EasyPHP – otthoni webszerver

Egy számítógépen (illetve telepített webszerver programon) alapból nem lehet futtatni a PHP kódot, de ha telepíted a megfelelő “hozzávalókat” (ami jelen esetben a PHP-t jelenti), le lehet majd futtatni őket minden gond nélkül. E telepítéshez ott van pl. az EasyPHP csomag, mely tartalmazza a webszervert (apache), a PHP-t, illetve még az adatbázist is (MySQL). A program 1db exe-ből áll, mely telepítésével az összes előzőleg felsorolt összetevőt fel lehet tenni.

Először is töltsd le a legújabb (1.8) verziót. Ennek már van magyar kezelőfelülete is. http://www.easyphp.org

Ha letöltötted akkor telepítsd fel (semmi extra, csak végig kell nyomogatni a szokásos módon). Ha kész, akkor a program automatikusan elindítja magát:

Ha a 2 zöld lámpa világít akkor a program rendesen megy.

Ha az “Apache” lámpája nem zöld, akkor nem tudja értelmezni a PHP fájlokat a program. Ha a “MySQL” lámpája nem zöld akkor nem érhető el a MySQL adatbázis. Most kattints a Beállítások-ra (bal oldalon az E gomb)-> Beállítás->Easy PHP Itt tudod beállítani, hogy a program automatikusan elinduljon stb.

A telepítés és a beállítás megvan, akkor jöjjön a használat:)

Menj a C:/Program files/EasyPHP mappába (vagy ahova telepítetted a a programot)
Van ott egy “www” mappa. Mivel ez a telepített webszervered gyökérkönyvtára, ide kell berakni azokat PHP fájlokat, amiket szeretnél megnyitni. Ha megvan akkor nyisd meg a böngésződ és írd be:
http://localhost/

Ez a kezdőlap, alapból kilistázza a www-ben található mappát, de módosíthatod, csak nyisd meg az “www” könyvtárban található index.php-t, szerkeszd át, és mentsd el:)
Ha pl: raktál egy “ablak.php” fájlt a ” www” be, és azt szeretnéd megnyitni, akkor a böngésződbe ezt kell beírni:
http://localhost/ablak.php
The End :)

Frissítés így 2014 elején …

A cikk közel 9 éves, hiszen 2005-ben íródott. Ez tessék figyelembe venni. :) Az EasyPHP azóta is elérhető, azóta is jó választás, csak persze sokkal frissebb verziója is van mint amiről a cikkben szó esik és nyilván többet is tud, jobban testre szabható stb… Szóval aki most szeretné letölteni, menjen a letöltés oldalra és válassza ki a megfelelő verziót.

EasyPHP webszerver letöltése otthoni webszerverhez
EasyPHP webszerver

57 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nálam adódott olyan probléma, hogy a MySQL szerver nem akart indulni, de rájöttem, hogy mit parázik. Gondoltam megosztom másokkal is a megoldást:
  Az EasyPHP root könyvtárából kiindulva a mysql\bin\ könyvtárban lévő *.exe fájlokat manuálisan el kell indítani és akkor szerverünk már szépen fut, nem jelez hibát. Esetleg még meg lehet oldani, hogy ezek a fájlok is lefussonak a rendszer indultával.

 2. Ezek a szerver csomagok mennyire jók manapság ? Annó próbáltam már ezt az EasyPHP-t (régebbi verzióját), de akkor nem voltam megelégedve vele, mert nekem elvárásom, hogy legalább átlátható legyen a konfigurációs fájl (ebben csalódnom kellett). Azóta változott a helyzet, vagy még mindig órákat kell eltölteni, ha például egy SSL-t akarok csinálni magamnak ?!

  Egyébként már 6-7hónapja saját szerver összeállítás használok (külön-külön letöltöm, és hajrá), de lehet a másik gépemre jó lenne egy ilyen csomag, feltéve ha nem egy nagyobb módosítástól elindul :).

 3. Sziasztok!

  Én nagyon sokat csalódtam ezekben az ingyenes szolgáltatókban… Mind tiszta szar! (bocsi)
  Mert akármelyikre telepitem az e107et, mind bedöglik… pedig jól állitom be… fejembe van már az egész beállitási kézikönyv :D
  Szóval ez az otthoni szerver jó dolog, de az lenne a kérdés, hogy mennyire fogja le a kapcsolatott? Routert használok, szóval van dnsem is, de hogy közbe nem-e fogja zavarni a netes játékokat? Vagy a letöltéseket…

 4. Attól függ, hogy mennyien látogatják a lapodat és mennyi forgalmat generálnak. Szerintem nem éri meg otthoni kapcsolatra tenni a lapot, megfogja a netet is és mivel nem valószínű, hogy heti 7x 24 órában stabil kapcsolatot fogsz biztosítani, nem is lesz mindig elérhető a lap.

 5. Szevasztok!
  Lenne egy kis problémám. Amikor a MyPHPadmin-ban a root-nak a jelszavát megváltoztatom mindig megjelenik ez a hibaüzenet: #1045 – Access denied for user ‘root’@’localhost’ (using password: NO). Ezt hogy lehet kiküszöbölni? Segítség!

 6. köszönöm neked hogy létre hoztad ezt a remek oldalt.remélem találok megoldást mostanság pont ezekkel a dolgokkal küszködök.még egyszer köszi.

 7. Elsőként állítsad be a biztonsági programjaidat (ha vannak ilyenek), hogy az apache-t ne bokkolják. Ha ez meg van, és routered van, akkor csinálj egy 80-as port átirányítást a routeren a gépedre, és elvileg már látható kivülről is a szerver.

 8. Sziasztok!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy ezekkel, a hasonló programokkal meg lehet-e oldani azt, hogy ne az én gépemről, hanem egy asdott ftp szerverről indítsa, és ezzel folyamatosan elérhető legyen. Ha igen, lécci, írjátok meg, hogyan.
  Köszi:)

 9. Gyakorlatilag neked egy webszerverre lenne szükséged, amit betehetsz egy szerverterembe? Ha igen, meg lehet oldani csak nem annyira olcsó mutatság és nem is biztos (illetve biztos hogy nem), hogy windows-os szerverrel kellene megoldani. :)

 10. Kikapcsoltam mindent, még a windows-os tűzfalat is, de így sem tudom a saját IP címemen keresztül elérni…

 11. Nekem ugyanaz a problémám, mint Kisterrornak: ha jelszót is megadok a mySQL konfigjában, már egyből nem lehet kapcsolódni a szerverhez. Jelszó nélkül viszont szépen működik. Mi lehet a hiba?

 12. Sziasztok!

  Nemrég kezdtem bele a PHP programozásba, és elég sok mindent értek már, de lenne egy problémám.
  Hol tudom megnézni, az elküldött adatokat? Tegyük fel valaki regisztrál az oldalamra, hol látom meg milyen progi kell hozzá, hogy Én az adatokat lássam is, vagyis hogy jutok hozzá?
  Segítségeteket előre is köszi.

 13. Szia Harder lenne egy nagy kérésem tudom hogy hülyén hangzik de még kezdő vagyok és a segítségedre szorulok.Feltelepítettem az Easyphp programot és működik is csak kaptam 1 telepítős php oldalt és az elején kéri a mysql dolgokat és nem tudom azt hogy kell megnézni az easyphp-ben meg hol vannak ezek a dolgok elrakva?
  Ezeket kéri az oldal mit telepítenék:MySQL Szerver:
  :MySQL Felhasználónév:
  :MySQL Jelszó:
  :MySQL Adatbázis:

  De ami nem telepítős php az rendesen fut.Ha
  tudnál egy magyar+bővebb infót küldeni azt meg köszönném nagyon.

 14. gyurma: probald ki azt, hogy felhasznalonev root, jelszo legyen ures. adatbázist meg előbb létre kell hoznod, pl. phpmyadminnal.

 15. Próbáltátok az új EasyPHP-t? Valamit módosítottak és ha átírom az web server portját 80-ról másra az admin felület még mindig a defaultra mutat (gyanítom, hogy bedrótoztak valamit).
  Valakinek ötlete van erre? Azon kívül, hogy használjam a 80-ast vagy keressek a googlin?

 16. Nekem az a problémám akadt, hogy se a wampserver se az easyphp nem megy. Legalábbis az apache nem megy. Hogyan tudom megznézni, hogy mi foglalja le a portot? Hogyan tudom átállítani? Sűrgősen kéne a localhost, és nem tudom hogy hogy oldjam meg ezt a problémát. :-(
  Please help!

 17. A probléma azon szempontból megoldódott, hogy nem indult az apache. (nem a c meghajtóra installáltam) Viszont nem működik a localhost, nem nyitja meg a böngésző. Most már lényegtelen, a wapserver végre elindult, és működik is. Azért köszönöm a segítséget. Skype-om nincs, ha lenne, már rájöttem volna, hogy az foglalja. Allivedercsi! :-)

 18. áá sík hüle vagyok ehez.ezt a Mysql-t hogy kel létre hozni ?mert tényleg nem értem az egészet valaki nem tudna ebben segíteni de valami nagyon egyszerűen kéne elmagyarázni mert mint modtam sík hüle vagyok a Mysql-hez.előre is köszönöm.Ja köszi charlie próbáltam amit te mondtál de akkor is kéri a Mysql-t

 19. Harder légy olyan kedves és segíts.De ha nemtudsz/nemakarsz akkoris írj valamit mert akkor legalább nem reménykedek.
  Előre is köszi a választ.Majd 1 hónap múlva megint felnézek hátha jött válasz.

 20. Fel sem merült bennem, hogy március 28. óta a válaszra vársz és nem kerestél rá a neten. :)

  1. oldalon lévő találatban volt válasz, miszerint e csomag alapértelmezett felhasználójához nincs beállított jelszó, így a kérdésedre a válasz a következő:

  :MySQL Felhasználónév: root
  :MySQL Jelszó: hagyd üresen
  :MySQL Adatbázis: amit beállítottál/létrehoztál

  A 3. tételhez plusz magyarázat:

  az easyphp elindítása után a http://localhost/phpmyadmin címen tudsz új adatbázis létrehozni, méghozzá a “create database” rész alatt ami a főoldalon található.. Beírod a mezőbe a kívánt nevet, majd katt a “create” gombra. Ha kész, akkor ugyanezt a nevet kell beírnod majd a “MySQL Adatbázis” részhez.

 21. óóó köszönöm szépen nagy segítség voltál végre működik.bocs hogy ilyen pancser voltam de életembe nem foglalkoztam ilyennel de még hasonlóval se.de a lényeg hogy működik rendesen.még 1x köszi

  Üdv:gyurma

 22. Szeretnék egy kis segítséget kérni!

  Az op-rendszerem Vista.

  Feltelepítettem az Apache-ot, PHP-t, MySql-t külön külön. Aztán a WAMP-ot, aztán az ÍziPHP-t.
  Nem megy a PHP futtatás egyik esteben sem! :(

  Az első esetben, amikor külön-külön telepítettem az összetevőket, portproblémákat jelzett. A második esetben a WAMP ment, de semmi eredmény, nem ment a localhost oldal. Aztán az ÍziPHP-t is felraktam, az Sql lámpa zöld az Apache piros, és azt a hibaüzenetet kaptam, hogy egy másik web szerver fogllja a portot. Port probléma, port probléma…

  Megőrülök ettől a port problémától. Olvastam, hogy az MSN, Skype ráülhet a 80-as portra. OK, kikpacsoltam az MSN-t, Skype-m nincs is. Nem ment. Feltelepítettem az Apache-ot a másodikként válaszható lehetőséggel a telepítése során, a port válastási lehetőségnél. Nem ment így sem.

  Esetleg ez lehet a probléma forrása -de nem web szerverekről van szó (gondolom)-; fent van a gépemen a Microsoft SQL server 2005 + Microsoft SQL Server Dekstop Engine Sony Mediamanager + Microsoft SQL Server Native Client + Microsoft SQL Server Setup Support Files + Microsoft SQL Server VSS Writer.

  Azért van ezekre az izékre szükségem mert a Sony Vegas 7-es nem hajlandó Vista alatt futni, csak ha fentvan ez a csomag. A nyolcas Vegas full Vista kompatibilis, meg drága is… =) Szówell kellenek ezek a Microsoft izék a gépemre.

  Mi lehet a gond? Megoldás? Help! Előre is thx!

 23. Elöljáróban el kell, hogy mondjam, láma vagyok a dolgokhoz. A problémám a következő: a böngészőbe beírva a localhost megjelenik, de az ottani pl: php vagy egyéb allományt már nem tudom futtani, mert 404-es hibakódot kapok. Mit, és hol kell beállítani/átállítani, hogy elkerüljem az alábbi hibát? Előre is köszi a segítséget.

 24. Először is Kazz neked azt tudom mondani hogy én is így jártam ugyanis külön külön nem érdemes felrakni ezeket ha már egyszer van komplett programok mint pl:Easyphp. És én is felraktam a wamp,xamp meg ilyenek és nekem is mindig volt velük problémám hol ez hol az.De amióta az Easyphp-t használom nincs ilyen gondom hála Harder-nek egyszerű és gyors progi.Ami meg a Microsoft SQl-t illeti ilyenről még nem hallottam hogy a vegas ne fusson ez nélkül .Az lehet hogy inkább a fájlok amiket tartalmaz a microsoft sql server azt hiányolja a vegas de szerintem más módszer is van a vegas használatához minthogy 1 ilyen nagy progit fel keljen telepíteni.De szerintem is van köze azért nem tudod használni.

  Foxkid
  Az attól függ,hogy mit akarsz feltelepíteni a serveredre.Telepítős php-t akarsz felrakni vagy nem?Mert ha telepítőst akarsz akkor nem simán a localhost elérést kell csak megadni,hanem PL:. http://localhost/annak a mappának a neve ahol van a cucc amit akarsz telepíteni/install/index.php

  Remélem segítettem de ha mégse akkor csak az azért van mert én is nemrég kezdtem használni az ilyen cuccokat.

  Üdv:gyurma
  És mégegyszer köszi Harder

 25. Üdv. Teszteléshez én is az easyphp 1.8 verzát használom. Látom voltak problémák a fileok elérésével. Mikor elinditod a szervert a monitorod jobb alsó sarkában megjelenik egy “e” betü piros ponttal. Arra jobbklikk majd helyiweb. Ennek hatására a böngészödbe megnyilik a www root könyvtár index oldala ez egy olyan index.php file ami “könyvtárakat listázza ki” ezért én azt ajánlom ha készitesz egy projektet tesztelésre. Rakj egy másik könyvtárat is a www/ kvt-ba igy késöbbiekben ha több honlapot hozol létre attekinthetöbb lesz. Értelem szerüen a könyvtárnak legyen index filéje. Ez élö szerveren is fontos momentum, mert különben ha a könyvtárra hivatkozva az apach kilistázza a teljes tartalmát. Ép most szedtem le a 2.01b verzát ami szintén ugyanazt a problémát mutatja hogy a mysql szerver leáll.

 26. Üdv!

  Gyurma idézlek: “külön külön nem érdemes felrakni ezeket ha már egyszer van komplett programok mint pl:Easyphp”. Hát ez így nem éppen áll meg! Azt kell eldönti, hogy milyen rendszer alatt, és mit is szeretne csinálni az ember. Az aki most ismerkedik a PHP-val, a MySql-lel, annak tökéletes. Idővel meg úgy is eldől, hogy a felhasználó kinőtte-e vagy sem (talán nem véletlen, hogy mind háromm alkotóelemre nagy energiát fordítanak).
  Nem tagadható előnye, hogy valóban “easy” a telepítése.

  Kazz: nem csak az MSN vagy a Skype foglalja a 80-as portot, a fájl megosztók is szeretik használni. Egyébként meg találkoztam olyan Apache telepítővell (easyPHP-val is ), ami hibás volt. Erre gyorsan rájöttem, de 2 nap volt, mire észrevetten, hogy bevéste magát a regisztrációs adatbázisba és csak azután futott hibátlanul a jó telepítés, hogy kitakarítottam a bejegyzéseket! A Webes közzététel (ami az IIS-t mozgatja) is összeakad az Apache-csal. A Google-n Apache+PHP+MySql hármasra rákeresve, gyorsan találsz jól érthető telepítési útmutatót.

  A lényeg: szedd le az öszzes próbálkozást, nézd meg, hogy nem marad-e bejegyzés a reg. adatbázisban (regedit), és próbáld meg újra telepíteni.

 27. Helló, hálózatba kötött gépről, hogy lehet elérni a easyphp-s oldalakat?
  Beírom az ip címet, de mindig átirányít a 127.0.0.1-re, ami nem található…
  Amelyik gépen fut a szerver azon jó, de csak azon.

 28. ISTEN VAGY. így kitudom próbálni elsőnek a gépemen a CMS rendszereket. Áldjon téged az ég!!!!!!

 29. gyuri: ha az ip-d fix, akkor szerintem regisztrálj a dyn.hu-ra, és itt tudsz domain-t szerezni a gépednek. Ha nem fix (tehát dinamikus :)), akkor regelj a myip.hu-ra, vagy dyndns.org-ra, ugyanis ezeknek vannak kliens oldali progijaik, amik minden indításkor befrissítik az ip-d. (már ha publikus az ip-d, tehát netről elérhető az ip címed beírásával a géped)

  a másik kérdésedre + ém kérdésére is a válasz az, hogy meg kell keresni az easyphp mappájában az apache config fájlját, ami httpd.conf néven szerepel.

  ebben a fájlban lesz egy ilyen (46. sor környéke):

  46
  
  Listen 127.0.0.1:80

  ezt át kell írni Listen 80-ra. Esetleg a 127.0.0.1 helyett szerepelhet localhost is, vagy az is, lehet, hogy csak simán Listen 80 van. (Azért nem tudom pontosan, mert nekem nincs easyphp, csak egy egyedi apache + php + mysql + openssl telepítésem :) )

  valamint ha találsz ilyen sort:

  345
  
  Allow from 127.0.0.1

  akkor itt a 127.0.0.1-et át kell írni all-ra (ebben az esetben is szerepelhet a 127.0.0.1 helyett localhost), majd el kell menteni a fájl-t és újraindítani az easyphp-t.

  Ha minden igaz, akkor már engedi egy másik hálózatban levő gépről is + netről is (ha publikus az ip-d) az elérést.

 30. Egy elég komoly problémába futottam:
  Környezet: WXP Prof SP3 UpToDate + EasyPHP 2.0.0 (most töltöttem le a site-ról)
  Feltelepítem rendszergazdaként, majd átloginolok egy ugyancsak rendszergazda jogosultságú másik userre (ugyancsak rendszergazda csoport tagja) és a MySQL már nem indul el, csak akkor ha kézzel indítom a mysqld.exe-t. Amire viszont a végén szöükségem lenne, hogy felhasználói csoport tagságú user-ral is el tudjam indítani gond és külső beavatkozás nélkül.
  Indításkor a hibaüzenet: “Unexpected end of MySql… see log file?” Ha igent mondok behoz egy logfilet amiban nincs friss infó.

  Egyáltalán futtatta már valaki az easyPHP-t mezei felhasználói jogosultsággal?

 31. Nahát működik! Köszönöm! :D

  Egy (forradalmi) társkereső oldalt szeretnék létrehozni, és arra gondoltam a mag inkább egy tárhelyszolgáltatónál lenne (freeweb), mert
  – 24 órában elérhető
  – tudok regisztrálni (pénzért) domain-nevet, amiben nincs benne a szolgáltató neve
  – smsweb

  Az itthoni szerveren meg csak a felhasználók által feltöltött képek, és zenék lennének.
  Jó ötlet? Vagy van más ötlet az utolsó 2 gondolat kiaknázására?

  Köszönöm.

 32. Nem jó ötlet, mert nem lesz elég sávszélességed a lap üzemeltetéséhez (főleg a képek, zenék miatt).
  Ráadásul ha a honlap nem a freewebnél van, akkor valószínűleg törölni is fogják a tartalmat, mert nem lehet fájlszerverként használni ha jól emlékszem (nézd meg a szabályzatot).

 33. Kicsit igaz későn írok, de hátha még aktuális :)

  Először is zetaylor: Szerintem próbáld meg azt, hogy adsz a rendszergazdák csoportnak teljes hozzáférést az easyphp mappájára (ha még nincs), ill. a c-n levő my.ini-re is, valamint vedd fel külön azt a usert, akinek engedélyezni akarod a használatát és állíts be neki is teljes hozzáférést (suliban igaz WOS portable-t használtam, de ezzel a módszerrel működött normálisan).

  gyuri: örülök, hogy működik, viszont én sem ajánlom, hogy az otthoni szervereden tárold a nagy sávszélesség-igényű fájlokat (képek, zenék, stb), hacsak nincs legalább 60-70 mbites neted és ezt a későbbiekben nem tudod bővíteni :)

  Valamint átnéztem a fw szabályzatát és azt engedik, hogy máshonnan is legyen letöltve anyag, csak azt nem, hogy egyszerű ftp tárhelyként használjuk egy másik oldal háttértáraként.

 34. Hello Fefy!
  Hol lehet letölteni a WOS portable porgit? a hívatalos oldalon nem müködik a link!
  Esetleg tudnál segíteni nekem!??? Előre is köszi!
  Üdv.: ER

 35. Légyszíves segítsetek.
  Nem akarja elindítani az Appache-ot mert: Another webserver used the web port.
  Tudtommal nincs más szerver a gépemen

 36. Szia,
  valami más progi használja azt a portot, valószinüleg a Skype lesz a hunyó :)

 37. Nekem is ugyanaz a probléma, másik webserver használja a megadott portot , lehet az a gond hogy én sem a c-re telepítettem, de ha hazamegyek kipróbálom a c-n is.

 38. Légyszíves segítsetek.
  Letöltöttem a most elérhető EasyPHP 3.0-át és telepítve elindult. Köszönet az ötletért, most kezdem a témát. Azonban akad egy kis gond vele, mert HTM kiterjesztésű esetén nem hajtja végre egy sima echo kiíratást sem mint PHP utasítást, ugyan akkor PHP kiterjesztéssel a HTML-es fazont is végrehajtja, Internet Exploleren. Szeretnék meghívni naptár.PHP- t a htm oldalon, de így nem akar sikerülni.
  Elrontottam valamit? Valamit ini-ben kell beállítani?
  Előre is köszönöm a segítséget.

 39. Köszi, de közben rájöttem, hogy miért nem úgy működik, ahogy azt vártam volna.

 40. Sziasztok!
  Azt akarom megtudni, hogy:
  1. Ez a program ingyenes-e?
  2. Melyik a jobb: WAMP5 vagy EasyPHP?
  Írhattok az e-mail címemre is: ger.csaba@freemail.hu
  Válaszotokat előre is köszönöm!

 41. 1.) igen, de ez kiderül a lapjukról is
  2.) szerintem nincs lényeges különbség köztük, én most wamp-t használok

 42. Hello! Én ezzel sz#rakodtam 1 napig, aztán töröltem CrapCleaner-rel a rededit-et, utána feltettem az apache-ot. Meglátogattam a Saját IP címemet és már működött is. A PhP-t és MySQL-t külön telepítem, de ha nem megy az sem baj, mert így is jobban megy már, mint ezek a program packok. Ez alapján csináltam meg: http://www.youtube.com/watch?v=uJBH0JRaaRU. NO-IP-s oldalt is regisztráltam, 5mp-enként küldi, hogy változott-e az IP.

 43. De ezeknek a “régieknek” is igazából működniük kéne, mert folyamatosan fejlesztik. Mondjuk csak netre nem tudtam kiengedni ezeket. Szerinted élesben használhatom windows7-en vagy csak linuxon?

 44. Az, hogy kéne működni meg hogy ténylegesen működik-e, az 2 különböző dolog. :) No meg tényleg minden bántás nélkül, lehet hogy te rontottál el valamit, talán azóta fejlesztettek rajta és most már lehet részletesebben konfigolni stb..
  Ha találtál olyat megy egyből és nincs vele gond, használd azt. :) Szerencsére van választási lehetőség.

 45. hxxp://noob.hu/2012/02/18/gfh_0.JPG
  hxxp://noob.hu/2012/02/18/fgh.JPG
  Segítenél a kitöltésben? :D
  Amúgy lehet, hogy én rontottam el valamit, nem kizárt

 46. Szia
  Az lenne a kérdéem, hogy én az EasyPhp 12- őt használom már jó ideje,és szeretnék hozzá telepíteni ImageMagic-et.
  Letöltöttem telepítettem, de hogyan lehet megadni az EasyPhp-nek, hogy használja?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét