Mambo hack – szerkesztőfelület módosítása

A mambo honlap külsõ részén (ami a látogatóknak is elérhetõ) is be lehet jelentkezni adminként, ezzel elérhetõvé válik a már fent lévõ cikkek azonnali szerkesztése (sokszor gyorsabb, mint admin felületre bemászni, megkeresni a cikket majd módosítani). E szerkesztést a cikk címe mellett található „szerkeszt” gombra kattintva lehet megvalósítani.

A cikkeket leginkább „no wysiwyg editor” állapotban szoktam szerkeszteni, számomra ez a legproblémamentesebb megoldás, viszont A szerkesztésre megnyíló cikk alapértelmezetten egy elég kis méretû területen jeleníti meg a kódot.

Ezt a keskeny szerkesztõsávot lehet módosítani, ehhez nyisd meg a components/com_content/content.html.php fájlt, és keresd meg az alábbi sort:

1027. sor

1
editorArea( 'editor1', $row->introtext , 'introtext', '500', '200', '45', '5' ) ;

Cseréld ki erre
1027. sor

1
editorArea( 'editor1', $row->introtext , 'introtext', '800', '400', '120', '30' ) ;

majd a keresd meg az alábbi részt
1043. sor

1
editorArea( 'editor2', $row->fulltext , 'fulltext', '500', '400', '45', '10' ) ;

és cseréld ki erre
1043. sor

1
editorArea( 'editor2', $row->fulltext , 'fulltext', '800', '400', '120', '30' ) ;

Ez a módosítás egyébként az admin felületen keresztül elérhetõ szerkesztõfelületet is módosítja, így 2 legyet lehet ütni egy csapásra. :)

Megjegyzés: a verziószámváltásokkal lehet hogy a fájlban kicsit máshova, más sorba fog kerülni ez a kódrészlet, jelenleg ez a módosítás a Mambo 4.5.2-re vonatkozik.

A szerkesztőfelület kinézete eredetileg ilyen volt, és ilyen lett.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét