nem tárhely :).

  De az extra.hu még le is irja, hogy nincs pdo támogatás a dologban, tehát a cucc bukós.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét