radioblogclub.com

Ma a fórumon vki ajánlotta ez a linket egy dal kapcsán: www.radioblogclub.com. A keresőjében akár számcímre, akár előadóra is lehet keresni és a találatok között nem csak a szigorúan vett “keresett tételek” szerepelnek, hanem hasonló stílusú dalok is. Bármelyikre kattintva egy kis ablakban megjelenik a dallista és már indul is a zene. Cool!

Apró kiegészítés: közben megnéztem a működését és rájöttem, hogy az előbb tévesen írtam le vmit. Szóval a dolog úgy működik, hogy bárki leszedheti a lapon található szoftvert, ami tulajdonképpen az alábbi cucokból épül fel: egy internetes lejátszó flash alapokon illetve konverter progi ami tetszés szerint átalakítja az általunk kiválasztott MP3 fájljainkat RBS formátumba.

Konvertálás után ezeket az RBS fájlokat illetve a “radio.blog” könyvtár tartalmát fel kell tölteni egy tárhelyre (a megfelelő tárhely feltételeit itt el lehet olvasni: radioblogclub – FAQ). A szofvert használva a feltöltött dalokat tulajdonképpen megosztjuk a közösséggel, bekerülnek az adatbázisba (melyben a már fentebb említett főlapon lehet keresni).

Amikor jön egy látogató, rákeres egy bizonyos zenére, akkor tulajdonképpen tényleg egyes számokat fog a találatok között látni de rájuk kattintva nem kimondottan hasonló zenék jönnek majd fel (tehát nem a szofvert ad be hasonló dalokat), hanem az a számlista jelenik meg mely tartalmazza az általunk keresett számot is. Megkevert hogy nyilván sokan azonos stílust, azonos előadó más-más számait teszik fel ezért legtöbbször belefutottam hogy a többi zene is megfelelt az ízlésemnek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét