Chat beillesztése honlapba

Chat beszúrására egy honlapba több módszer is van, de most csak egyet fogok bemutatni ami viszont tényleg egyszerű, max pár perc alatt megvan.

Először is szükséged lesz egy blogdreams.com -os regisztrációra (magyar nyelvű blogrendszer) és létre kell hozni egy blogot (ha bármely lépésnél elakadnál – ami nem valószínű mert elég egyszerű – ne habozz fellapozni a súgóját ;) ). Erre azért van szükséged mert a blogdreams.com egyik szolgáltatását fogjuk beilleszteni a saját honlapunkba.

Tehát most ott tartunk, hogy van egy blogod, melynek jobb oldalán találsz egy “Start Chat” linket. A linkre kattintva indíthatod el blogod chat-jét, mely flash alapú és a hagyományos írással történő beszélgetésen kívül a bent lévők akár egymás videókamerájának képét is nézhetik (magyarán videóchatről van szó). A kamera használata nem kötelező, sőt kamerával sem kell rendelkezni, anélkül is menni fog (csak nem lesz kép :P).

Tehát megvan a blog, bekapcsoltad a chat-t és online vagy, eddig minden frankó. Most jön az a lépés hogy ezt a szolgáltatást a saját lapodba is beépítsd…

Van egy rövid, mindössze 1 soros javascript kód melyet be kell másolnod a honlapod forráskódjába (oda, ahol a gombot majd meg akarod jeleníttetni). Mivel a cucc javascriptes, így menni fog akár statikus HTML oldalak vagy akár dinamikus oldalakkal is.

Az 1 sor tartalmát lehet módosítani és ezzel befolyásolni, hogy a gombok (offline és online gomb) hogy jelenjenek meg, egyeltalán megjelenjenek-e és ha igen, akkor azok milyenek legyenek. Amiket be lehet állítani:

 • alapértelmezett offline és online gomb használata
 • saját offline és online gomb használata
 • inaktív chat esetében offline gomb megjelenítése
 • inaktív chat esetében offline gomb elrejtése (gyakorlatilag csak akkor látszódik bármi is a lapodon, ha tényleg online vagy egyébként rejtve marad a funkció)

Az alapértelmezett 1 sor amit be kell illesztened (és melyet variálhatsz hogy a fentieket elérd):

<script src="http://harder.blogdreams.hu/online.php?show_offline=yes" type="text/javascript"></script>

A sorban szereplő harder.blogdreams.com -t persze át kell írni a saját blogod nevére.

Amit csinál a kód: inaktív chat esetében kitesz egy szürke “offline chat” gombot, mely aktív kapcsolat esetében egy színes “online chat” gombra változik. Mindkét gomb alapértelmezett.

Ha nem szeretnéd, hogy offline chat esetében bármi is szerepeljen a lapodon, megelégszel azzal hogy “online” állapot esetében jelenik megy egy gomb, akkor a scriptet az alábbiak szerint módosítsd (a yes-t át kell írni no-ra)

<script src="http://harder.blogdreams.hu/online.php?show_offline=no" type="text/javascript"></script>

Amennyiben saját gombokat szeretnél kitenni a lapodra, a kódot így módosítsd:

<script src="http://harder.blogdreams.hu/online.php?show_offline=yes&online_gomb=http://gomb.eleresi.utvonala/offkepneve.jpg&offline_gomb=http://gomb.eleresi.utvonala/onkepneve.jpg" type="text/javascript"></script>

Magyarázat:
A megfelelő helyekre írd be a 2 saját gomb teljes elérési útvonalát.

Kb ennyi lenne amit le lehet írni ezzel kapcsolatban, ha nem megy vmi, nyugodtan lehet kérdezni (de tudom hogy úgyis menni fog :P)

6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Most először keztem el weboldalt szerkeszteni és a chet rész kifogott rajtam remélem ez tökéletesen müszeni foh.

 2. nah odáig eljutottam h megcsináltam a csoportom,de nemtom mien kódot kell beírni és hova:S kezdek idegösszeroppanást kapni vagy agyvérzést vagy nemtom,nah mindegy ez nermlényeg jólenne ha valaki segítene…..

 3. Sziasztok egy chatet szeretnék az oldimra. Olyat amihet nemkell újratöltés de nekem ez a xates nemvált be és mivel még nemértek nagyon php-hez ehez kérném a segítségeteket ha valaki ingyen elválalja akkor szóljon!

  előre is köszönet Üdv:kristóf

 4. Itt: h__p://php.resourceindex.com/Complete_Scripts/Chat/ vannak kódot is tartalmazók. Elsőre ezt találtam.

 5. Üdv!

  Hogyan tudok beilleszteni cChat-et,Skype-ot,Msn-t webáruházba? Köszönöm a válaszokat. Üdv:Ildi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét