Facebook Like gomb uCoz honlapba illesztése

Egy uCoz honlapon lehetőségünk van rá, hogy a bejegyzéseinkhez a ma már oly népszerű közösségi oldalak, mint például a Facebook „Tetszik” gombját hozzáadjuk. Mivel a gombot csak bizonyos modulokhoz lehet hozzáadni, tanácsos az adott modult a művelet előtt aktiválni. Legtöbb esetben a Blog vagy a Hírek modul lehet a jó választás.

Ha a Vezérlőpultban aktiváltuk a Blog modult, keressük meg a Honlap stílus menüben a Külalak vezérlését, abban a Blog anyagának és hozzászólásainak tartalmára vonatkozó részt, és nyissuk meg. Ebbe kell majd ugyanis beilleszteni a generáltatott kódot.

Látogassunk el a developers.facebook.com címre. Nem kell megijedni, nem kell ahhoz tényleges fejlesztőnek vagy programozónak lenni, hogy a műveletet elvégezzük. Minden a felhasználóhoz van szabva, és néhány listából kiválasztható elemmel a szánk íze szerint konfigurálhatjuk a Like gomb megjelenését. Tulajdonképpen, ha nem akarunk a külalakjával törődni, tökéletesen megteszik az alapértelmezett beállítások is.

Az oldal angol nyelvű, de nincs szükség különösebb nyelvtudásra; amit tudni kell, azt leírom.

A főoldalon a bal szélső „Build for Websites” gombra kell kattintani. Az oldal tartalmának legelső bekezdésében keressük meg a „Like button” linket, és kattintsunk rá. Ekkor a gomb beállítási oldalára jutunk. A „URL to like” (lájkolandó URL) mezőbe az oldalunk címét kell megadni, pl. sajathonlap.ucoz.hu. A „Layout Style” (megjelenési stílus) kiválasztásával tulajdonképpen a megjelenés módját állíthatjuk be. A „verb to display” (a megjelenítendő szöveg) mezőben azt állíthatjuk be, hogy a „Tetszik”, vagy az „Ajánlom” szöveg jelenjen meg a felfelé mutató hüvelykujj mellett. A „Color Scheme”, vagyis a színséma mezőben két választási lehetőségünk van. Vagy az alapértelmezett „light”-ot, a világos témát, vagy a „dark” – sötét témát választhatjuk. A „Font” (betűtípus) mezőben a legalapvetőbb betűtípusok között válogathatunk. Arial, Lucida, Seagoe, Tahoma, Veranda. Ha végeztünk a beállításokkal, a „Get Code” (add a kódot) gombra kattintva megkapjuk a kódot, amit az oldalunk forráskódjának megfelelő helyére kell beilleszteni.

Másoljuk ki a felső ablakban látható kódot, navigáljunk vissza a Vezérlőpultba a megnyitott dizájn forráskódjához, keressük meg a <body> HTML tag-et, egy Entert ütve hozzunk létre egy új, üres sort, és a tag alá illesszük be a kapott kódot. Majd a Facebook oldalra visszatérve az alsó ablakból is kimásoljuk a második kódot, ezt pedig az oldalunkon a $RATING$ kód után kell közvetlenül beilleszteni. Ha ezzel megvagyunk, és elmentettük a változásokat, a következő blogposztnál (és a korábban létrehozottak alatt is) meg fog jelenni a Facebook Like gomb a uCoz honlapunkon.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Helló!

    Nekem sajnos nem működik, azt írja ki, hogy spam avagy nem biztonságos az oldalam. :( Ezért nem működik nekem.
    Valami ötlet?

  2. Szia Gertrúd! Tudom, nem aktuális, de szerintem egy általános információ sem árt: a hibát jelentettük a Facebooknak, és már meg lehet osztani ucoz.hu-t tartalmazó linkeket a Facebookon ;)

  3. Gondolom két év elmúltával megoldódott a probléma, amire nagy valószínűséggel megoldást talált a uCoz fórumán. :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét