Menü szerkesztése uCoz honlapon

Amikor létrehozunk egy honlapot a uCoz rendszerében, alapesetben tartalmazni fog egy főmenüt az oldal. A főmenü annak függvényében folyton változik, ahogy újabb és újabb modulokat aktiválunk az oldalon. Amint egy új modult bekapcsolunk, a rá mutató link rögtön kikerül a főmenübe. Ha viszont az alapértelmezett elnevezés vagy elrendezés nem tetszik, tudnunk kell a menüt szerkeszteni, vagy akár újat létrehozni.

Új menü létrehozásának több módja is van. Legegyszerűbben a Vezérlőpultból érhetjük el. Bejelentkezünk a uID azonosítónkkal, majd belépünk a Vezérlőpultba. Ott a főoldalon találhatjuk a Menü szerkesztőt, amellyel új menüt készíthetünk, vagy a meglévőt variálhatjuk át. Megváltoztathatjuk a menüpontok sorrendjét, elnevezését, törölhetjük a szükségtelen menüpontokat és hozzáadhatunk újakat. Ahhoz, hogy az új menü megjelenjen az oldalon, mindössze egy egyszerű kódot (a menü nevének kódját) kell beillesztenünk az oldalunk forráskódjának megfelelő helyére.

Mivel egyidejűleg több menü is jelen lehet az oldalon, a Szerkesztő aktiválásával ezek nem csak a Vezérlőpultból, hanem közvetlenül a honlapról is szerkeszthetőek. A Szerkesztő egy másfajta nézetben, úgynevezett blokknézetben mutatja az oldal elrendezését. Segítségével a modulokat rendezhetjük, karbantarthatjuk, átformálhatjuk. A blokkokon belül a tartalmi részt, a HTML-t és a hozzáférési engedélyeket módosíthatjuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét