01- Bevezetés

A CSS a Cascading Style Sheets, magyarul stíluslapok kifejezés rövidítése, amely szabványos, az oldalak formázásához használható leíró nyelv, és amely a HTML nyelv kibővítését szolgálja. A CSS segítségével oldalainknak professzionális megjelenést adhatunk, mindezt úgy, hogy pl. egy stíluslapot (.css fájlt) rendelünk hozzá az összes oldalunkhoz, így egy esetleges változást, stílusbeli módosítást az összes szükséges helyen, egy mozdulattal végrehajthatunk, anélkül, hogy hosszú órákat töltenénk el a forráskódok kézi szerkesztésével.

A stíluslapok alkalmazásával tehát nemcsak megszépíthetjük oldalainkat, hanem munkánkat is jelentősen megkönnyíthetjük Természetesen a CSS-t is használhatjuk egy-egy elemre, bekezdésre, netán az adott oldalra vonatkozólag. A CSS stílusokat elmenthetjük külső stíluslapfájlba (.css), de elhelyezhetjük a stílusmegadásokat az oldalakban a

1
<style type="text/css" media="screen"></style>

tag segítségével lokálisan, illetve lehetőség van használatukra az egyes tag-ek szintjén is.

http://fodorsi.ini.hu

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét