18 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Öszintén szólva, én nem vagyok oda a mókus levélért :) Kezdetleges kezelőfelülete mellé még pontatlanság is társul … legalábbis legutóbbi (kb. fél éves) tapasztalataim ezt mutatják. Nem egy levél nem érkezett meg, amit elküldtek. Ez persze a szerver hibája is lehet … csak azt nem értem, hogy akkor a Horde hogy a fenébe látja :)

 2. Azért a Round Cube is odaférhetne, mint első phpban írt teljes ajaxos mail kliens :)

  Egyébként hiányoltam a negatív versenyzőket. Pl. PHPNuke, amit mindenki szid/szidott, aki pedig értett egy picit is IT Securtyhez rettegett tőle :)

 3. A Zend Framework-ről itt olvastam először. Találtam sok – sajnos – angol leírást, meg oktatóvideót. Hogy-hogy a magyar webfejlesztéssel foglalkozó oldalakon nem nagyon reklámozták pedig én igyekszem figyelni?
  Nekem nagyon megtetszett!!! A most készülő oldalamon már ezt fogom használni, csak jó lenne valami magyar ötletek, tanácsok, leírás hozzá… a nyáron lehet csinálok róla egy blog-ot vagy valami hasonlót

  2 éve elkezdtem írni egy PHP-s keretrendszert, csak abbamaradt, most megláttam ezt, és jé ilyet akartam, sok minden nagyon hasonló az elkészült részekkel

  ruby-s oldalon volt róla szó, hogy a rails jobb mint a zf, csak hát amíg nem muszáj, addig nem tanulom meg a 15. nyelv/keretrendszer használatát, a legtöbb webszolgáltató PHP-s, lassan mindegyik átáll a 5.3 verzióra

  szóval aki nem egy CMS, blog, stb rendszert akar fejleszteni, annak tetszeni fog a zf

 4. Én CakePHP-zni kezdtem egy éve, ma is ebben fejlesztek privát dolgokat.
  A munkahelyemen pedig most kezdünk egy Kohanával dolgozni, de ez most jobban tetszik, főleg mert csak PHP5, és n rángatja magával a már amúgy is felesleges PHP4 kompatibilitást :)

  Egyébként a listából hiányoltam még pl az Ajax framworkoket. PL egy ExtJS, vagy egy Prototype.js odafért volna, szerintem :)

 5. Tökéletes lista nincs, meg persze mindig van 1-1 olyan játékos akit még be lehetne tenni. No majd egy következő gyűjteményben ilyenek is lesznek :)

  a cakePHP-t jobban (vagy csak másnak?) tartod mint a Zend Framework-t? Vagy miért ez lett a kiválasztott rendszer? (ha van más oka is mint a kihagyott PHP4 kompatibilitás)

 6. Mindkettő másra való.

  Bár nem dolgoztam még éles projektben Zend Frameworkkel, hanem csak vizsgáltuk, de az nyilvánvaló, hogy sokkal nagyobb rugalmasságot, és mobilitást nyújt a kész alkalmazás elkészítésének a területén. Ennek viszont a hosszabb fejlesztési idő, és több kódolás az ára, viszont a fejlesztő döntheti el, hogy mi hogyan működjön.

  A CakePHP teljesen más, előre előre kőbe vannak vésve a rendszer alapjai, a standardok, a modelek, a viewk és a controllere viszonya. Ezen nagyon változatani sem lehet. De ez mocsok nagy előny, mert nem nekem kell kitalálni, hogy mi hogyan műkdjön. Ezért nagyon gyorsan lehet benne látványos eredményeket elérni. És megvannak a standardok, hogy minek hol a helye, és pont.

  Erre még hozzá jön, a Scaffolding lehetőség, ami szerintem a Cake egyik legvonzóbb tulajdonsága.

 7. Én az elmult pár időszakban kezdtem el egyáltalán objektumoriántáltsággal és mvc szemlélettel foglalkozni. Utánna olvastam pár helyen és arra a következtetésre jutottam hogy PHP ZF vagy Rubiy on Rail irányba kell tovább mennem. A döntés rövidtávon a PHP ZF mellet van mivel jelenleg ilyen ez tünt a kisebb átálásnak és azért ezi elég sok fejlődét a proceduriális szemlélethez képest.
  Hosszú távon egyébként lehet Ruby lessz még nemtudom de a következő honapok nálam a ZFről fognak szólni…

  A CakePHP vel kapcsolatban annyit, hogy haver vélemények szerint közelebb van a Railshez mint a ZF és emiatt könnyebb áttálni, de negatívabb kritikákat olvastam róla.

  Szóval nekem etszik a ZF, az megg hogy nekem kell kitalálni, hogy mi hogy legyen igazábol egyzseri dolog, pár doksin átrágja magát az ember csinál egy két lapot és utánna már nincs sok mit kitalálni az oldastruktúrán…

  Aki foglalkozik ZF és vannak tapasztalatai szívesen venném fel velük a kontaktot, hogy segítsünk egymásnak a fejlődésben, de azért a phpvel most ismerkedők kíméljenek…

  megtaláltok msnen: habee84 (kukac) gmail (pont) com

 8. Azért mert gondoltam mert azon lehet egy két dolgot gyorsabban meg lehet beszélni egyrészt másrészt meg talán nem szolnak bele olyan emberek akik nem tudnak normális hangnemben kommunikálni(tisztelet a kivételnek) csak csesztetni mást. PL te az egész posztomból azt szürted csak le hogy mibe köthetsz bele és nem azt hogy mi a véleményem az itt elhangzott dolgokról ahhoz nem szóltál hozzá..

  Egyébként ha bármi kérdés van szívesen válaszolok bárkinek ezen fórumon is, nem foytom magamba.

 9. Légyszives nem szavakat ragadjatok ki az írásaimból, BonFirenek nak igaza van, a stílus nem tetszet, de biztos velem van a baj…

  Szóval bocsánat…

 10. Az MSN az a társkeresőknek jó, ez meg egy fórum, ahol nyíltan beszélgetnek a felhasználók, hátha más is tud belőle tanulni. Ha meg olyan nagy titok az egész téma, akkor miért éppen egy nyílt fórumon veted fel a kérdést?!

 11. Sajnálom Csaba, de én is BonFirenek adok igazat.

  Azért születnek itt az irások, és a megjegyzések, hogy másokat és a közösséget segítsük ezzel. Tanuljunk a hibáitokból, ne kövessük el azokat a hibákat, amikbe ti belefuttok, stb.

  Abból a közösség semmit sem profitál, hogy emesenen bréjnsztormingoltok.

 12. Nem szokásom a kötekedés, de majdnem hanyatt vágtam magam székestől, attól a megjegyzéstől, hogy “a PHP-vel most ismerkedők kíméljenek…” Ettől lett az egész félreértés. Már csak azért is, mert ez az oldal arról szól, hogy tanulni lehet innen. Abban mi a pláne, ha olyasvalakinek magyarázol el valamit, amit már tud? Az maximum eszmecsere, vagy ahogy DjZone írta egymás agyában dagonyázás! Hidd el, én is sokszor unom a kezdőket olyan témában amiben meg én vagyok otthon, de ha szépen megkérnek általában segíteni szoktam, még akkor is, ha előbb már tízszer leírtam a megoldást, csak esetleg az illető lusta volt átnyálazni a hozzászólásokat.

  Pont arról van szó, hogy a php-hez lövésem sincs, de esetleg szívesen tanulnék. Egy ilyen megjegyzés pedig mindenkit elijeszt. Tanítani nem kötelező, de ha arra adja valaki a fejét, akkor legyen türelme a lámákhoz is, ahhoz kell a tehetség. Ha meg nem szeretnék tanítani, csak a mellemet verni, hogy én mennyire tudok, akkor keresek egy olyan helyet, ahol az alapján értékelnek. No, mindegy! Van itt még néhány felhasználó, aki szívesen segít. Majd az ő kommentjeiket fogom olvasgatni. Remélem, nincs harag?

 13. Bocsánatot kértem, nem értem miért kellet ez az utolsó post, rosszak a tapasztalataim a magyar fórumokon ezért írtam hogy pár ZF fejlesztőt szívesen megismernék és azért msnen mert úgy gondoltam hogy jó ha van pár ismerősöm akikel meló közbe online tudjuk segíteni egymást az egy jó dolog.

  És ez nem egyenesen azt jelenti hogy nem akarok fórumozni és nem segítenék másoknak bármiben amihez értek, kértem hogy ne forgassátok ki amit írok.

  Én nem haragszom, csak rosszul esett amiket írtatok, és úgy érzem elbeszélünk egymás mellett.

  Még egyszer bocsánat mindenkitől akit megbántottam az előző vagy akár ezzel a postal is, a jövőben nem szeretnék ilyen off dolgokba belemenni, és igyekszem alkalmazkodni a közösséghez, amihez szeretnék jobban kötődni, szóval elfogadom építő kritikának az elhangzottak.

 14. Csaba, az MSN-en online segítés dolog elég ritkán működik.

  Eddig még csak 1-2 nagyon szerencsés esetben kaptam online lévő barátoktól és volt kolegáktól segítséget. A legtöbb segítség még mindig fórumokról érkezik, már csak azért is, mert legalább ott a nyoma megmarad, míg az msnen beszélgetések maximum nektek maradnak meg logfileban :)

 15. Na meg a Messengerezéskor a sok jóbarát és ismerős általában csak akkor hívja fel az embert, ha neki kell valami. Sokan csak élősködni szeretnek. Aztán meg ha neked lenne szükséged segítségre, akkor rögtön elpárolognak az ilyen “jóbarátok”. Hidd el, tapasztalatból beszélek! Én amit csak lehet, erről az oldalról, és a fórumról tanultam meg. És jólesik, hogy olyan emberek segítenek, akikkel még arcról sem ismerjük egymást. Az egyik felhasználó pesti, a másik erdélyi, én félúton a kettő között szabolcsi, mégis remekül megértjük egymást.

  Én is használtam egy időben ilyen Instant Messengert, de közben rájöttem, hogy a legfőbb hibája, hogy folyamatosan lapozódik, ahogy folyik a párbeszéd, és ha később kíváncsi vagyok, hogy mit is mondott az illető, azt már nem tudom visszanézni. Ezzel szemben éppen tegnap is olvasgattam olyan írásokat, amelyek még 2006-ban kerültek a fórumra. Egy újszülöttnek minden vicc új, lehet, hogy néhány dolog már nem aktuális, de azért alapozni lehet vele.

  Remélem, tisztáztuk a dolgokat, most már ne civakodjunk ezen. Maradjunk a tárgynál, mert az orrunkra fognak koppintani, és igazuk lesz. További jó munkát!

 16. Nem moralizáltam, amit leírtam, az első szótól az utolsóig igaz, én csak leszögeztem a tényeket – legalábbis a saját szemszögemből – a személyes tapasztalataimat. Tőlem nem kap dicséretet senki, csak azért, hogy bevágódjak nála, és én sem várom el a semmiért cserébe.

  Egyébként ez már offtopicnak számít, csak azért válaszolok, mert megszólítottál, holott a fenti hozzászólásom több mint két hónappal ezelőtt írtam

 17. a szubjektiv szemelyes tapasztalataid mind mind offtopic. amugy tenylg ugyes kis site!
  minden jót

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét