Blogszerkesztő szoftverek

A blogbejegyzésekhez valószínűleg a legtöbben az alapértelmezett blogadmin felület használják, de azért érdemes róla tudni, hogy vannak más lehetőségek is (blogszerkesztő szoftverek / programok). No de miért kellene lecserélni a blog admin felületét valami másra…?

Pár lehetséges ok a sok közül:

– Lehet, hogy egyszerűen csak unod már az admin felületet és valami újra vágysz.
– Lehet, hogy az admin felületen nincs meg valami olyan funkció, amire vágysz
– Lehet, hogy több blogot is szerkesztesz és ezek menedzselése sok időt vesz, mivel mindegyiket külön felületen kell frissíteni.
– stb…

Ezekre adhat megoldást egy úgynevezett asztali kliens, azaz desktop blogging software / tool. Ezek egyszerűen telepíthető programok, melyek elég sokfajta blogrendszerhez vagy blog motorhoz (wordpress, drupal, wordpress.com stb…) kapcsolódhatnak úgy, hogy bármelyik blogodat is szeretnéd szerkeszteni, mindig ugyanazzal a szoftverrel fogsz dolgozni. Így már nem okoz pl. az sem problémát, ha egy tucat blogod van és mindet más-más motor hajtja.

A teljesség igénye nélkül íme pár ilyen blogszerkesztő program, melyet érdemes megnézni:

Asztali blogszerkesztő szoftverek

E szoftvereken kívül persze vannak még egyéb lehetőségek is ha a blogok szerkesztését szeretnénk egy központi helyről, azonos felületről intézni:

Webes blogszerkesztő alkalmazások / kiegészítők

A végére pedig egy admin skin, ami csak átszínezi a wordpress adminját, így ha a fönök (aki egyébként ismeri a wordpress blog admin felületét :) ) csak rápillanat a monitorra nem látja első pillanatban, hogy mit csinálsz: Fluency Admin

A cikkhez kapcsolódó blog bejegyzés: Blogszerkesztő programok

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ezeket használja valaki? Megmondom hogy nagyon jó ötletnek tartom őket, mivel több blogot is viszek és jelentősen gyorsíthatják a velük való munkát, ám nem tudok hirtelen olyat mondani ami wordpress 2.5.x sorozat tagrendszerét ismerné, tehát a felvett tag-eket is postolná a wp-be és nem technorati linket csinálna belőlük.

  Ezen kívül ami nálam még követelmény lenne, hogy a bejegyzéseket tudjam forráskódként is írni, ne akarja rámtukmálni folyamatosan a wysiwyg felületet.

  Előny, ha a post-t lehet időzíteni.

  Kíváncsi lennék, hogy másoknak mik lennének a fontosabb szempontok egy ilyen szoftver esetében.

 2. Én Live Writert használok!
  Támogatja az időzített postolást (amennyiben a blogod is támogatja azt). Érdekes a dologban, hogy a live.sapces viszont nem képes rá, hiába van köze mindkettőnek a Microsofthoz.

 3. A live.spaces rendszeren van egy fiókom, amit blogolásra használok.
  A Writer tag-eket annyiban kezel, hogy tetszés szerint létre lehet hozni bármennyit, de egyszerre csak egy tag-gel lehet megjelölni egy bejegyzést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét