2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Amit én ezekből a programokból már használtam (vagy használok):

  Aptana
  java alapú program, lassabban indul el mint egy kis alkalmazás, de nagyon hasznos funkciók vannak benne, csapatmunkánál pl. ahol svn-t is kell használni, jól szuperál. Beépített FTP kliens és számos más hasznos tulajdonsága miatt szeretem.

  Ultraedit
  Többször is próbáltam vele dolgozni de valahogy soha nem esett igazán kézre, ennek ellenére biztos jó, mert elég népszerű és gyakran dícsérik a neten.

  Eclipse
  kb mint Aptana, szintén jó, hülyére pluginezhetőségének köszönhetően sokrétű fejlesztő eszközzé tehető.

  HTML-Kit
  Nem rossz, régen próbálgattam de nem hagyott bennem mint felhasználóban maradandó nyomot.

  EditPlus
  Sokáig használtam, nagyon szerettem, de fizetős mivolta miatt váltottam később más szoftverre. A syntax highlightja viszont a mai napig használatban van nálam más programban, annyira megszoktam (pspad). Még leírás is van hozzá a lapon. :)

  Notepad++
  Szintén többször is próbát tettem vele, kb olyan volt számomra mint az ultraedit … nem rossz, de valahogy nem az igazi.

  NoteTab
  Szintén sokáig használtam, még az EditPlus előtt, jó program. Van (vagy régebben volt legalábbis) ingyenes verziója is.

  PSPad
  Évek óta a nagy kedvenc, időnként teszek egy kis kitérőt és más programmal dolgozok a változatosság kedvéért, de a végén mindig visszatérek ehhez. Sokat tud, kényelmes, gyors.

  jEdit
  Szintén egy olyan játékos ami “kitérőt” jelentett egy időszakban. Java alapú, nem rossz program, de olyan előnye nem volt ami miatt végleg ennél maradtam volna.

  TopStyle
  Ez számomra mindig is CSS editor volt és marad, annak ellenére is hogy HTML szerkesztésre is lehet használni. Jó program egyébként de sok olyan funkciót hiányoltam belőle ami számomra fontos volt akár a munkahelyi, akár az itthoni munkák során.

  Ami ebben a listában nincs benne de én mindenképp az említésre méltó kódszerkesztők közé sorolnám, az a Intype nevű program, amiről már itt a lapon is volt szó. Érdemes megnézni ha pl. sitebuild-hez keres valaki szerkesztőprogramot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét