blog.harder.hu

Mint ahogy az talán már a címből is sejthető, a blog.harder.hu címen elindítottam egy új blogot, ahol minden olyan írást fogok meg fogok jelentetni, amit eddig itt a tutorial.hu-n valamiért nem akartam kitenni (ennek leginkább az volt az oka, hogy vagy túl rövid volt, vagy nem kimondottan tutorial illetve hasznos anyag volt, vagy csak egyszerűen nem illett bele a profilba).

A blog és a lap között lesz összefonódás, hisz az ottani tapasztalataimat itt fogom összegezve publikálni, legyen az akár a WordPress-szel kapcsolatos, vagy akár általánosabban vett értelemben a blogolással, honlapkészítéssel, seo-val stb..

A szakavatottabb szemek már biztos észrevették, hogy blogmotornak én is a méltán népszerű WordPress-t választottam. Egy jó ideig gondolkoztam rajta, hogy az a blog is Drupal által legyen meghajtva, de végül is az alábbi indokok miatt döntöttem a WordPress mellett:

  • hajtott a kíváncsiság, hogy milyen WordPress-szel felépíteni valamit, a Drupal-lal már nem tűnt különösebben érdekes kihívásnak egy blog elkészítése (bár az 5.1-es verzió miatt nehéz volt dönteni)
  • nagyon sok jót hallottam és olvastam a WordPress-ről, általában dícsérték és nagyon kevés hibát soroltak fel vele kapcsolatban (gyakori frissítgetés, hogy nem bírja jobban a terhelést mint más CMS-ek)
  • mostanában egyre inkább érdekel a SEO (keresőoptimalizálás), és WordPress-hez rengeteg olyan plugin elérhető, melyekkel a SEO-val kapcsolatos “tennivalók” megvalósíthatóak
  • hihetetlen nagy tábora van, nem csak külföldön, itthon is. Így nagyon sok anyag található hozzá a neten, könnyen utána lehet nézni ha valami nem megy.

A blog még közel sincs teljesen kész, sok tennivalót írtam fel magamnak vele kapcsolatban (erről kicsit bővebben már ott olvashattok) és gyűlnek a cikkvázlatok ide a lapra is, hogy más már ne fusson bele azokba a hibákba, melyekbe én belefutottam.

Nem titkolt szándékom az, hogy a blogot többen is olvassák (még csak pár napja indult), kicsit reklámozzam és hogy felhívjam azok figyelmét rá, akiket talán érdekel a személyem is, hogy miért csinálom ezt az egészet, mik foglalkoztatnak nap mint nap, honnan jönnek időnkén az ötletek és hasonlók.
Ezért a legfrissebb bejegyzések felkerültek a jobb oldali menübe illetve egy BLOG hivatkozás is mutat rá a felső menüből.

Így hirtelen ennyi most, akinek felkeltettem az érdeklődését, kattintson a blog.harder.hu címre és talán elég érdekesnek fogja találni ahhoz, hogy időnként olvassa, rss-be felvegye.

Jóéjt mindenkinek!
Harder

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét