tutorial.hu szabályzat

avagy mit illik és mit nem egy blogon illetve miért lesz 1-1 hozzászólás moderálva

Tavaly előtt írtam egy mondhatni sikeres Fórum etikett c. írást, melyet azóta számos fórum átvett, most úgy érzem itt az ideje, hogy egy bloghoz való leírást is összehozzak. A lap egy ideje már blog formában folytatja működését és egyáltalán nem meglepő módon a látogatók egy bizonyos százaléka itt sem tudja betartani az alapvető szabályokat, mint ahogy a fórumon sem.

E leírás és a fórum etikett között lesz némi átfedés, hisz alapvetően mindkét esetben emberek közti kommunikációról van szó, így a szabályok is hasonlóak lesznek. Persze kiegészül majd új részekkel is, illetve pár dolgot elhagyok a másik irományból, remélem azért ezt is hasznosnak fogjátok találni.

Az első és legfontosabb szabály, hogy a tutorial.hu a virtuális „otthonom” amit évek óta építgetek, úgyhogy rendkívüli módon zokon veszem, ha valaki nem tartja ezt tiszteletben és beleszarik. Biztos nem tetszik majd mindenkinek, de: a lapon nincs demokrácia. Nem érdemes olyan leveleket vagy hozzászólásokat írni, melyben ezzel kapcsolatos panasz van, vagy a szólásszabadság és hasonlóak szerepelnek, mert nem érdekel az ilyesfajta felháborodás. Az efféle levelezésre sem vagyok hajlandó időt és energiát pazarolni. Rengeteg munkát fektettem a lapba és nem hagyom, hogy valaki szórakozásból belerondítson.

Persze vevő vagyok mindenféle konstruktív ötletetre, érdekes és témába vágó tartalomra, építő jellegű kritikára, új cikkekre, hasznos hírekre, ezt csak az új látogatók kedvéért mondom. Akik régebb óta ismernek vagy látogatják a fórumot, azok tudják, hogy észérvekkel meggyőzhető vagyok és ha nem szükséges, nem is serifkedek feleslegesen sem itt, sem máshol.

A szabályzat megírásával és betartatásával az a célom, hogy a lapon 1-1 bejegyzéshez, leíráshoz hasznos hozzászólások kapcsolódjanak (többségében) amiket a későbbi látogatók is érdeklődéssel olvashatnak. Nem bánom, ha a lapon más blogokhoz vagy portálokhoz képest kevesebb lesz a reakció, de ezek üssenek megy egy általam (is) elfogadhatónak tartott szintet.

Az unalmas bevezető után most jöjjenek azok pontok, melyeket fontosnak tartok megemlíteni és amiket Te is olvass el, hogy ne érjen meglepetés a lapon.

Nem jelenik meg a beírt hozzászólásod

Ha a hozzászólásod nem jelenik meg azonnal a lapon, moderációs sorba került. Ez annyit jelent, hogy tartalmaz olyan szavakat vagy kifejezéseket (pl. trágárság), melyekre beállítottam egy szűrőt mintegy védelemként. Az is lehet, hogy több mint 1 link van a hozzászólásodban, ilyenkor szintén nem jelenik meg a lapon azonnal, csak ha megnéztem és jóváhagytam. Erre sajnos a spammerek miatt szükség van.
Ami a lényeg: ha nem jelenik meg azonnal a bejegyzésed, várj pár órát és ha akkor se került még ki a lapra, próbáld meg újra elküldeni a fentiek vigyelembe vételével.

Tudom, hogy nem ide tartozik, de …

Ez a kedvencem. A pofátlanság csúcsa szerintem, mikor valaki az első útjába kerülő bejegyzéshez beírja a „Tudom, hogy nem ide tartozik, de annyit szeretnék kérdezni, hogy …” kezdetű mondatát. Ha valakit ennyire nem érdekel, hogy ne szemeteljen tele egy témát az offtopic hozzászólásával, akkor engem sem érdekel az amit kérdezett, úgyhogy gondolkodás nélkül törlöm az írását.

Nincs megfelelő tutorial a problémádhoz

Ez részben kapcsolódik a már fentebb említett „Tudom, hogy nem ide tartozik, de …” fejezethez. Ha olyan kérdésed van, melyhez nem találsz megfelelő cikket a lapon, regisztrálj a tutorial.hu fórumba és keress ott egy megfelelő témát, vagy a moderátorok valamelyikének írj, hogy szeretnél új témát indítani.

Értelmes hozzászólás, kérdés

Ha kérdésed van 1-1 leírással kapcsolatban, akkor fogalmazd meg rendesen, hogy mi gond, mert senki nem tud segíteni az alapján, hogy „Nekem ez nem működik. Mi lehet a gond?”. Mivel az ilyen kérdésre maximum annyit lehet válaszolni, hogy „Fogalmazd meg pontosabban mi nem megy.”, törölni fogom.

Keresés

Használd a keresőt, mielőtt egy kérdést felteszel, mert lehet, hogy már van rá válasz a lapon. Ha a lapon nincs értékelhető találat, akkor használd a google.com-t, ha ott sincs, írd be bátran a problémát. Arra viszont ne számíts, hogy helyetted más fogja megkeresni és majd tálcán felkínálja az eredményt.

Ne káromkodj, ne anyázz, ne fikázz

Szerintem egy kisköcsög, aki névtelenül és fals adatokkal csak annyit tud csak beírni, hogy „szar”, vagy „anyád”. Kisköcsögnek nem csak törlés, de ban is jár. Sajnos nemegyszer volt már rá példa.

Warez, spam, reklám stb…

Szigorúan tilos durva, zaklató, obszcén, profán, rágalmazó, fenyegető, mások személyiségi jogait sértő vagy a magyar jogszabályokba ütköző hozzászólásokat küldeni a lapra.

Hozzászólás flood (spam)

A gondolataidat összeszedve, egyszerre és csak 1x írd be, 1 cikkhez. Nincs értelme ugyanazt több helyen is megkérdezni arra számítva, hogy így gyorsabban kapsz választ, illetve nincs értelme pár percenként kiegészíteni az előző bejegyzéseidet 1-1 mondattal.

Backlink

Nem szeretem az olyan látogatókat, akik csak azért olvassák a lapot, hogy minden lehetséges helyre benyomják a saját lapjuk 1-1 linkjét ajánlásként. Ezt én is spam-nek veszem abban az esetben, ha a linkhez nem tartozik minimum egy értelmes, érdembeli hozzászólás is. Aki népszerűsíteni akarja a lapját, dolgozzon meg a linkkért vagy keressen linkgyűjteményeket, ahova beajánlhatja a tartalmát.
A hozzászólásokban szereplő linkeken egyébként is rel=”nofollow” van.

Leírások magyar nyelvű photoshop-hoz

A leírások legnagyobb része angol nyelvű photoshop-hoz készült azon egyszerű oknál fogva, hogy ezt használjuk. Többes számot használok, mert nem csak rólam van szó, hanem a szerzők 99%-áról is. Van eset, mikor valaki az angol nyelvű menüpontok, eszköznevek stb.. mellé odaírja zárójelben a magyar megfelelőjét is, de nem jellemző. Aki nem tud angolul, annak ajánlom figyelmébe a letölhető, PDF formátumú photoshop szótárat, melyben ki tudja keresni 1-1 angol szó magyar megfelelőjét is:

Ingyen letölthető Photoshop

Ez is többször elhangzott már kérdésként a lapon és a fórumon, hogy hol lehet a photoshop-t ingyen letölteni. Maga a program nem ingyenes, de egy trial verziót le lehet tölteni a adobe.com honlapjáról, ami 30 napig működik és ingyenes. További információkat a Photoshop letöltés c. cikkben találsz.

Plííííííííz

Ahogy a fórumon sem, itt sem érdemes dedós módjára „Plíííízzz plíííííííííz” vagy „na lécccci léccccike” jellegű stílusban írni, mert nem szereti senki és törölni fogom.

?????? és !!!!! és a CSUPANAGYBETŰ

Tartózkodj a mondatvégi írásjelek ilyen jellegű használatától, nem kell a sorminta a blogba. A csupa nagybetű kiabálásnak számít és nem tudod felhívni a hozzászólásodra ilyen módon a figyelmet, mert törölni fogom és úgysem látja senki.

Válasz mail-ben

Nem illik beírni egy kérdést majd közölni, hogy a választ itt ne is írja meg senki mert nem fogod elolvasni, hanem küldjék mail-ben. Az ilyen hozzászólásokat törölni fogom.

Magányos smiley

Ha nincs értelmes mondanivalód csak annyi, hogy egy 1 smiley-t teszel be, akkor zárd be az ablakot és ne fáradj a hozzászólás elküldésével, mert törölni fogom.

Ne szólj be

Bírom a kritikát, ha normális és építő jellegű. Bírom a viccet is (csak nem szeretem ;)). Viszont nem bírom, ha valaki kötözködés jelleggel beszól, ilyenkor ösztönösen navigálok a „delete post” gomb irányába.

Helyesírás

Ha nincs más mondandód, csak hogy a többi látogató hozzászólásában milyen nyelvtani hibákat találtál, akár be is zárhatod a böngésződet. Kár fáradni a hozzászólás elküldésével, törölni fogom.

Javítás a cikkben

A joomla-drupal-wordpress átállás miatt még mindig feltűnik időnként 1-1 leírás, ahol a kód vagy kép nem jól jelenik meg, vagy egyeltalán nem jelenik meg. Ezt jelezni szoktátok amit köszönök és eddig mindig aznap javításra kerültek a hibák, ezt a jövőben is igyekszem tartani. Ha ilyen hibába futtok, dobjatok egy mailt a harder kukac tutorial pont hu címre vagy jelezzétek egy hozzászólásban a cikknél, csak ez utóbbi – ha megtörtént a javítás – törölni fogom, mert a cikk témáját tekintve offtopicnak számít. A törléstől függetlenül viszont köszönöm, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és felhívja rá a figyelmem, ezt értékelem.

A szabályzat szövegét időről-időre frissíteni, bővíteni fogom.

Remélem, hogy a fenti szabályok elfogadhatóak mindenki számára és a lapon egy kellemes légkörben, barátságos tagokkal hasznos beszélgetések alakulnak ki.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

26 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ez is jó! És teljesen igaz. Köszi, majd lehet felteszem a blogomra ha nem gond.
  A legjobban „a lapon nincs demokrácia” mondat tetszett :D, azon jót nevettem.

 2. A „Hozzászólás spam” nem inkább „Hozzászólás flood” kéne legyen? Különbség van a kettő jelentése között és azt hiszem ez utóbbi jobban illik rá.

 3. Hm, én most jöttem rá, hogy Harder itt a fejes. Ez azért durva, mert túl régóta kavirnyálok folyton ezen az oldalon, s eddig nem esett le.. Szóval akkora terror nem lehet:) Amúgy egy ötlet, így hirtelen: lehetne a kezdőknek egy olyan kiemelt topic, ahol megkérdezhetnék, erre-arra hogyan kell keresni. Pl. én mást sem csinálok, csak keresek, de van úgy, hogy nem tudom, amit keresek, azt hogy is kéne pontosabban. Mondom, csak tipp, nem szoktam fórumozni, helpet írni, stb., gugli a barátom és már 8 éve boldog kapcsolatban élünk, csak néha nem azt válaszolja, amit hallani akarok. Sorry a hosszú kommentért:)

  Kezdőknek ajánlom: én is az vagyok, de mégis azt tanácsolom, hogy angol nyelvtudás nélkül is bátran kutakodjatok, mert mint a magyar leírásoknál is, az angolnál is vannak példák, a „kódnyelvek” meg egyezményesek, plusz a Sztaki szótárnál a freedic-tről lehívott szavak inkább az informatikai kifejezéseknek megfelelően fordít, Photoshopnál meg ha tényleg nem vagytok ősnetesek és nagy gondot okoznak a kifejezések, legyen akár egyszerre két PS is a gépen, de:

  Harder, pont ma dobott ki a Webpillangó PS Angol-magyar szótárt. Kukkantsd meg:
  http://webpillango.org/2008/01/19/webpillango-photoshop-szotar/
  Első blikkre isteninek tűnik ;)

 4. Teljesen korrekt és tényleg kultúrálja a légkört. Bár a helyesírás rész engem nem zavar annyira. Másoknál eltűröm, nekem meg semi baj nincs a hejesirásomal.

 5. Alapvetően ez lenne a normális, és nem csak nálad. Kár, hogy ezt így pontokba kell szedni…

  Egy, a világot viszonylag tisztán látó, és bölcs barátom mondta egyszer, „a demokrácia egy működésképtelen faszság”, és közel tíz éve nap-mint-nap szembesülök azzal, hogy ez nagy igazság.

  A helyesírásról meg az a véleményem, ha valaki publikál – és a hozzászólások is ide sorolhatóak – az igenis vegye magának a fáradtságot, és figyeljen oda. Véletlen elírást egyszer-egyszer bárki elkövethet, de a következetesen hanyagul írt szöveg nagyfokú tiszteletlenség a többiekkel szemben.

 6. Doenroy
  RSS-ben követem a webpillangó lapot, ma már ki is tettem a legfrissebb cikkben egy linket rá. :)

  HSLaszlo
  Én pl. használom a Firefox alatt kiegészítésként telepíthető „Hunspell helyesírás-ellenőrző”-t, szerintem nagyon hasznos és felhívja a figyelmem az elütésekre. :) Nem mondom, hogy mindig mindent javítok, van hogy éjfél után már azt sem fogom fel ha jelez valamit, de azért a bejegyzésekben illetve általában a hozzászólásokban is igyekszem figyelmet fordítani a helyesírásra.

 7. Szia!

  Azért a magyar nyelv szabályai erősebbek az internetes szabályoknál.
  Az iskolában úgy tanították, hogy a csupa nagy betűt a kiemelésre lehet használni.
  A magyar nyelvtan előbb volt, mint a ‘netes nyelvtan’…

  Írott nyelvvel kiabálni amúgy sem szokás, de ha nagyon muszáj, akkor nyelvi elemekkel kifejezhető. Az ‘internetes nyelv’ sajnos csak tovább rontja a magyar nyelvet, ne rontsuk hát tovább.

  Veriakilis

 8. Veriakilis, nem értek egyet, de tiszteletben tartom a véleményed. Tőled meg azt kérem, hogy ugyanígy tartsd tiszteletben az itteni szabályokat, amelyek ezután sem fognak változni. További kellemes estét.

 9. Rendben van. A honlap egyébként nagyon tetszik, és nagyon hasznos.
  Gratulálok a készítőknek, tulajdonosoknak.

 10. Gondolhatod, hogy „csupanagybetű” alatt nem azt érti, hogy egy-egy nagyon lényegesnek tartott szót ne emelhess ki, de vannak akik „csak úgy látják, amit írnak”, hogy a caps lock be van kapcsolva… AZILYENELÉG IDEGES ÍTŐ!!!!!!!!! (Főleg az efféle tagolással. Bocs a szemléltetésért.)

  Egyébként a netes nyelv az élőszó digitalizálása, tahát ha tartalmi szempontból lényegtelen írásjelek (egyes vesszők) kimaradnak, abba nem kell belekötni. Néha sokkal zavaróbb, ha pl. egy hosszú összetett mondatban több típusú vesszővel van tördelve a szöveg, olyankor jobb, ha csak ott van vessző, ahol beszéd közben is megállsz kicsit, mondjuk csak a főbb tagmondatok határán. (Pl. ebben a mondatomban az „olyankor jobb, ha csak ott van vessző, ahol” mindkét vesszője zavaró, mivel kiírás nélkül is lehet érezni, értelmezni.) Én a mondatokat sem szeretem nagy betűvel indítani, többnyire látszik anélkül is, hogy hol kezdődnek, így a nagy kezdőbetűk megmaradhatnak pl. „hivatalos kifejezések” kiemelésére, valami címére, egy menüpontra, akármire… Ezek szerintem teljesen tolerálható dolgok, nem hibák.

  Jobban bántja a szemet, amikor az alapvetű gépelési szabályokat felejtik el alkalmazni, és nem tesznek az egyszerű írásjelek után szóközt, esetleg elé tesznek, a zárójelet és egyéb kettős írásjeleket rendetlenül írják, stb… De egy kommentárban még az ilyenek is elférhetnek néha-néha. De amikor például címként írunk valamit, jobban oda lehetne figyelni. Szörnyülködve szoktam látni myVIP-n, hogy milyen „szépen” megkomponált neveik vannak egyes kluboknak… (Muszáj bemásolnom párat, hogy mire is gondolok: „Dugás,/kor/határok nélkül.! (1256)”; „Lovagolsz?? CSAK JÓ FEJ LEHECC (1562)”; „Bevállalos (1626)”; „Aki szereti a Brazilokat ide!!!!! (57309)”; „ADIDAS FAN CLUB!!! (56750)”… No comment… Az hogy miről szól, az mellékes…)

 11. Érdekes, de sokan nem is tudják, hogy a szóköznek és a vesszőnek közvetlenül a szó után kell következnie, nem pedig az azt követő szó előtt, valamint, hogy a kötőjel és a zárójel elé és után nem teszünk szóközt. Sokan nem is érzik a mondat hangsújait, és nem tudják, hogy kell-e vessző, vagy sem, de ez emberenként változó. Vagy éppen azt, hogy (amit zárójelben írunk), az írásjel csak a zárójel után közvetlenül jelenik meg, nem pedig belül. Ehhez pedig nem kell sokat tenni, csak néha egy-egy könyvet, vagy egy újságot is elolvasni.

  Nekem mondjuk szerencsém van, mert tanultan gépírást, és rááll az a hüvelykujj, hogy a szó leírása után automatikusan leüsse a szóközt. Ennek ellenére, a Word-ben mindig végigfuttatom a helyesírás-ellenőrzőt, mert még így is megesik, hogy egy-egy betű kimarad, vagy éppen felcserélődik a másikkal. De nem szoktam fennakadni az ilyen apróságokon, kivéve abban az esetben, ha az a mondat még meg sincs fogalmazva, és egyszerűen nem tudom kitalálni, hogy mit is akar közölni. De igazából az ilyen fent említett myVIP féle írásoktól megyek a falnak. Lásd: „NYITVA TARTÁS”, vagy „ki megyek”.

 12. Azon tűnődtem, hogy a szabályzatot nem kellene egy kicsit feltűnőbb helyre tenni. Ti. a lap alján van az olyan linkek között, amelyeket már nem nagyon szoktak megnézni az emberek. Ez nagyon plasztikusan van bemutatva a hőtérképes kattintási szokásokban. Úgy látszik, hogy sokan egyszerűen csak betoppannak az oldalra, és elkövetik azokat a hibákat sorra, amelyekről szó esik a cikkben. Mivel nekem ez mondhatni a kedvenc oldalam, gyakran időzök itt, és azt hiszem egy kicsit mintha a virtuális családom volna (igazi híján ez nekem nagyon fontos). Többek között azért is szerettem bele az oldalba, mivel úgy láttam, hogy értelmes eszmecsere folyik rajta, nem úgy, mint az egyéb milliószámra található fórumokban.

  De mintha azt látnám, hogy teljesen falrahányt borsó a cikk, mintha nem is lenne fontos, pedig ez már a 2-ik verzió. Pontosan azok nem találják meg, akiknek tényleg szólna. Azok pedig, akik régi motorosok az oldalon elfogadják és be is tartják ezeket. Nem floodolnak, nem érthetetlenül fogalmaznak és írnak. Szinte a leírt hozzászólás is „nyög” az erőfeszítéstől. Távolról sem szeretnék senki fogadatlan prókátorául szegődni, de nagyritkán be szoktam linkelni a kommentek közé, ez ugyanis hasznosnak bizonyul, mivel a mohóbbak egyszerűen lecsapnak a kattintható linkre, anélkül, hogy elolvasnák, hogy mi is van odaírva. Természetesen ezután én is megkapom a magamét, de úgy kell nekem, hiszen nem vagyok moderátor.

  Azt is fontolóra vettem, hogy nem lehetne-e mondjuk kezdőlapnak beállítani, csak hát ennek is vannak negatívumai. Az új látogatóknak nem túl biztató, lehet, hogy megijednének vagy visszarettennének tőle. Ez a megoldás tehát nem túl bizalomgerjesztő. Talán a jobb oldalon a kategóriák és navigációhoz közel, egy kicsit feltűnőbben szedve. Olyan helyen, ahol szinte kiböki az ember szemét. Egyszóval bárhol máshol is jobb helyet érdemelne, mint a lábléc, de természetesen úgy, hogy ne legyen negatív kihatása az oldal látogatottságára. Kemény dió, meg kell hagyni.

 13. Teljesen igazad van, már jóideje tervezgetem hogy ezen a dolgon alakítok valamit, mert most kevesen olvassák el. Még akkor is, ha nem csak a lap alján van, hanem fent a vízszintes főmenü 2. eleme is ez. :)
  Az ötlet már megvan hogy hova és hogy tegyem be, csak kellene egy kis szabadidő hogy megvalósítsam. De meglesz … :)

 14. Csak simán szeretném megköszönni a munkádat. Nagy segítség. Tudom ez nem egy építő jellegű hozzászólás, de hiszem, hogy minden dolgozó embernek szüksége van egy-két jó szóra, ettől épül az egója és a lelkesedése is töretlen marad. Örülök, hogy rábukkantam az oldalra. További jó munkát!
  Üdvözlettel Noémi

 15. Nagyszerű! Végre már látom, hogy közvetlenül a tutorial alatt megjelenik a pirossal szedett hivatkozás a Szabályzathoz. Azt hiszem, ez volt a legjobb választás, hogy minden lecke alatt ott virít. Remélem, lesz foganatja. Habár Murphy törvénye szerint „Nem lehet semmit bebiztosítani kétbalkezesek ellen, mert a kétbalkezesek rendkívül találékonyak.” ;) Mindenesetre kíváncsian várom a hatását.

 16. Sziasztok!A mellékelt videókat hogyan lehet letölteni,bár lehet hogy csak én vagyok béna!Köszi!

 17. Még túl sok videóval nem találkoztam a lapon, talán csak 1-2-vel. Megnyitni szerintem egy sima klikk is elég a hivatkozásra, menteni meg talán egy jobb gombos kattintással lehetne megpróbálni (hivatkozás mentése más néven).

 18. Asszem, azokkal lehet baj, amelyek flash videóként bele vannak applikálva egy html oldalba. Mi pedig, menteni alapból csak az avi vagy az mpeg kódolású videókat tudjuk, a flash-eket csak lejátszhatjuk. Ezeknek a kiterjesztése ha jól emlékszem flv (flash video file). A böngészőkbe a lejátszó kodek bele van építve, de semmi más. Ehhez valamilyen flash lopó progi kellene. Ha jól tudom, a YouTube-on is hasonló rendszer működik, direkt azért, hogy a videót ne lehessen egyszerűen lementeni. Ilyen programot egyelőre nem ismerek, de hátha valaki igen, akkor talán jelezni fogja. Addig csak passzívan szemlélhetjük, nem tehetünk egyebet.

 19. A jobb oldali menü „szoftver”..videó alcim alatt vanegy pár videó ami állítólag letölthető,de hogyan?Nekem nem megy!

 20. Nem tudom, hogy mennyire illene az „ingyen letölthető Photoshop” bekezdésbe, de találtam egy reklámot. Linket direkt nem teszek be, csak ha kéritek. Azért egy ismertető röviden.

  Adobe Photoshop CS3 Extended HU – magyar nyelvű Photoshop diákoknak. Az ára töredéke a piaci árnak, viszont van egy olyan gyanúm, hogy ez is trialként működik. Az ismertetőben ez áll: „A program egy évet követően angol vagy magyar nyelvű üzleti licenc verzióra frissíthető, amelynek keretében minden használatbeli korlát megszűnik.” – Én ezt úgy értelmeztem, hogy habár nincs ingyen és trial, egy éven át fut, utána kell megvenni a termékkulcsot amellyel tovább működik. Az mindenesetre nem válik javára, hogy kifejezetten csak a magyar nyelvűt lehet választani.

  Tehát eléggé felemás érzelmekkel olvastam ezeket, így Harder a jogosult eldönteni, megérné-e belevenni a letöltések közé, hiszen ez mégsem ingyenes, de nem is 30 napig tart.

 21. Most látom csak okával, hogy ismét változott az oldalon néhány dolog. A weboldal-tulajdonosok nickje kattintható és vörös lett. Viszont (lehet hogy csak nálam) eltűnt a tutorialok alól a „Mielőtt hozzászólnál a témához…” kezdetű rész. Szándékosan van így?

  Ez jelent valamit a láblécben?
  Fatal error: Call to undefined function get_footer_single() in /usr/home/harder/domains/tutorial.hu/public_html/wp-content/themes/default/single.php on line 83

 22. Nem, elbaxtam egy frissítést és most állítgatom vissza a cuccokat, egyelőre vannak még hibák a lapon.

 23. Már jónak tűnik, kívülről legalábbis. A belső szerkezetet te látod. Azért kérdeztem rá, mert mostanában ingatag a kapcsolatom, sok dolog el van mentve, és néha „Kapcsolat nélküli munkát” használok. De akkor minden oké.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét