A uCoz – ingyenes weblapszerkesztő – bemutatása

A uCoz egy 2005-ben indult orosz vállalkozás, amely mára már nemzetközivé vált, és elég dinamikusan terjeszkedik. Ma már több mint 16 nyelven (köztük magyarul is) kínálja elérhetőségét a felhasználók számára. A szolgáltatás lényege, hogy bármiféle HTML, CSS ismeretek és egyéb weblapépítői tapasztalat nélkül igen gyorsan képesek vagyunk a nulláról saját honlapot felépíteni, amelyet aztán a későbbiekben tetszésünk szerint módosíthatunk.

Én magam a regisztrációt követő egy éjszaka egy komplett honlapot építettem, ebben benne foglaltatik a saját design elkészítése és feltöltése is. Tehát a rendszer igen hatékony, csak azzal kell az időt töltenünk, ami alapértelmezetten nem felel meg (pl. design).

A most útjára indított sorozatommal az a célom, hogy egy általános iránymutatást nyújtsak azok számára, akik ingyenesen és könnyedén kívánják felépíteni a saját honlapjukat, de nem értenek a programozáshoz, és nem is kívánnak ezekben a dolgokban elmélyülni (egyelőre). Később azért majd látni fogjuk, hogy bizony nem árt megtanulni egy-két programozói kódot a rugalmasabb kezelhetőség végett, viszont ha valaki ezt mindenképpen el akarja kerülni, annak is rendelkezésére áll a technikai szupport, akik elvégzik helyette a módosításokat.

A magyar nyelvű, részletesen magyarázó videó tutorial sorozatot én magam készítem folyamatosan. Nézzük elsőként az általános bemutatkozást!

4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Na az ilyenek miatt néznek rád, mint egy hülyére, ha pénzt kérsz a munkádért. Ha meg valaki csinál ebben egyet, rögtön webdizájnernek kiáltja ki magát és hugyért-szarért elvállal mindent 0 hozzáértéssel, “szomszédpistike” minőségben.

 2. Ezzel most nem értem egyet, pedig én is a webből élek meg. Az a tapasztalatom, hogy aki “hülyén néz rám mert pénzt kérek” a munkámért, kis eséllyel lesz az ügyfelem. Ha van rá hajlandósága, nagyon szívesen elmondom hogy mi az plusz amit a pénzéért kap, ha én csinálom meg a munkát. Ha ezek után sem engem választ hanem egy kész rendszerben regisztrál magának a lapot, akkor nem szabad bánni hogy “elment”, mert úgysem lenne most jó ügyfél belőle. Sok sikert kell kívánni neki és hadd próbálkozzon meg maga. Később – mikor rájön a rendszer vagy önmaga korlátaira – jó eséllyel úgyis vissza fog jönni.

  Aki pedig magát webdesignernek kiáltja ki egy ilyen oldalra történő regisztráció után, az nekem nem konkurencia. Szerinted Neked sem.

  Találd meg azt a réteget akik a Te munkádra tartanak igényt, ne a “szomszédpistikével” akarj konkurálni. :)

 3. Gratula a poszthoz, még nem ismertem ezt a tartalomkezelőt, de érdekesnek tűnik. Várom a további bemutató videókat! :)
  Üdv,
  Tibi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét