FLV a desktopon

Az FLV-ét mindenkinek cikksorozat második részét következik. Az első részben sikeresen eljutottunk odáig, hogy a “tetszőleg” videó formátunkból mostanra egy szép, szabványos, és jó minőségű flv file-t csináltunk.
Itt az ideje hogy meg is tudjuk nézni, hogy mit alkottunk.

Első körben a desktop alkalmazásokat vesszük sorba, a teljesség igénye nélkül.

Az első jelölt a nemes egyszerűséggel FLV Player-nek elkeresztelt alkalmazás. ami windows platformra készült és a playerek közül a jó felülettel, és a net-ről való közvetlen lejátszás képességével emelkedik ki illetve a teljes képernyős videó lejátszás támogatásával.

A második jelölt nem egy teljes program, csak egy plugin a QuickTime lejátszóhoz, mely meg tudja jeleníteni az flv formátumokat. A plugin neve Perian és jelen pillanatban csak Mac OS X -re érhető el. Állitólag dolgoznak a windowsos verzión is.

A Riváról mint cégről már esett szó, rengeteg eszközt fejlesztenek a flash asztali szerkesztéséhez, konvertálásához, így természetes, hogy player-ük is van, amit a Riva FLV player néven találunk meg a weblapjukon. Átlagos player, de legalább mindig kéznél van.

Applian FLV player. Maga a lejátszó hozza mindazt amit egy asztali lejátszótól elvár az ember, amiben kiemelkedik a mezőnyből az az a lehetőség hogy az flash alapú internetes rádiók tartalmát egy mozdulattal a merevlemezünkre menthetjük. Hogy a jogvédők ehhez mit szólnak nem tudom, de hasznos lehetőség. Ezenfelül azon kevés lejátszó egyike, mely képes jobb minőségű élsimítást alkalmazni utólag a videón, természetesen töménytelen mennyiségű CPU időért cserébe.

Nem maradhat ki a listáról az Adobe saját fejlesztésű Adobe Media Player-e sem, azonban ez jóval túlmutat az egyszerű videó lejátszókon, lévén komplett tévé csomagok, csatorna rendszer, és több ezer videó érhető el a program segítségével. Nem mellékesen kiválóan alkalmas a számítógépünkön tárolt flv file-ok lejátszására is. Támogatja mind a 3 videó formátumot, és mind a 3 népszerű platformon elérhető. Az Adobe AIR desktop környezetére épül, így teljes mértékben kihasználja számitógépünk teljesítményét a lejátszás javítása érdekében.

Ezen felül persze van még jó néhány desktop program is, ha valaki úgy érzi, hogy az ő kedvencét kihagytam, kérem egy kommentben dobjon meg a linkkel.

1 hozzászólás

  1. Üdv!
    Mivel általános médialejátszót szinte mindenki használ, ezért felhívnám a figyelmet az ingyenes GOMPLAYER-re, melyhez elérhető magyar felület, szinte minden formátumot lejátszik, természetesen az FLV-t is! Ezen túl lenne egy kérdésem is. Mivel rengeteg FLV videóm van szeretném őket rendszerezni, kulcsszavakkal ellátni, hogy könnyebben meg tudjam találni amit éppen keresek. Kategóriákba is jó lenne szedni őket, hasonlóan a képekhez vagy az MP3 zenékhez. Létezik ilyen alkalmazás?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét