Cella változó háttérszínnel

Lehetőség van egy a honlapon lévő táblázat egyes celláinak tulajdonságait módosítani egy igen egyszerű módon. Ennek egy esetleges felhasználási területe pl. mikor a cellának van egy bizonyos háttérszíne, ami az egér fölévitelére módosul, majd kattintásra egy 3. színre vált – egyszóval olyan hatást lehet vele elérni, mintha a menü egyes pontjai felett vinnéd az egeret.

A táblázat a szokásos módon épül fel, van szélessége pl. border vastagság stb.. ezt nem részletezném. Ami fontos, hogy a cellákhoz plusz tulajdonságokat vehetünk fel a „style” segítségével, az alábbi módon

1
2
3
4
5
6
7
<table width="300" border="0" cellpadding="1" cellspacing="1" bordercolor="#000000" bgcolor="#000000">
  <tr>
    <td width="300" bgcolor="#EB8933" onclick="style.backgroundColor='#800080'; location.href='#'; location.target='foframe'" onmouseover="style.backgroundColor='#27B116'; style.cursor='hand'" onmouseout="style.backgroundColor='#DCDDE8'">
      <div align="center">mintaszöveg</div>
    </td>
  </tr>
</table>

Szerző: Harder
Javította: Gorbeats

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Lehet, hogy ha a táblázat egyik cellájára kattintok, akkor az hatással legyen egy másik cellára?

 2. Nekem az a problémám, hogy ha két cella között hagyok egy üres cellát akkor az üres cellába explorer-ben betesz egy bekarikázott R betüt. Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni? Ha kitörlöm a css style linket akkor eltűnik de az nem igazán jó így mert a css-re szükségem lenne.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét