10 friss hír a lap tetején

Biztos többen is észre vettétek az elmúlt 1-2 napban, hogy egy új funkcióval bővült a lap – mégpedig a top 10 hír blokkal, ami fent látható „Hírek a nagyvilágból” címmel.

Az új funkció ötlete abból született, hogy TLoF is meg én is rengeteg külföldi oldalt követünk RSS-ben, naponta több száz friss hírt és számos remek leírást, gyűjteményt találunk, ám ezekből az esetek 99%-ban nem lehet elég gyorsan pl. egy komplett leírást készíteni.

Így jött az az ötlet, hogy mi lenne ha az eddigi leírásoktól, hosszabb hírektől elkülönítve egy új listaként, elkülönítve a nagyobb írásoktól ajánlanánk Nektek olyan – főleg külföldi – cikkeket, melyeket szerintünk érdemes megnézni. A hír szövege egy nagyon rövidke kis leírás (max pár mondat) lesz legtöbbször, tényleg csak zanzásított infót nyújtva arról, hogy mi található a linkre kattintva.

Mi a célunk ezzel?

Egyrészt szeretnénk kicsit színesíteni a lap tartalmát, hisz nem minden nap kerülnek ki teljes leírások, így a „hézagokat” kicsit áthidalják majd ezek a friss hírek.
Másrészt a hírek népszerűsége (főleg ha Ti is hozzájárultok 1-1 kommenttel hogy ez most tetszett, vagy hasznos volt vagy kiegészítenétek még valamivel :) ) segítene nekünk és a többi szerkesztőnek is abban, hogy lássuk melyek azok a témák, amikre fogékonyak vagytok, mi érdekel leginkább Titeket, miről olvasnátok 1-1 nagyobb leírást is.
Végül de nem utolsó sorban picit linkgyűjteménynek is elkönyvelhető a dolog, hisz később ha már a konkrét cikk címére vagy URL-ére nem is emlékszünk csak arra, hogy itt volt valamikor róla szó, vissza lehet keresni a minket érdeklő anyagot.

Nagyjából ennyi jutott most hirtelen eszembe ennek kapcsán, remélem az esetleges kérdéseitekre megadtam a választ és ez az újítás tetszeni fog mindenkinek. :)

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Na hát, ez már több, mint telepátia :) Nálam másként volt-van az ötlet, de a WebPillangó 2 egyik alap újítása az lesz (már a készülő designon és a todo listán is hónapok óta látszik), hogy helyet kap egy „Friss hírek” rész, ahol néhány RSS olvasó fog futni (köztük a tutorial.hu-val is :D). Ugyan más formában, más mennyiségben, de hasonló dolog.

  2. Tupacko,
    Kíváncsi leszek rá, mert ahogy elmondtad azért kicsit más lesz az mint ez itt (nem automatizált RSS a forrás :) ) és én spec nem tudom, hogy hol és hogy tudnám meghúzni a határt a forrás oldalak tekintetében.
    Mikorra várható a WebPillangó 2 ?

  3. Sajnos nem tudni, mert mar megint kozel egy hete nem volt idom hozzanyulni. Vizsgaidoszakom van julius elsejeig + melo.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét