Honlapkészítéshez top gyűjtemények

Nézzünk olyan cikkeket, listákat, melyek címe is már azt sugallja, hogy az adott témában legjobb (top) oldalakat, forrásokat és egyéb anyagokat gyűjtötték össze. :)

A Top 20 Free Vector Resources for Designers cikkben a top 20 ingyenes vektor forrásokat tartalmazó honlapot gyűjtötték össze (BittBox, Vecteezy stb …)

A Top 10 Javascript Frameworks – Which do you prefer? cikkben a top 10 javascript framework-t gyűjtötte össze a szerző és ahogy látom kíváncsi rá, hogy Te melyiket tartod a legjobbnak. :) (Tényleg, melyiket?)

A The Top 80 CSS Galleries a 80 legjobbnak ítélt CSS alapú lapokat listázó gyűjteményeket (css gallery) szedte csokorba. Szerintem ezek közül nem érdemes mindet követni hisz elég nagy az átfedés, de le lehet válogatni belőle azokat, melyek neked is tetszenek.

A Top 15 Inspirational Typograhy and Font Blogs c. cikk a top 15 tipográfia témában inspirálni képes lapot gyűjtötte össze.

Háttérképet szerintem majd mindenki használ, úgyhogy íme a top 50 háttérkép gyűjtemény Top 50+ Wallpaper Websites.

A CSS framework-k használatáról és hasznosságáról megoszlanak a vélemények, de most nem ez a lényeg … itt a top 12 CSS framework, amelyeket érdemes megnézni ha úgy döntesz, hogy ezek használatával fogsz lapot építeni: Top 12 CSS Frameworks and How to Understand Them

Ha érdekelnek a WP hírek, akkor íme a top 40 wordpress hírforrás: Top 40 blog about WordPress

Ha nem akarsz saját blog grafikát használni, akkor fusd át a Top 50 free WordPress themes c. cikket, ahol a szerző az általa legjobbnak ítélt 50 ingyenes wordpress theme-t gyűjtötte össze.

Ingyenes forrásokból soha nem elég, így gondolta ez a Top 80+ Images, Graphics, Icons etc Resources, you cannot miss ! cikk szerzője is aki összeírta a több mint 80 legjobbnak ítélt kép és grafika gyűjtőhelyet.

Néha jól jöhet, ha 1-1 témában van egy kisokos pdf-ünk amiben a legfontosabb dolgok megtalálhatóak (cheat sheet). Az ezeket összegyűjtő lap pláne jól jöhet: The Cheat Sheet Cheat Sheet: Top 100 Lists of Web Development Cheat Sheets

A top 40 ingyenes ikongyűjtemény listája: Top 40 Free Icon Resources for Web Designers

Ha szeretnéd a videós oldalakról letöltött, jobbára FLV formátumú fájlokat valami más (pl. avi) formátumban eltenni, jól jöhet majd a top 10 online videó konvertáló szolgáltatás gyűjteménye: Get Your Own Copy: Top 10 Online Video Conversion Services.

Az alkalmazások tervezése közben számtalan hibát lehet véteni, közel sem egyszerű jól használható, áttekinthető, a felhasználók számára könnyen értelmezhető és jól működő felület és működést biztosítani. A useit.com-on most egy cikk formájában a 10 leggyakoribb hibát sorolják fel: Top-10 Application-Design Mistakes.

Audio témában a top 10 program, hogy a zenei gyűjteményed rendben legyen: Top 10 Free Programs to make the most out of your MP3 Collection (lejátszók, ripperek, szerkesztők, konverterek ….)

A top 40 photoshop-ban manipulált képnek tartott lista inkább érdekes mint hasznos: Our Top 40 Photoshopped Images, de azért megér egy percet hogy átnézd. :)

A top 40 ingyenes ajax és javascript kód designerek számára: The Top 40 Free Ajax & Javascript Code for Web Designers

155 wordpress témakörös linkgyűjtemény speckyboy-tól, szerintem nagyon jó: 155 WordPress Resources, Tutorials, Plugins, Themes, AJAX, Podcasting…WP Monster List

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Na ez jó, van ami áttanulmányozni :) Ki kellene fejleszteni valamit, hogy időt is lehessen átadni a bejegyzésekben, s akkor alaposabban lehetne olvasni :D

  2. Szia!

    Elég bonyolult, fárasztó kérdésem lenne, de lehet kapásból fogsz tudni segíteni. Szóval egyik nap nézegettem ezt az oldalt… és láttam egy cikket amiben szerepelt egy program. Na most ezzel a programmal saját kezűleg lehet képet generálni az égboltról. És most sehol nem találom azt hogy hol volt erről szó. Egyébként ez az oldal nagyon jó, és számomra nagyon hasznos. Köszönöm a segítsége!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét