slayeroffice segédletek

Honlapkészítéskor rendívül jól szolgáltatot tehetnek az alábbi kódok, mivel nem feltétlenül kell minden esetben forráskódot bújnod ahhoz, hogy megtudj 1-1 szükséges információt (class neve, elem tulajdonságai, szülő elemek stb.). Használatához Firefox szükséges.

A kód tulajdonképp 2 kód, de ugyannak a dolognak 2 különböző verziója. Nekem az első kényelmesebb annak ellenére, hogy az a régebbi változat, de álljon itt másodikként az újabb is.

A dolgod mindössze annyi, hogy Firefox-ban felveszel egy új könyvjelzőt és a nevének megadsz vmit (én azt adtam neki, hogy DOM-1, de lehet bármi), majd a “hely:” mezőnek megadod a lent látható kódot.

javascript:void(z=document.body.appendChild(document.createElement('script')));void(z.language='javascript');void(z.type='text/javascript');void(z.src='http://slayeroffice.com/tools/modi/modi.js');void(z.id='modi');

A feladat ugyanaz, mint amit már fentebb is írtam, csak ennek mondjuk add meg a “DOM-2” nevet.

javascript:prefFile='';void(z=document.body.appendChild(document.createElement('script')));void(z.language='javascript');void(z.type='text/javascript');void(z.src='http://slayeroffice.com/tools/modi/v2.0/modi_v2.0.js');void(z.id='modi');

Ha ezzel megvagy, már csak annyi dolgod maradt, hogy nyiss meg egy tetszőleges honlapot, majd a könyvjelzők között kattints a DOM-1 vagy DOM-2 linkre.
Egy az egér mozgását követő kis ablakban fognak megjelenni az információk.

Amikor már nincs szükség az információkra és csak zavar a doboz, nyomj egy ESC-t vagy F5-t.

A szerző honlapján (http://slayeroffice.com) további hasznos kis “favelet”-ek is vannak, melyek telepítése szintén a fent említett módon történik. Egy párat kiemelve, ami tetszik:

Style Sheet Tweak Favelet (a CSS-t lehet vele realtime szerkeszteni)

Color List Favelet (a lap összes színét kilistázza a színkódokkal együtt)

Favelet Suite (az összes favelet-t felsorolja és egy kattintással aktiválni lehet bármelyiket)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét