Vége az Xmarks szolgáltatásnak

Mint ahogy sokan mások, én is az Xmarks szolgáltatását használtam eddig és most szomorúan olvastam, hogy 2011. január 10-én megszűnik a szolgáltatás.


Kell találnom valami más megoldást helyette, amivel több gépen és több böngésző alatt is szinkronban tudom tartani a könyvjelzőimet. Egyelőre derűs vagyok, szerintem biztos lesz olyan szolgáltatás amivel ki tudom váltani a Xmarks-t, legrosszabb esetben csak a Firefox-ok között fogok szinkronizálni. :)

Tehát amik a hivatalos ajánlások:

xmarks-ajanlasok.jpg

 • Firefox Sync
  hivatalosan a 4-es verziótól él mint default szolgáltatás, de extension-ként már a 3.5 és 3.6-s sorozathoz is elérhető itt: Get the Free Firefox Sync Add-on Now
 • Chrome Sync
  Biztos jó, de nálam default a Firefox. Ha – ezt nem néztem még meg – ez a Chrome sync a Google Bookmarks szolgáltatással van összekötve, akkor lehet jó opció, csak utána kell nézni hogy a Firefox alá elérhető Gmarks plugin milyen jó (vagy sem).
 • Windows Live Essentials
  kiesős, 100%-osan hidegen hagy mindenféle windows-s megoldás
 • MobileMe
  ez meg csak Apple alá jó, szintén kiesős és még ráadásul fizetős is, a többi ingyenes megoldáshoz képest.

Persze vannak már egyéb megoldások is, pl. itt egy leírás (Bookmarks with Xmarks on Your Own Server) arra vonatkozóan, hogy lehet az Xmarks szolgáltatást a saját szerverünkön tovább futtatni (én valszeg nem ezt fogom választani).

Aztán szintén egy elég esélyes megoldás részemről a del.ici.ous szolgáltatás is, melyhez emlékeim szerint van Firefox kiegészítő és remélem, hogy már Chrome alá is megjelent (ennek szintén utána kell még néznem).

Ui.: van valami itt: delicious-chrome-extension

Pár ötlet és cikk még a témában:

Szóval a kérdés a végére: Te már átálltál valami másra, vagy eleve nem is Xmarks-t használtál esetleg? Szívesen vennék tanácsokat ebben a témában, mert gyakorlatilag amióta szinkronizálok, mindig is az xmarks-t használtam.

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Kb. 2-3 éve használom a del.icio.is-t Firefoxban. Szerintem elég jó szolgáltatás, panaszom ill hiányérzetem még nem volt, mondhatnánk elégedett felhasználójuk vagyok :)
  2 kattintással mentheted az oldalakat, adhatsz hozzá tag-eket, stb. A böngészőbe beépült alkalmazásaal könnyen megy a keresés. Ha esetleg “idegen” gépnél vagy, csak beírod a profilod URL-két és böngészhetsz a könyvjelzőid között. Ajánlom :)

 2. Nálam Google toolbar van, csak az a bánatom, h linuxos FF alatt más a sorrend, de egyébként jó. Régebben voltak vele gondok (lassulás, server nem elérhető, stb.) de ez ma már nagyon ritka (gyak. nincs).
  Toolbar nélkül is elérhetőek a könyvjelzők, és semmi nem marad a helyi gépen belőle, tehát bátran használható.

 3. Elég aktívan használom a google szolgáltatásait, szóval egyelőre nálam is a Google tűnik a befutónak.. :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét