Mambo frissítése Joomla-ra

Aki követte a tutorial.hu híreit vagy más, mambo-val foglalkozó honlapot, az tudja jól hogy milyen gondok voltak mostanában a mambo háza táján. Az elmúlt időszakban – mióta kijött a Joomla – sem tudtam olyan bejegyzést vagy cikket olvasni ami azt állította volna bármi gond van vele – úgyhogy épp ideje volt nekem is megejteni ezt a frissítést.

A http://help.joomla.org/ címen fent van ennek a nagyrésze, de címszavakban

1.) először is készíts mindenről egy biztonsági másolatot! :)

2.) másold fel FTP-re a joomla fájlokat (a biztonság kedvéért felteheted először egy új könyvtárba is, majd minden beállítás stb.. után átteheted a gyökérkönyvtárba, de én úgy csináltam hogy a mambo összes könyvtárát áthelyeztem egy újonnan létrehozott könyvtárba, a joomla fájlokat felmásoltam a kipucolt root könyvtárba és a többit lásd lentebb…)

3.) a “configuration.php”-t másold vissza (tehát a régivel írd felül az újat), és ha szükséges módosítsd a beállításait/tartalmát

4.) másold vissza a “templates” könyvtárba a használt skinedet (ha nem a default-t használtad akkor ezt meg kell tenned), illetve az összes olyan képet és anyagot melyet használtál a lapon.

5.) nálam nem volt semmilyen extra kiegészítés telepítve az SPGM galérián kívül, ennek a fájljait szépen visszamásoltam a helyükre “/components/com_mambospgm/” illetve “/administrator/components/com_mambospgm/”

6.) másold vissza a nyelvi fájlokat (ha voltak) a “languages” könyvtárba

7.) a leszedett joomla csomagban található SQL-es adatbázis frissítést futtasd le ( Joomla_1.0.2-Stable-Full_Package \ installation \ sql \ migrate_Mambo4523_to_Joomla_100.sql)

8.) Nézd végig hogy mindenhol megfelelőek-e a chmod-ok, bár ezeket a későbbiekben is tudod majd módosítani

Ha mindenezzel kész vagy, akkor emberi számítások szerint futnia kell a frissített Joomla alapú honlapodnak.

A teljes és részletes leírást (ha ez alapján nem megy) lásd a www.joomla.hu cikkében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét