Honlap létrehozása az uCoz rendszerében

Amint a regisztráción túl vagyunk, azonnal meg is kezdhetjük a berendezkedést. A uNet adminisztrációs felületén belépve egy úgynevezett WebTopon találjuk magunkat. Az elnevezés a Desktop után szabadon – hiszen egy virtuális asztalt kapunk. Van Start gombra hasonlító U-gomb és menü is. A menüben néhány hasznos és kevésbé hasznos ingyenes online alkalmazás is helyet kapott. Ami viszont minket elsősorban érdekel, az a Honlap‑kezelő.

A Honlap‑kezelő elérhető az U‑menüből is, vagy közvetlenül a WebTopra kihelyezett ikonról. Ha duplán kattintunk rá, a felbukkanó ablakban rögtön el is kezdhetjük a weboldalunkat létrehozni.

Először is ki kell találnunk, mi legyen a weboldalunk neve. Itt egy tanácsom lenne: kerüljük az olyan fura neveket, amelyek nehezen megjegyezhetőek, valamint különleges karaktereket tartalmaznak. Az átlag webező számára már egy kötőjel a névben is bonyolult lehet: nem tudja, hogy kell írni. Ezért szorítkozzunk a rövid és könnyen megjegyezhető névhez. Ha esetleg már foglalt lenne a kitalált név, sokféle domain végződésből választhatunk. Ha tehát a „pistiweb.ucoz.hu” már foglalt, nyugodtan válasszunk „pistiweb.ucoz.net” nevet. Lehet .com, .org  vagy .net is a végződés, de akár nemzetközi is.

Ha beírtuk a nevet, kiválasztottuk a végződést, és jóváhagytuk, a rendszer jelzi nekünk, hogy a honlapunk elkészült. Innentől egy varázsló vezet végig lépésről-lépésre a honlap felépítésén. Előbb sablont kell kiválasztanunk, majd a modulokat válogatjuk össze és aktiváljuk őket.

Ezek után már csak a tartalom feltöltése és a dizájn személyre szabása van hátra.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét