Titanpad – online kollaboratív szövegszerkesztő

Használtam már korábban is ilyen cuccot és nagyon hasznosnak bizonyult. A lényege, hogy úgy lehet egy a neten látható (csak annak, aki a linket tudja) szövegszerkesztőben akár többen is dolgozni, hogy minden egyes módosítást azonnal lát minden résztvevő.

Tudom, hogy ez a funkció azért nem az a világraszóló hír ma már, hisz ilyen korábban is volt (igaz akkor még szoftver kellett telepíteni hozzá), sőt most már hasonló (csak nem ennyire jó) funkcióval akár egy google docs is bír, azért mégiscsak ajánlanám nektek.

Az oka, hogy tényleg nagyon kényelmes a használata. Gyakorlatilag a http://titanpad.com -t kell megnyitni és 1 db kattintást csinálni a “Create public pad” gombra, majd a megjelenő képernyőn az “invite” linket választani.

Kapsz egy hivatkozást amit bárkinek elküldhetsz és már szerkeszthetitek is az anyagot.

Jómagam pl. ezt különösen gyors megoldásnak tartom csetelés közben, amikor 1-1 kódrészletről van szó. Nem kell tucatnyi alkalommal beilleszteni a kódot a chat ablakba, elég 5-10 másodpercet rászánni a fenti műveletre és már mehet is a munka.

Honlap: TitanPad.com

TitanPad - online kollaboratív szövegszerkesztő
TitanPad - online kollaboratív szövegszerkesztő

A TitanPad egyébként nem egyedi fejlesztés, Etherpad motor hajtja (amit akár Te is ingyenes letölthetsz és telepíthetsz a szerveredre, ilyen szolgáltatást létrehozva).

Etherpad a code.google.com -on: etherpad – Project Hosting on Google Code

Egy másik ajánlott link az Etherpad-hoz: Etherpad – Live Collaborative Editor (etherpad.org)

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét