Torma László – Az Ubuntu világa c. ingyenes könyv

Ez nem egy mai anyag illetve hír, ennek ellenére mindenképp “áldoznék” neki egy bejegyzést. Megérdemli a támogatást, az ajánlást és remélem, hogy így még többen tudomást szereznek róla.

Korábban többször is nekifutottam az Ubuntu-nak, most is az fut a notebook-omon. Elég sokat olvasgattam mind magyar, mind angol nyelvű tartalmakat, oldalakat, ennek ellenére mégsem sikerült belefutnom az interneten Torma László “Az Ubuntu világa” c. ingyenes, PDF formátumban letölthető könyvébe.

Az Ubuntu világa
Az Ubuntu világa

A könyv egy korábbi ubuntu.hu-s cikksorozaton – A linux világa – alapul, ami miatt mondhatnánk, hogy sokak számára ismerős lesz, de valljuk be: akinek ez a könyv újdonság, az valószínűleg a cikksorozatot sem olvasta.

Az ubuntu.hu oldalon megjelent hírrel kapcsolatban 2 dolgot emelnék ki itt:

Azok számára, akik esetleg nem olvasták volna az eredeti sorozatot, érdemes elmondani, hogy ez nem egy felhasználói ismereteket tanító könyv – nem az a célja, hogy az Ubuntu kezelését segítsen elsajátítani. …
Az Ubuntu világa című könyv azonban azt tűzte ki célul, hogy a felhasználók jobban megismerjék az Ubuntu hátterét, történetét, és segítsen megérteni azokat a folyamatokat, amelyek alakítják az operációs rendszert és a mögötte álló közösségeket.

Az Ubuntu világa könyv szabadon letölthető PDF formátumban, és a Creative Commons Nevezd meg!-Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Jó olvasgatást mindenkinek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét