DIV-et generáló WordPress bővítmények használata

Ha számít a szabványos kód

Wordpress 3.0 újdonságok Amennyiben értéket tulajdonít az ember a szabványos kódnak a szép megjelenés mellett, akkor egy-egy ilyen WordPress fícsör is nyomozás alá kerül. Bevallom nem néztem át alaposan a wp-includes/formatting.php belsejében található wpautop és shortcode_unautop függvényeket, mert gondoltam, úgysem tudom az összes regexp mintát megjegyezni, és hibát sem fogok találni azokban.

Hol fordul elő?

A WordPress bővítmény repo-ban sok két vagy több oszlopot előállító bővítményt találhat. Például az Easy Columns bővítményt. Vagy a kb. 600 pixel széles online1.hu designban a tartalom mellé illesztett képet generáló [image-sidebar] shortcode függvényében. Lényeg az, hogy block element-eket, például div-et állítson elő. Az előző bekezdésben említett WordPress-es új sor és új bekezdés kezelés miatt nem is olyan kézenfekvő első ránézésre, hogyan írjuk be a shortcode-ot HTML nézetben.

WordPress shortcode argumentumok

A WordPress shortcode-oknak leheséges argumentumot adni a szögletes zárójelen belül. Például

[image-sidebar url="http://www.online1.hu/kep.jpg" title="a kép címe"]

Lehetséges a shortcode-nak még egy argumentumot adni: HTML tartalmat. Ha van a shortcode-nak tartalma, akkor a HTML tag-ekhez hasonlóan van egy nyitó (mint fent) és egy záró (így: [/image-sidebar] ) rész, köztük pedig a tartalom.

Megoldás

1
2
3
4
5
6
<h2>Kedves megrendelő!</h2>
[image-sidebar url="http://www.online1.hu/kep.jpg"]
 
Ha honlapot készíttetne vagy sitebuild-re szüksége, keressen fel kérem.[/image-sidebar]
 
Minden jót kívánok!

Tehát a nyitó és záró shortcode után is kell két új sor, hogy a shortcode után és a következő sorban se legyen semmi. Ilyenkor nem jelenik meg egy kósza (nyitó p nélküli) </p> a kigenerált div zárás után.

Kivitelezés

Igyekszem növekvő szinvonalon végezni a sitebuild-et. Megnézheti a korábbi munkákat az online1.hu honlapon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét