Egyszerű oldalszámláló PHP-val

A szerverről történő oldal-letöltéseket számolja. A működéshez PHP-t futtató szerverre lesz szükségünk. A scriptet be lehet illeszteni a meglévő HTML kódba a szükséges helyen. Fel kell tölteni a fájl mellé azonos könyvtárba egy egyszerű .txt fájlt – ez esetben figyelni kell a kiterjesztésre ( .php a script és .txt az adatfájl) – ami a számláló induló állását tartalmazza (pl.: ‘0’).

Ellenőrizzük, hogy létezik-e a counter.txt nevű fájl, kiolvassuk a tartalmát ( érték ), bezárjuk a fájlt, az értéket, mint változót megnöveljük eggyel, megnyitjuk a fájlt írásra, beírjuk az új értéket, egyúttal az adott lapon is megjelenítjük azt.

Na, ennyi az egész! Most már számolgathatjátok a honlapotok látogatottságát :)

Szerző: lyzu

kód

<?php
$File = "counter.txt";
# számláló fájl elérési úttal
if (file_exists($File))
# fa létezik a fájl
{
$fp = fopen($File,"r");
# megnyitja olvasásra
$num = fread($fp, filesize($File));
# kiolvassa a tartalmát
fclose($fp);
# bezárja
$num = $num + 1;
# hozzáad egyet
$fp = fopen($File, "w");
# újra megnyitja írásra
fwrite($fp, $num, 10);
# felülírja az új értékkel és zárja a fájlt
fclose($fp);
echo("Látogatók száma: <B>" . chop($num) . "</B>.");
# kiírja a lapon az új értéket.
}
?>

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. hello. azt szeretném kérdezni, hogy nekem van egy neveldém, és azt hogy lehetne megoldani, hogy ha vesz valamit valaki a boltba, akkor az bekerüljön az eszköztárába, a pénzt pedig levonja. és még azt is kéne, hogy ha nulla a pénz, akkor ne tudjon vásárolni, sem akkor, ha nincsen pénze az adott dologra. valami ilyesmivel szeretném megoldani, mint ez, hogy megnyitja a penz.txt-t aztán levonja az árat, aztán elmenti, megnyitja az eszkoztar.txt-t és hozzáírja hogy tehát belerakja a megvett cucc képét, és elmenti, de a régebbi cuccokat sem törli.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét